Såld

GÖTEBORG / GAMLA MASTHUGGET - PARADISGATAN 20

Paradisgatan 20

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
5 350 000 kr
Boarea
75.7 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
HSB BRF Lustgården i Göteborg

Högst upp i huset med panoramavy åt tre väderstreck välkomnas ni till denna fantastiska bostad!

Högst upp i huset, med centralt läge, välkomnas ni till denna fantastiska bostad. Tyst, lugnt och insynsskyddat, med en utsikt få förunnat!

Planlösning

Högst upp i huset med panoramavy åt tre väderstreck välkomnas ni till denna fantastiska bostad!

Intresse för förhandsvisning, boka via länk!

Med ett fantastiskt läge högst upp i huset på våning 9/9 finner vi denna väldisponerade 3:a helt utan insyn. Hemmet har en vidunderlig utsikt åt tre väderstreck mot Masthuggskyrkan, Älvsborgsbron samt in mot staden och ut över Eriksberg. Från det rymliga vardagsrummet nås den egna terrassen med ett högt och fritt läge där man både dag- och kvällstid avskilt kan njuta av solen och utsikten. Kök och badrum präglas av stilrena materialval och planlösningen är ytterst yteffektiv och anpassad för en modern livsstil för en familj eller ett par som vill ha stora ytor. Hela hemmet har genomgått en totalrenovering, 2013 renoverades badrummet och 2016 renoverades köket. Båda i klassisk och tidlös stil. Vidare erbjuds två bra sovrum. Planlösningen är luftig, med fönster och utsikt åt alla håll. Parkettgolv i alla rum utom köket, som har ett praktiskt laminatgolv. Genomgående ljusa ytskikt i hela hemmet.

Tack vare husets läge i Gamla Masthugget och att detta hem ligger allra högst upp, får ljuset gott om spelrum genom hela bostaden från morgon till kväll.

Både kök och vardagsrum med matplats har fri utsikt mot terrassen och dess utsikt, vilket skapar goda förutsättningar för sociala tillställningar.

En perfekt plats att befinna sig på en nyårsafton när fyrverkerierna över staden lyser upp himlen och utsikten är storslagen. Den makalösa utsikten gör sig påmind från alla rum, och vyn mot älvinloppet och Älvsborgsbron utanför skapar en fin inramning, lika hänförande dag som kväll. Det fria västerläget med 180 graders panoramavy gör att soltimmarna blir många! Bra förvaring i form av inbyggda garderober samt klädkammare. Till bostaden hör även ett källarförråd.

Här bidrar tystnaden och den lugna atmosfären i området till den stora trivselfaktorn samtidigt som stadskärnan enkelt nås genom kollektivtrafiken strax utanför, eller via några minuters promenad.

Ett ytterst kvalitativt boende i omtyckt och välskött bostadsrättsförening. Både god ekonomi och kvalitativa attribut så som mysig och välskött innergård, gästlägenhet, hiss och garageplatsmöjlighet med elbils-laddning(kösystem).

Varmt välkomna till Paradisgatan 20!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
5 350 000 kr
Månadsavgift
4 909 kr, Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 86 kr/mån för vatten. Total månadsavgift: 4 675 kr/mån.
Boarea
75.7 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
9/9

Interiör

Interiör
Interiör:

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
556 kr/månad
Elektricitet
320 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg (vatten).

Byggnad

Byggår
1981
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
134

Förening

Namn
HSB BRF Lustgården i Göteborg
Om föreningen
HSB Brf Lustgården är en äkta bostadsrättsförening och äger sin mark. Inom fastigheten finns 190 bostadslägenheter med en sammanlagd bostadsyta om 13 778 kvm, samt 6 affärslokaler om 388 kvm, som samtliga är uthyrda. Föreningen har därtill bland annat ett övernattningsrum och en snickarbod som kan nyttjas av föreningens delägare. Föreningen använder ett beröringsfritt låssystem från Aptus för att hantera inpassering i fastigheten, samt för att hantera åtkomst till särskilda utrymmen såsom garage, cykelrum, vissa tvättstugor, etc. Ekonom - Föreningens goda ekonomi avspeglas i sin belåningsgrad på 3994kr/kvm (fr. årsredovisning 2020) - Föreningen planerar avgiftshöjningar på 2% årligen framöver för att finansiera kommande renoveringar. - Föreningen har efter stämmobeslut avskaffat tidigare mätning av kall- och varmvatten och från och med årsskiftet 2017/18 läggs istället en vattenavgift på 2% som tillägg på aviserad avgift. El - Föreningen har idag IMD-EL vilket gör att medlemmar ingår i ett kollektivt elavtal. Detta betyder att som medlem behöver man inte själv teckna elavtal utan det sköts automatiskt och förbrukningskostnaden tillkommer på avin. Se även föreningens mycket informativa hemsida: http://www.brflustgarden.se/
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
- 2005 utfördes betongreparationer samt målning av garage.
- 2010 totalrenoverades ventilationen.
- 2010-2012 underhåll/ombyggnad av balkonger och takterrasser.
- 2012 genomfördes injustering av värmesystemet och byte av termostatventiler samt ventilation.
- 2014 gjordes byte av samtliga ytterfönster i hela föreningen samt ett antal balkonger renoverades.
- 2014/2015 renoverades lekplatsen. Under samma period renoverades även garagen och nya garageskyltar sattes upp.
- 2016 påbörjades ett större renoveringsarbete för trapphus, tvättstugor och vissa gemensamma utrymmen. Ny gästlägenhet byggdes även på Paradisgatan 12.
- 2017 renoverades trapphuset på Sjömansgatan 1 med ny hiss och renovering av tvättstuga, samt även renovering av Fjällgatan 28 och Paradisgatan 14 med ny hiss.
- 2017 gjordes rensning av ventilationssystemet samt en OVK och säkerhetsdörrar från SECOR installerades.
- 2019 utfördes ombyggnation av hisshallar på Paradisgatan 20 samt byte av entrédörrar till lägenheterna. Det byttes även hissar på Kompassgatan 5, 7 samt Paradisgatan 20. -
- 2019 Byte av också ytterbelysning på gården.
- 2021 filmades tak och balkongfronter tvättades. Den omfattande renoveringen av gården färdigställdes. Alla trapphus är nu totalrenoverade med nya hissar, ny belysning, nya undertak samt alla ytskikt nymålade. Standarden i trapphusen är motsvarande nyproduktion.
- 2022 Installation för laddning av fordon i garage

Pågående/Kommande:
- Renovering av tre tvättstugor i samma regi som resterande renoveringar av trapphus/tvättstugor samt några soprum som sker löpande. I nuläget färdigställs renoveringen av trapphusen, i övrigt är det inga större renoveringar planerade det närmaste (kontrollerat 2024-04-07).
Andel Av Årsavgift
0.5 %
Andel i BRF
0.55468 %
Parkeringar
Garage | I föreningens garage finns 162 parkeringsplatser för personbil, varav 106 knutna till specifika lägenheter och resterande 56 för uthyrning. Utöver dessa finns en småbilsplats, samt 15 MC-platser till uthyrning. Installationen för laddning av fordon i garaget har precis avslutats (juni 2022) Det innebär att alla som vill ladda fordon kan ansluta sig till systemet. För att kunna ansluta sig krävs att ett separat avtal måste upprättas mellan innehavaren av p-platsen och föreningen. Kostnaden är en personlig anslutningsavgift på 5000 kr samt en fast månadsavgift på 300 kr. Därutöver debiteras självkostnaden för förbrukad el. I dagsläget är el-kostnaden 1,59 kr/kwh.
Tv och Bredband
Kabel-tv och bredband | Kabel-tv, grundutbudet, från ComHem ingår i månadsavgiften. Bredband kan fås genom ComHem eller Telia, lägenhetsinnehavaren bekostar sitt eget abonnemang.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vid ägande barn/föräldrar måste den boende minst äga 25 %. Är det något som är av speciell vikt för dig som köpare, se föreningens hemsida (www.brflustgarden.se) samt Årsredovisning för mer utförlig information.
Försäkring
Föreningen innehar en försäkring med bostadsrättstillägg.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken