Såld

GÖTEBORG / GAMLA MASTHUGGET - PARADISGATAN 16

Paradisgatan 16

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 150 000 kr
Boarea
59.6 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
HSB BRF Lustgården i Göteborg

Fint renoverad med balkong i västerläge och garageplats som ingår i avgiften

Här bor ni i en ljus och modern tvåa med balkong i västerläge. Lugnt område nära Slottsskogen samt Linnéstadens puls. Hiss finns, garageplats ingår!

Planlösning

Fint renoverad med balkong i västerläge och garageplats som ingår i avgiften

Denna ljusa och välplanerade 2:a på 59,6 kvm är belägen i det pittoreska området Gamla Masthugget. Hemmet har en härlig balkong med västerläge, perfekt för soliga eftermiddagar. Badrummet genomgick en totalrenovering år 2021 och har ett vackert Terazzo klinker. Köket är ljust och fint med gott om ytor, vilket ger en luftig och inbjudande känsla.

Lägenheten är belägen på sjätte våningen av åtta och har tillgång till hiss, vilket gör vardagen bekväm och smidig. Dessutom ingår en garageplats, vilket är en sällsynt lyx i stadskärnan och ger både säkerhet och bekvämlighet för bilägare.

Denna lägenhet i Gamla Masthugget är perfekt för den som söker en modern och bekväm bostad med närhet till stadens puls samtidigt som man kan njuta av lugna stunder på den soliga balkongen.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 150 000 kr
Månadsavgift
4 714 kr, Inkl värme, kabel-TV (Basutbud) och garageplats. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 89 kr/mån för vatten.
Boarea
59.6 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
6/8
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
398 492 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: I gemytliga Masthugget, på attraktiva Paradisgatan, är detta underbara hem beläget. Ett ljuvligt område där ni välkomnas till anrika och historiska kvarter nära både stadspuls och rogivande Slottsskogen. En garageplats som nås via hissen i samma hus, denna ingår i avgiften.

Ni möts av en välkomnande och väl tilltagen hall. Mörkgrått klinkergolv som övergår i vitlutat brädgolv och väggar målade i en rofylld grön nyans. Ytskikt i denna färgskala är en genomgående röd tråd i hela bostaden. Möblerbar hall med plats för avhängning och förvaring i två garderober. Takbelysningen har dimmerfunktion. Säkerhetsdörr.

Vidare in i köket fortsätter det vitlutade brädgolvet och tapetserade väggar i vitt, vit köksinredning och ovan arbetsbänken i massivt trä sitter grått kakel. Köket är utrustat med induktionshäll, köksfläkt, inbyggd ugn, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin samt integrerad kombinerad kyl/frys. 2013 renoverades köket. Matplats för fyra personer.

Det vitlutade brädgolvet fortsätter in i vardagsrummet och matchas med ljust grönblå väggar. Plats för soffgrupp med tillhörande möblemang och även matplats om önskas. Takbelysningen har dimmerfunktion. Blicken söker sig sedan till de två stora fönsterpartierna med utsikt över Paradisgatan och träden utanför.

Rofyllt sovrum mot bilfri gata. Vitlutat brädgolv och väggar målade i ljust blågrå. Plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang och förvaring i garderober bakom draperi som löper längs med rummets ena sida. Utgång till bostadens balkong som ligger i västerläge och har installerad infravärme. Perfekt för soliga eftermiddagar! Här finns en platsbyggd bänk i trä.

Badrummet genomgick en renovering 2021 och är i mycket gott skick. Vitt kakel och stilfullt mönstrat Terazzo klinker på golvet. Bra planerat badrum för en bekväm vardag med både badkar samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Utrustat med wc, tvättställ med en glashylla ovan, string spegelskåp samt väggfast hylla i rostfritt stål. Ett fönster förser rummet med naturligt ljus och ger vädringsmöjligheter. Golvvärme samt handdukstork bidrar med extra komfort.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
420 kr/månad
Elektricitet
146 kr/månad
Försäkring
185 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg (vatten).

Byggnad

Byggår
1981
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
134

Förening

Namn
HSB BRF Lustgården i Göteborg
Om föreningen
HSB Brf Lustgården är en äkta bostadsrättsförening och äger sin mark. Inom fastigheten finns 190 bostadslägenheter med en sammanlagd bostadsyta om 13 778 kvm, samt 6 affärslokaler om 388 kvm, som samtliga är uthyrda. Föreningen har därtill bland annat ett övernattningsrum och en snickarbod som kan nyttjas av föreningens delägare. Föreningen använder ett beröringsfritt låssystem från Aptus för att hantera inpassering i fastigheten, samt för att hantera åtkomst till särskilda utrymmen såsom garage, cykelrum, vissa tvättstugor, etc. Ekonom - Föreningens goda ekonomi avspeglas i sin belåningsgrad på 3994kr/kvm (fr. årsredovisning 2020) - Föreningen planerar avgiftshöjningar på 2% årligen framöver för att finansiera kommande renoveringar. - Föreningen har efter stämmobeslut avskaffat tidigare mätning av kall- och varmvatten och från och med årsskiftet 2017/18 läggs istället en vattenavgift på 2% som tillägg på aviserad avgift. El - Föreningen har idag IMD-EL vilket gör att medlemmar ingår i ett kollektivt elavtal. Detta betyder att som medlem behöver man inte själv teckna elavtal utan det sköts automatiskt och förbrukningskostnaden tillkommer på avin. Se även föreningens mycket informativa hemsida: http://www.brflustgarden.se/
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
- 2005 utfördes betongreparationer samt målning av garage.
- 2010 totalrenoverades ventilationen.
- 2010-2012 underhåll/ombyggnad av balkonger och takterrasser.
- 2012 genomfördes injustering av värmesystemet och byte av termostatventiler samt ventilation.
- 2014 gjordes byte av samtliga ytterfönster i hela föreningen samt ett antal balkonger renoverades.
- 2014/2015 renoverades lekplatsen. Under samma period renoverades även garagen och nya garageskyltar sattes upp.
- 2016 påbörjades ett större renoveringsarbete för trapphus, tvättstugor och vissa gemensamma utrymmen. Ny gästlägenhet byggdes även på Paradisgatan 12.
- 2017 renoverades trapphuset på Sjömansgatan 1 med ny hiss och renovering av tvättstuga, samt även renovering av Fjällgatan 28 och Paradisgatan 14 med ny hiss.
- 2017 gjordes rensning av ventilationssystemet samt en OVK och säkerhetsdörrar från SECOR installerades.
- 2019 utfördes ombyggnation av hisshallar på Paradisgatan 20 samt byte av entrédörrar till lägenheterna. Det byttes även hissar på Kompassgatan 5, 7 samt Paradisgatan 20. -
- 2019 Byte av också ytterbelysning på gården.
- 2021 filmades tak och balkongfronter tvättades. Den omfattande renoveringen av gården färdigställdes. Alla trapphus är nu totalrenoverade med nya hissar, ny belysning, nya undertak samt alla ytskikt nymålade. Standarden i trapphusen är motsvarande nyproduktion.
- 2022 Installation för laddning av fordon i garage

Pågående/Kommande:
- Renovering av tre tvättstugor i samma regi som resterande renoveringar av trapphus/tvättstugor samt några soprum som sker löpande. I nuläget färdigställs renoveringen av trapphusen, i övrigt är det inga större renoveringar planerade det närmaste (kontrollerat 2024-04-07).
Andel Av Årsavgift
0.5 %
Andel i BRF
0.43671 %
Parkeringar
Garage | I föreningens garage finns 162 parkeringsplatser för personbil, varav 106 knutna till specifika lägenheter och resterande 56 för uthyrning. Utöver dessa finns en småbilsplats, samt 15 MC-platser till uthyrning. Installationen för laddning av fordon i garaget har precis avslutats (juni 2022) Det innebär att alla som vill ladda fordon kan ansluta sig till systemet. För att kunna ansluta sig krävs att ett separat avtal måste upprättas mellan innehavaren av p-platsen och föreningen. Kostnaden är en personlig anslutningsavgift på 5000 kr samt en fast månadsavgift på 300 kr. Därutöver debiteras självkostnaden för förbrukad el. I dagsläget är el-kostnaden 1,59 kr/kwh.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vid ägande barn/föräldrar måste den boende minst äga 25 %. Är det något som är av speciell vikt för dig som köpare, se föreningens hemsida (www.brflustgarden.se) samt Årsredovisning för mer utförlig information.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson