Snart till salu

GÖTEBORG / GAMLA MASTHUGGET - PARADISGATAN 12

Paradisgatan 12

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
5 350 000 kr
Boarea
71.5 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
HSB BRF Lustgården i Göteborg

Högst upp i huset med takterrass ligger detta fantastiska hem!

FÖRHANDSVISNING 19/6, boka din plats! Takterrass med kvällssol! Insynsskyddat läge med en utsikt över Masthuggets takåsar.

Boka visning

Förbokning krävs, boka en tid här på hemsidan eller kontakta din mäklare om du
vill ha hjälp.

Privat visning

Om du föredrar en privat visning, på plats eller digitalt, vänligen kontakta
mäklaren för att boka en tid.

Visning

Paradisgatan 12, GÖTEBORG

Planlösning

Högst upp i huset med takterrass ligger detta fantastiska hem!

Intresserad av förhandsvisning?

Boka via länk!

Förhandsvisning 19/6

Med ett fantastiskt läge högst upp i huset på våning 6/6 finner vi denna väldisponerade 3:a utan insyn. Hemmet har ett högt och fritt läge- med sol hela dagen och kvällen. Från det vardagsrummet nås den egna terrassen med ett soldränkt läge där man avskilt kan njuta av utsikten över kvarterets takåsar. Kök och badrum präglas av stilrena och klassiska materialval. Planlösningen är ytterst yteffektiv och anpassad för en modern livsstil för en familj eller ett par som vill ha smarta ytor. Hemmet känns större än sin boarea 71,5 kvm, detta beror på att golvytan i hemmet är ca 80 kvm. I hemmet erbjuds två bra sovrum. Det ena med ett innovativt, stort takfönster där de öppna bågarna skapar en balkong- även här med utsikt och kvällssol! Planlösningen är luftig, med fönster och utsikt åt alla håll. Parkettgolv i alla rum, som slipades 2017. Genomgående ljusa ytskikt i hela hemmet.

Tack vare husets läge i Gamla Masthugget och att detta hem ligger allra högst upp, får ljuset gott om spelrum genom hela bostaden från morgon till kväll.

Kök och vardagsrum ligger i fil med varandra, och härifrån nås terrassen, vilket skapar goda förutsättningar för sociala tillställningar.

En perfekt plats att befinna sig på en nyårsafton när fyrverkerierna över staden lyser upp himlen och utsikten är storslagen. Att himlen är din närmsta granne gör sig påmind från alla rum, och vyn mot Masthuggskyrkan och takåsarna skapar en fin inramning, lika hänförande dag som kväll. Det fria västerläget gör att soltimmarna blir många! Bra förvaring i form av garderober samt klädkammare. Till bostaden hör även ett källarförråd.

Här bidrar tystnaden och den lugna atmosfären i området till den stora trivselfaktorn samtidigt som stadskärnan enkelt nås genom kollektivtrafiken strax utanför, eller via några minuters promenad.

Ett ytterst kvalitativt boende i omtyckt och välskött bostadsrättsförening. Både god ekonomi och kvalitativa attribut så som mysig och välskött innergård, gästlägenhet, hiss och garageplatsmöjlighet med elbils-laddning(kösystem).

Varmt välkomna till Paradisgatan 12!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
5 350 000 kr
Månadsavgift
4 887 kr, Inkl värme, kabel-TV (Basutbud). Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 92 kr/mån för vatten. Total månadsavgift 4979 kr/mån.
Boarea
71.5 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
6/6
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
378 803 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2023.

Interiör

Interiör
Interiör: Vi tar hissen, i det nyrenoverade trapphuset, upp till huset översta plan. I den möblerbara entrehallen finns plats förs ytterkläder.
I anslutning till hallen finns ett trevligt sovrum med nybyggd smart "takbalkong" från Velux som ger ett flödande ljus från väster och en trevlig utsikt över takåsarna, med Masthuggskyrkan i fonden. Här finns en platsbyggd sovplats (120 cm), med funktionell förvaring därunder.

Från hallen tar vi oss vidare in i det välinredda och smakfulla köket, med vardagsrummet i öppen planlösning. Vardagsrummet har utgång till den underbara takterrassen om ca 10 kvm där du kan njuta av eftermiddags- och kvällssolen. Skönt belagd med underhållsfri bambukomposit och med plats för matgrupp och lite till. Utsikt över takåsarna, även här. Vardagsrummet har platsbyggd förvaring för elektronik, kablar och högtalare i snygga sockellådor.

Det inbjudande köket är komplett utrustat och erbjuder härliga arbetsytor på platsgjutna, extra djupa arbetsbänkar i betong. Den maskinella utrustningen utgörs av induktionshäll, fläktkåpa, inbyggnadsugnar och kyl/frys i side-by-sideutförande med is- och vattenfunktion. Här finns också diskmaskin och tvättmaskin, som är snyggt integrerade bakom högblanka luckor i dovt grått. Allt från 2013.

Det rymliga och ljusa sovrummet är beläget in mot den mysiga och kringbyggda innergården. Här finns gott om utrymme för förvaring både i garderober och i en inredd walk-in-closet bakom skjutdörr. Hemmakontoret får givetvis också plats.

Badrummet, renoverat 2013, är helkaklat och har skön golvvärme under marmorgolv (el). Tvättställ i gjuten betong ovan snygg kommod, vägghängd toalett och en väl tilltagen duschplats bakom skjutdörrar. Infällda spotlights tak, platsbyggda hyllor och sittbänk i duschutrymmet.

Hela lägenheten har neutralt vita väggar med mattlackad ekparkett genomgående. Den nyinstallerade VELUX CABRIO® takbalkongen öppnas på några få sekunder och ger lägenheten extra luft, ljus och utsikt. Takbalkongen
följer taklinjen när den är stängd.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
797 kr/månad
Elektricitet
458 kr/månad
Försäkring
247 kr/månad
Personer i hushåll
3
Kommentar
Varav 1 barn. Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg (vatten).

Byggnad

Byggår
1981
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
134

Förening

Namn
HSB BRF Lustgården i Göteborg
Om föreningen
HSB Brf Lustgården är en äkta bostadsrättsförening och äger sin mark. Inom fastigheten finns 190 bostadslägenheter med en sammanlagd bostadsyta om 13 778 kvm, samt 6 affärslokaler om 388 kvm, som samtliga är uthyrda. Föreningen har därtill bland annat ett övernattningsrum och en snickarbod som kan nyttjas av föreningens delägare. Föreningen använder ett beröringsfritt låssystem från Aptus för att hantera inpassering i fastigheten, samt för att hantera åtkomst till särskilda utrymmen såsom garage, cykelrum, vissa tvättstugor, etc. Ekonom - Föreningens goda ekonomi avspeglas i sin belåningsgrad på 3994kr/kvm (fr. årsredovisning 2020) - Föreningen planerar avgiftshöjningar på 2% årligen framöver för att finansiera kommande renoveringar. - Föreningen har efter stämmobeslut avskaffat tidigare mätning av kall- och varmvatten och från och med årsskiftet 2017/18 läggs istället en vattenavgift på 2% som tillägg på aviserad avgift. El - Föreningen har idag IMD-EL vilket gör att medlemmar ingår i ett kollektivt elavtal. Detta betyder att som medlem behöver man inte själv teckna elavtal utan det sköts automatiskt och förbrukningskostnaden tillkommer på avin. Se även föreningens mycket informativa hemsida: http://www.brflustgarden.se/
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
- 2005 utfördes betongreparationer samt målning av garage.
- 2010 totalrenoverades ventilationen.
- 2010-2012 underhåll/ombyggnad av balkonger och takterrasser.
- 2012 genomfördes injustering av värmesystemet och byte av termostatventiler samt ventilation.
- 2014 gjordes byte av samtliga ytterfönster i hela föreningen samt ett antal balkonger renoverades.
- 2014/2015 renoverades lekplatsen. Under samma period renoverades även garagen och nya garageskyltar sattes upp.
- 2016 påbörjades ett större renoveringsarbete för trapphus, tvättstugor och vissa gemensamma utrymmen. Ny gästlägenhet byggdes även på Paradisgatan 12.
- 2017 renoverades trapphuset på Sjömansgatan 1 med ny hiss och renovering av tvättstuga, samt även renovering av Fjällgatan 28 och Paradisgatan 14 med ny hiss.
- 2017 gjordes rensning av ventilationssystemet samt en OVK och säkerhetsdörrar från SECOR installerades.
- 2019 utfördes ombyggnation av hisshallar på Paradisgatan 20 samt byte av entrédörrar till lägenheterna. Det byttes även hissar på Kompassgatan 5, 7 samt Paradisgatan 20. -
- 2019 Byte av också ytterbelysning på gården.
- 2021 filmades tak och balkongfronter tvättades. Den omfattande renoveringen av gården färdigställdes. Alla trapphus är nu totalrenoverade med nya hissar, ny belysning, nya undertak samt alla ytskikt nymålade. Standarden i trapphusen är motsvarande nyproduktion.
- 2022 Installation för laddning av fordon i garage

Pågående/Kommande:
- Renovering av tre tvättstugor i samma regi som resterande renoveringar av trapphus/tvättstugor samt några soprum som sker löpande. I nuläget färdigställs renoveringen av trapphusen, i övrigt är det inga större renoveringar planerade det närmaste (kontrollerat 2024-04-07).
Andel Av Årsavgift
0.5 %
Andel i BRF
0.52391 %
Parkeringar
Garage | I föreningens garage finns 162 parkeringsplatser för personbil, varav 106 knutna till specifika lägenheter och resterande 56 för uthyrning. Utöver dessa finns en småbilsplats, samt 15 MC-platser till uthyrning. Installationen för laddning av fordon i garaget har precis avslutats (juni 2022) Det innebär att alla som vill ladda fordon kan ansluta sig till systemet. För att kunna ansluta sig krävs att ett separat avtal måste upprättas mellan innehavaren av p-platsen och föreningen. Kostnaden är en personlig anslutningsavgift på 5000 kr samt en fast månadsavgift på 300 kr. Därutöver debiteras självkostnaden för förbrukad el. I dagsläget är el-kostnaden 1,59 kr/kwh.
Tv och Bredband
Kabel-tv och bredband | Kabel-tv, grundutbudet, från ComHem ingår i månadsavgiften. Bredband kan fås genom ComHem eller Telia, lägenhetsinnehavaren bekostar sitt eget abonnemang.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vid ägande barn/föräldrar måste den boende minst äga 25 %. Är det något som är av speciell vikt för dig som köpare, se föreningens hemsida (www.brflustgarden.se) samt Årsredovisning för mer utförlig information.
Försäkring
Föreningen innehar en försäkring med bostadsrättstillägg.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*