Såld

GöTEBORG / KUNGSLADUGåRD - OXHAGSGATAN 9

Oxhagsgatan 9

Snabbfakta - Friliggande villa
Utgångspris
9 950 000 kr
Boarea
143 m²
Enligt mätning. Mätbevis finns under dokument.
Objekttyp
Friliggande villa
Antal rum
5 R.O.K.

Ljuvlig Kungsladugårdsvilla med bevarad charm och härliga sällskapsytor!

I Kungsladugårds villastad är detta ljuva hem beläget. Den pittoreska 20-talscharmen omgärdas av en välskött trädgård med ett vackert uterum.

Ljuvlig Kungsladugårdsvilla med bevarad charm och härliga sällskapsytor!

Med ett av Kungsladugårds bästa lägen, på rofyllda Oxhagsgatan, ligger denna välbevarade 20-talsvilla om totalt ca 143 kvm plus uterum och källare, totalt ca 216 kvm. Här möts bevarad charm och härliga umgängesytor på ett fint sätt. Den härliga trädgården om 477 kvm är genomarbetad, ljus och solig med härlig grönska runt om och flera uteplatser att följa solens strålar på. För den som vill slå sig ner i lugnet och bara njuta av växter och blommor är villans underbara uterum där vinrankorna klättrar i taket den självklara platsen. Den praktfulla villan som uppfördes 1922 väcker varma känslor. Här finns bibehållen charm med många bevarade originaldetaljer såsom vacker fiskbensparkett, pärlspont, höga fotlister, välrenoverade originalfönster med spröjs, spegeldörrar och vackra tak.

Kungsladugård har utvecklats till att vara en av de attraktivaste stadsdelarna i Göteborg. En levande och charmig stadsdel med skön atmosfär och prunkande trädgårdar. Inom gångavstånd finns Slottsskogen och

Botaniska trädgården som bjuder på rekreation och naturupplevelser, där det även finns möjlighet till olika aktiviteter. Här bor man i en mysig stadsdel med affärer, restauranger runt hörnet, dessutom med direkt närhet till skolor, förskolor och goda kommunikationer. En kort promenad bort kommer man till Linné med dess varierade utbud av restauranger och åt andra hållet nås med lätthet hamnen vid Klippan och älvpromenaden mot Nya Varvet.

Fakta

Objekttyp
Villa
Utgångspris
9 950 000 kr
Boarea
143 m² Enligt mätning. Mätbevis finns under dokument.
Rum
5 R.O.K.

Interiör

Interiör
Interiör: Entréplan
Välkommen in till en hall i vinkel med plats för god avhängning och ytterligare förvaring i garderob rakt fram och dolda överskåp ovan dörröppningarna. Redan i hallen möts ni av vackra originaldetaljer som den bevarade, vitmålade panelen som pryder väggar och tak. På golvet ligger parkett.

Till vänster når ni vardagsrum och matsal som sedan svänger av mot köket. Den öppna planlösningen med fönster i fyra väderstreck skapar ett underbart ljusflöde genom de vackra, restaurerade originalfönstren. Här finns gott om plats för både soffgrupp och matsalsmöbel. Vid den vackra kaminen (ej i bruk) har läsfåtöljen sin givna plats. Fiskbensparkett i original smyckar golvet.

Från detta rum, via två glasade pardörrar nås uterummet som blir en förlängning av hemmet och verkligen en plats att spendera mycket tid på. Längs med ena väggen växer vinrankorna upp och ramar in rummet med sin frodighet.

Köket når ni både via den inre hallen och vardagsrum/matsal. Ett funktionellt kök med gott om ytor för både umgänge och matlagning. Ljus skåpsinredning möter en marmorbänkskiva, Här finns spis, ugn, fläkt, diskmaskin och kyl.

I den inre hallen finns ett av två badrum. Helkaklat i ljusgrå toner och utrustat med wc, handfat och dusch.

Övervåning
Trappa till övre plan leder upp till hallen varifrån sovrummen, badrummet och balkongen nås. Det större sovrummet
har fönster i två väderstreck och gott om inbyggd förvaring. Vita väggar och originalbrädgolv.

Det andra sovrummet har även det bra inbyggd förvaring och rymmer också dubbelsäng för de som önskar nyttja detta rum som föräldrarsovrum. Ljusa väggar och originalbrädgolv.

Badrummet är generöst i sin storlek och har idag både plats för badkar och dusch. Här finns också wc, handfat och gott om förvaringsutrymmen.

Balkongen byggdes 2021 för att bli en plats att ta sista glaset vin och fånga de sista solstrålarna när solen lämnat altanen.

Källare
Rymlig källare med gott om plats för det som behövs, idag använt som keramikverkstad, tvättstuga och förrådsutrymme. Klinkers på golvet varvat med schackrutig plastmatta.

Utemiljö
Uterummet övergår i en härlig altan med plats för både loungemöbel och stor matgrupp. Det här är en insynsskyddad och grönskande oas. Trädgården är verkligen genomarbetad med fin stenläggning från altanen och flera olika rum i trädgården där ni kan fånga solen vid olika tidpunkter. Äppel- och plommonträd, röda och svartavinbär, krusbär, smultron och hallon samt vinrankor tronar ståtligt med sin frukt.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
35 657 kr/år
Elektricitet
7 392 kr/år
Försäkring
4 512 kr/år
Personer i hushåll
2
Kommentar
Driftskostnaden som delvis är uppskattad är individuell och varierar beroende på byggnadens status, uppvärmningssystem, avtal, vanor och antal personer i hushållet. Kostnad för kommunal fastighetsavgift tillkommer 8 874 kr.
Pantbrev & Lån
500 200 kr

Byggnad

Byggår
1922
Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energiprestanda / Premiärenergital
94

Karta

Hör av dig till oss

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek