Såld

GöTEBORG / SANDARNA - ORUSTGATAN 14C

Orustgatan 14C

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 700 000 kr
Boarea
58 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
BRF Orustgatan 14

Rymlig och renoverad

Ljus tvåa med fönster i två väderstreck. Generösa umgängesytor, renoverat kök och bad samt balkong i soligt läge.

Planlösning

Rymlig och renoverad

Varmt välkomna till denna ljusa tvåa med fönster i två väderstreck. Både kök och vardagsrum erbjuder generösa umgängesytor och i sovrummet finns bra med plats för både dubbelsäng och garderobsförvaring. Från vardagsrummet nås hemmets härliga balkong som ligger i ett soligt läge och med grönskande omgivningar.

Sandarna är en levande stadsdel med sina pittoreska och mysiga kvarter med lokala handlare och butiker. Bara några minuter bort finns Mariaplan med sitt utbud av caféer, restauranger och småbutiker. Slottsskogen och Änggårdsbergen ligger nära till hands och likaså älvinloppet där Klippan och Röda Sten är populära promenadområden. Området har småstadens charm med en blandad bebyggelse som utgörs av såväl moderna hus som äldre fastigheter från början av 1900-talet.

Kommunikationerna är mycket goda. Spårvagnshållplatsen Sandarna leder dig snabbt in till Göteborgs stadskärna åt ena hållet och Göteborgs skärgård åt andra hållet. Vid busshållplatsen Orustgatan går bussar till Frölunda Torg, Gråberget och in till stan. Alldeles i närheten finns också en mataffär med ett bra utbud och ett mysigt bageri för fikat.

Fakta
Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 700 000 kr
Månadsavgift
4 214 kr, Inkl. värme, vatten och kabel-TV. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 225 kr/mån för bredband.
Boarea
58 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
3/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
320 825 kr.
Interiör
Interiör: Redan i hallen möts ni av den luftiga känsla som präglar detta hem. Här finns plats för avhängning direkt till vänster och extra förvaring i inbyggd garderob längre in. Väggarna är målade i en harmoniskt grön ton och på golvet ligger en ekparkett i original. Bostadens originalgolv är genomgående framtagna och slipade under 2016.

Det väl tilltagna köket finns till vänster om hallen. Det är ett rum som bjuder in till långa middagar med vännerna. Plats för matbord för cirka åtta till tio personer. Köket renoverades under 2016 och bakom den vita skåpinredningen döljs mycket förvaring och ovan den ljusa bänkskivan sitter ett vitt kakel. Här finns kyl/frys, spis, ugn,
köksfläkt, induktionshäll och diskmaskin. Väggarna är vita och golvet kläs av husets originalplankor.

Vardagsrummet är stort och rymligt med plats för soffgrupp, arbets/läshörna. Vita väggar och ekparkett. Fönstren vetter ut mot föreningens grönskande baksida och det är också härifrån den härliga balkongen nås. Sydvästlaget skänker många soltimmar och plats finns både sittgrupp och odlingar.

Sovrummet nås också från hallen och är rofyllt målat i en mörk blå ton. Plats finns för dubbelsäng med tillhörande sängbord
och klädförvaring sker i en inbyggd stor garderob. Även här ligger brädgolvet i original.

Bostadens badrum är effektivt utnyttjat och inrymmer bra förvaringsmöjligheter genom en kommod, ett spegelskåp och ett väggskåp. I övrigt finns wc, dusch med invikningsbara glasdörrar och en praktisk tvättmaskin. Helkaklade väggar i vitt och grå klinker på golvet med underliggande golvvärme.
Total driftkostnad
783 kr/månad
Elektricitet
450 kr/månad
Försäkring
108 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg (bredband).
Byggår
1944
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Övriga byggnader/Utrymmen
Till lägenheten hör ett källarförråd.
Energiprestanda / Premiärenergital
101
Namn
BRF Orustgatan 14
Om föreningen
Föreningen förvärvade fastigheten i februari 2010 och består totalt 20 bostadslägenheter varav 19 bostadsrätter och 1 hyresrätt, fördelat på en yta ca 1116 kvadratmeter. Fastigheten består av ett flerbostadshus i fyra våningar och källare inredd med cykelförråd, förråd, soprum, apparatrum och tvättstuga samt så har fastigheten även en delvis in inredd vind. Föreningen sålde nyligen en av sina hyresrätter vilket blir ett gott tillskott i kassan. Föreningen kommer se över till hösten när budget för kommande år läggs vad pengarna ska användas till. Föreningen höjde avgifterna nu vid årsskiftet med 17 %. Nabo sköter den ekonomiska förvaltningen.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
1986 - genomfördes en omfattande rot-renovering där blanda annat stammarna byttes.
I början av 2020 gjordes en OVK. Föreningen har gjort klart asfalteringen av parkeringen.

2022 togs en ny underhållsplan fram och det som är inplanerat de närmsta 1-3 åren är endast mindre arbeten.

Planerade underhåll för 2023 är utbyte av cirkulationspump, LED-belysning i soprum, taksäkerhetsbesiktning, byte motorvärmaruttag, byte porttelefonsystem, delar av parkeringens träsarg byts ut och husets äldre takfönster ska bytas ut.

Relining av avloppsstammarna ligger enligt underhållsplanen 2035.
Andel Av Årsavgift
0.0542 %
Andel i BRF
5.41108 %
Parkeringar
Föreningen har 10 st p-platser till en kostnad av 351 kr/mån och 500 kr/mån för elstolpe. Det är 3 st i kö till parkeringsplatserna. (kontrollerat 2023-01-27) För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Gemensamma ytor
Föreningen har en gemensam tvättstuga i huset belägen i källaren som är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Det finns också cykelförvaring i källaren.
Gårdplats
Föreningen har en gemensam uteplats.
Tv och Bredband
Föreningen är anslutna till kabel-tv och bredband via Tele 2.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Om Sandarna

Antagligen är du redan förälskad i Majorna och Västra centrum. Vi klandrar dig inte, för som en av Göteborgs äldsta stadsdelar ligger området perfekt inbäddat mellan älven och den lummiga Slottsskogen. Men trots sin ålder har de gamla landshövdingehusen vackert bevarats – där en ny generation “Majbor” låtit kreativiteten och entreprenörskapet flytta in i gatuplan. Efter bara en kort promenad i området hittar du nämligen ett stort utbud av mysiga kaféer, spännande restauranger, små konceptbutiker och ett rikt kulturliv.
Men, måste man vara en hipster för att passa in? Inte alls. Livet här präglas snarare av en avslappnad och bohemisk miljö där mottot är att alla ska få vara sig själva. Det ger en härlig mix av sprudlande liv och rörelse i kombination med en lugn atmosfär. Och kanske är det just detta varma välkomnande som får området att snabbt kännas som hemma — oavsett vem du är eller var du kommer ifrån.
Som din senaste sökning på Hemnet redan avslöjat är Majorna populärt. Det som tidigare varit en traditionell arbetarstadsdel med flerbostadshus och små lägenheter har idag blandats upp med smakfullt ritade nyproduktioner. Har du barn finns också närliggande förskolor, grundskolor och vårdcentral att välja bland. Och så snart du lärt dig gatorna hittar du enkelt förbindelser med buss och spårvagn som snabbt tar dig till centrum för jobb eller ett kvällsdopp ute vid Saltholmen.
Alla gillar fika, och i Majorna hittar du flertalet caféer som håller hög nivå. För att nämna några favoriter som är värda ett besök finns den ekologiska bakverkstan Cum pane, det skönt inredda Kafé Gapet och lite längre bort ligger Matería – som med sina gröna växter blir en välkomnande oas vid Mariaplan.
Även i restaurangväg finns flera guldkorn, men för dig som finsmakare är kanske Hoze ett ställe som sticker ut lite extra. Hit vallfärdar såväl matfantaster som stjärnkockar för att få smaka på José Cerás perfekt komponerade sushibitar. I samma kvarter hittar du även vegetariska Ilse Grøn Krog och Moreno som råkar vara världens största pizzeria.
Är du snarare hungrig på kultur finns det alltid något att se, göra och uppleva. Varför inte besöka ett av områdets olika museum? Eller gå på utställning i Röda Sten eller en vernissage hos någon av områdets konstnärer? Varje helg spelar aktuella indieband på Oceanen, och gillar du vad du hör kan du säkert köpa deras första album tvärs över gatan på legendariska Bengans.
Området har även flertalet lummiga parker och grönområden. I öster kommer du snart in i Slottsskogen som med sina härliga picknickplatser, fina promenad- och löpstråk och sin mysiga djurpark passar göteborgare i alla åldrar. Inte långt från Stigbergstorget hittar du den vackra Gathenhielmska parken med anor från 1700-talet. Och borta vid Djurgårdsgatan ligger den Söderlingska trädgården som har en underbar lekplats för de små.

Vi tror det räcker så för stunden, men om det ändå är något du undrar över är det bara att höra av dig till någon av våra områdesexperter. Välkommen hem, till ditt Majorna.

Hör av dig till oss

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken