Snart till salu

GÖTEBORG / SANDARNA - ORUSTGATAN 13C

Orustgatan 13C

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 090 000 kr
Boarea
44 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
1 R.O.K.
Förening
Brf Orustgatan 13

Vacker 40-tals charm med solig balkong & renoverat kök

Charmfull funkisetta med bevarade originaldetaljer, renoverat kök och balkong med söderläge!

Planlösning

Vacker 40-tals charm med solig balkong & renoverat kök

I ett av Sandarnas smäckra funkishus hittar du hem till denna rymliga etta. Hemmet förgylls av bevarade funkisattribut och tillsammans med en generös takhöjd och fönster i två väderstreck skapas ett sällsynt ljusinsläpp. I det sociala allrummet finns gott om plats för både en rymlig soffgrupp med tillhörande möblemang, gott om klädförvaring och en större säng. Från allrummet nås den ljuvliga balkongen som ligger i ett härligt västerläge med utsikt över härlig grönska och Älvsborgsbron. Köket är ett resultat av en lyckad renovering från 2016 (genomfört av tidigare ägare). Här ryms plats för ett större middagsbord utan att känslan av rymd tas bort. Ytorna badar i ljus tack vare ett stort fönster mot härlig grönska. Badrum med badkar!

Sandarna är en levande stadsdel med sina pittoreska och mysiga kvarter med lokala handlare och butiker. Bara några minuter bort finns levande Mariaplans myllrande folkliv. Röda Sten och Slottsskogen ligger på bekvämt promenadavstånd, och det stora utbudet av lokala handlare gör behovet av innerstaden ytterst litet. För den som ändå vill ta sig dit finns spårvagnarna alldeles i närheten. Spårvagnshållplatsen Sandarna leder dig snabbt in till Göteborgs stadskärna åt ena hållet och Göteborgs skärgård åt andra hållet. Vid busshållsplatsen Orustgatan går bussar till Frölunda Torg, Gråberget och in till stan. Hållplatsen Kungsten ligger på några minuters promenadavstånd, där går bussen till bl a Volvo.

Välkommen till en etta med alla rätt!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 090 000 kr
Månadsavgift
2 815 kr, Inkl värme och vatten. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 163 kr som avser bredband.
Boarea
44 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
1 R.O.K.
Våningsplan
1/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
488 719 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Välkommen in till den inbjudande hallen. Avhängning av ytterkläder görs direkt till höger. Ytterligare tacksam förvaring återfinns i en djup klädkammare - Där finns plats för allt du kan tänka dig. Nymålade ljusa väggar möter ekparkett som leder dig vidare in i bostaden.

Vidare möts du av ett smakfullt renoverat kök där vita köksluckor möter bänkskiva i valnötsfaner. Ovan sitter stående kakelplattor i vitt - Mycket smakfullt. Gott om arbetsyta samt skåpsförvaring. Den maskinella utrustningen består av spishäll (IKEA, 2016), ugn (IKEA, 2016), fläkt (motor, IKEA, 2016), integrerad diskmaskin (IKEA, 2016), micro (IKEA, 2016) och kombinerad kyl/frys (IKEA, 2016). På motsatt sida finns plats för ett större middagsbord för fyra personer utan att känslan av rymd försvinner. Samtala och blicka ut över grönskan medan middagen puttrar på spisen.

Hemmets generösa allrum verkligen badar i solljus tack vare den generösa takhöjden, ett stort fönsterparti och utgång till balkong. Här finns gott om utrymme för olika möbleringsalternativ som inkluderar både en rymlig soffa med tillhörande möblemang, klädförvaring och en större säng med nattduksbord. Ute på bostadens balkong bjuds det på härliga soltimmar tack vare ett ljuvligt västerläge. Möblera med sittplatser och låt vännerna komma över på ett glas i solen och vila blicken på solnedgången över Älvsborgsbron.

Badrummet har halvkaklade väggar i vitt och resterande väggar har målats in i en behaglig våtrumsfärg från Caparol, med exakt kulören "Vide". Plastmatta på golvet. Inredningen består av wc, handfat, ovanhängande spegel, badkar och ett vägghängt förvaringsskåp. Det vägghängda skåpet har smakfullt målats in.

Välkommen till en etta med alla rätt!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
521 kr/månad
Elektricitet
200 kr/månad
Försäkring
158 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten "Övrigt" avser bredband. Elkostnaden är en uppskattad schablon.

Byggnad

Byggår
1946
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
128

Förening

Namn
Brf Orustgatan 13
Om föreningen
Brf Orustgatan 13 förvärvade fastigheten Göteborg Sandarna 15.8 under 2016 och består av 38 stycken lägenheter, varav 35 st bostadsrätter och 3 st hyresrätter samt tre uthyrda förråd i källarplan. De tre hyresrätterna blir en dold tillgång for föreningen då de kommer säljas den dagen de sägs upp. En hyresrätt såldes under 2019 och inbringade på så sätt en bra inkomst till föreningen. Föreningen äger marken och påverkar således inte av eventuella höjda tomträttsavtal. I samband med att föreningen bildades så genomfördes en teknisk besiktning av fastigheten och man upprättade en ekonomisk plan. Det finns en plan för kommande renoveringar och det har man i den ekonomiska planen tagit höjd för. På grund av ränteläget höjdes månadsavgifterna med 2% under januari 2024.
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Gjorda renoveringar:
2022 - Byte av fjärrvärmepumpen, byte av elsystem i fastigheten, byggnation av extra vindsförråd samt uppdatering av energisnål belysning.
2021 - Takrenovering färdigställd.
2020 - Fiber indraget i huset via Bahnhof .
2018 - Fönsterbyte, balkongrenovering, nytt mekaniskt frånluftssystem samt OVK genomfördes.
2017 - Relining av avloppsstammarna, byte av kall- och varmvattenledningar, byte av termostater och injustering av värmen.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2022 och 2051. Inga större underhåll är planerade de närmaste åren.
Andel Av Årsavgift
2.37213 %
Andel i BRF
2.36515 %
Parkeringar
Föreningen har 6 st p-platser vid husets gavel. 375 kr/mån per plats. Separat kö gäller. I övrigt finns boendeparkering i området. Utanför på gatan finns också 4 timmars gratisparkering. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Tv och Bredband
Leverantör Bahnhof. Via ett obligatoriskt tillägg som läggs på månadsavgiften ingår bredband 1000/1000 Mbit och TV-mini inkl TV-box.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Föreningen är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar, ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*