Snart till salu

GÖTEBORG / SANDARNA - ORUSTGATAN 13A

Orustgatan 13A

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 800 000 kr
Boarea
51 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
BRF Orustgatan 13

Renoverad tvåa med balkong

Fint renoverad tvåa i Sandarna med balkong. Ett välplanerat hem med smart planlösning och välbevarade detaljer från husets byggår.

Planlösning

Renoverad tvåa med balkong

Äntligen en större tvåa i Sandarna! Här erbjuds rymliga rum med nymålade ytskikt och charmiga detaljer från husets byggår. Nyrenoverat badrum från föreningens stambyte. Stor balkong mot grönskan. Sandarna är en levande stadsdel med sina pittoreska och mysiga kvarter med lokala handlare och butiker. Bara några minuter bort finns Mariaplan med sitt utbud av kaféer, restauranger och småbutiker. Slottsskogen och Änggårdsbergen ligger nära till hands och likaså älvinloppet där Klippan och Röda Sten är populära promenadområden. Området har småstadens charm med en blandad bebyggelse som utgörs av såväl moderna hus som äldre fastigheter från början av 1900-talet. Kommunikationerna är mycket goda. Spårvagnshållplatsen Sandarna leder dig snabbt in till Göteborgs stadskärna åt ena hållet och Göteborgs skärgård åt andra hållet. Alldeles i närheten finns också en mataffär med ett bra utbud.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 800 000 kr
Månadsavgift
3 119 kr, Inkl värme, vatten och kabel-TV. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 379 kr/mån som avser bredband. Total månadsavgift: 3 498 kr/mån.
Boarea
51 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
1/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
637 886 kr. Baserad på senaste årsredovisning.

Interiör

Interiör
Interiör: Rakt fram nås bostadens stilfulla fint renoverade kök. Det renoverades 2020, alla vitvaror är från samma år. Luckorna i ljusgrått rymmer rikligt med förvaring. Här finns spis, ugn, micro och kyl/frys. Ett matbord för fyra ryms enkelt här. Väggarna är nymålade i greige och golvet kläs av en nyinlagd, enstavig, vitpigmenterad ekparkett.

I vardagsrummet möts ni av ljuset som strömmar in från det stora fönsterpartiet ut mot balkongen. Detta är ett rymligt rum som verkligen inbjuder till umgänge och gemenskap. Utrymme ges för soffa med tillhörande möblemang, tv-möbel, läshörna och matsalsmöbel om så önskas.

Balkongen är nyrenoverad och tillbyggd i föreningens regi. Dess generösa storlek ger plats för både sittgrupp och odlingar. Inbäddad i lummig grönska runt om blir det här en mysig plats att hänga på.

Via en inre hall med två inbyggda garderober nås sovrummet som är stort och rofyllt mot husets grönskande baksida. Här ryms dubbelsäng med tillhörande sängbord och bra förvaring i garderober.
Väggarna är målade i nyansen kalk.

Badrummet renoverades i samband med föreningens stambyte under 2018 och går i klassiska färgval. Vitt kakel möter grå klinkers. Här finns wc, handfat med kommod och ovanhängande spegelskåp, duschhörna och ett fönster som möjliggör vädring och välkomnar ljuset. Här finns tvättmaskin, från 2020

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
829 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg bredband,

Byggnad

Byggår
1946
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej

Förening

Namn
BRF Orustgatan 13
Om föreningen
Brf Orustgatan 13 förvärvade fastigheten Göteborg Sandarna 15.8 under 2016 och består av 38 stycken lägenheter, varav 35 st bostadsrätter och 3 st hyresrätter samt tre uthyrda förråd i källarplan. De tre hyresrätterna blir en dold tillgång for föreningen då de kommer säljas den dagen de sägs upp. En hyresrätt såldes under 2019 och inbringade på så sätt en bra inkomst till föreningen. I samband med att föreningen bildades så genomfördes en teknisk besiktning av fastigheten och man upprättade en ekonomisk plan. Det finns en plan för kommande renoveringar och det har man i den ekonomiska planen tagit höjd for, men föreningen planerar eventuellt ändå att höja med 2-3 % vid nästa årsskifte för att ta höjd för ev räntehöjningar mm.
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Gjorda renoveringar:
2021 - Takrenovering färdigställd
2020 - Fiber indraget i huset via Bahnhof
2018 - Fönsterbyte, balkongrenovering, nytt mekaniskt frånluftssystem samt OVK genomfördes
2017 - Relining av avloppsstammarna.
Andel Av Årsavgift
2.68112 %
Andel i BRF
2.67327 %
Gemensamma ytor
Gemensamt i fastigheten finns en tvättstuga (uppgång B) utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp och ett torkrum. Här finns också utrymme för cykel- och barnvagnsförvaring.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*