Snart till salu

GÖTEBORG / LINNéSTADEN - OLIVEDALSGATAN 15B

Olivedalsgatan 15B

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
4 600 000 kr
Boarea
63 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Brf Olivia 15-17

Vackert sekelskifteshem- möjlighet att skapa en trea

Planlösning

Vackert sekelskifteshem- möjlighet att skapa en trea

I ett rofyllt läge- i ett charmfullt gårdshus mellan två innergårdar ligger detta sekelskifteshem med vackra vinklar, högt i tak och härligt planlösning i halvetage. De höga fönstren släpper in ljuset från två väderstreck.

Detta hem är 63kvm, med halvetage i en byggnad från 1908, är den perfekta bostaden för dig som söker en kombination av välbevarad originalcharm och modem funktion. Planlösningen gör att detta hem enkelt kan göras till en trea- se alternativ planskiss. Hela hemmet är renoverat under de senaste åren och i gott skick. Takhöjden som skapar en luftig atmosfär. Här finns ett rymligt vardagsrum, ett modernt kök med integrerade vitvaror och en stor och härlig matplats, ett välplanerat sovrum med platsbyggd förvaring och en vackert rundad vägg och fräscht badrum.

I det vackra sekelskifteshuset känns innerstadens puls avlägsen. Några kvarter bort breder grönskande Slottsskogen och vackra Änggårdsbergen ut sig. Bekvämt beläget från det mångfaldiga kafé- och restaurangutbudet längs Linnégatan och kvarteret som har haft en fin utveckling av nya restauranger, caféer och butiker. Även pittoreska Haga och Vasastadens historiska arkitektur finns inom promenadavstånd.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
4 600 000 kr
Månadsavgift
4 073 kr, inkl värme, VA, kabel-tv. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 175 kr som avser bredband/TV. Ny avgift fr 1/4-2024: 4 317 kr/mån
Boarea
63 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
1/6
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
260 433 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Väl inne möts du direkt av en luftig atmosfär tack vare den generösa takhöjden! Vackra trägolv och de ljusa väggar pryder hallenVia trappan tar du dig upp till kök och sovrum. Plats finns för förvaring av skor och ytterkläder.

Köket är smakfullt renoverat från 2022. Denna köksinredning är signerat Härjedalskök med maskinpark som består av fläkt, ugn, induktionshäll från Siemens Studioline och Samsung. Integrerad kyl/ frys. Den moderna inredningen går i varmgrått som passar utmärkt till bostadens övriga varma toner. Arbetsytan är praktiskt utformad med gott om förvaring, bänkskivan är i vacker ek med stänkskygg i form av grönt och vitt kakel. Köket ar belagt med ett vackert trägolv. Köket och matplatsen är optimalt utformat för att underhålla många middagsgäster.

Den rundade väggen med fönster i väster ger sovrummet karaktär, och liksom i övriga lägenheten skapar den generösa takhöjden en härligt luftig atmosfär. Rummet har massivt furugolv och väggarna är nymålade med en mjuk begierosa färg som lyfter fram snickerierna. Platsbyggd förvaring som är inmålade i väggfärgen ger en otroligt ombonad och lyxig känsla.

Rakt in bostaden möts du av ett stort vardagsrum. Även det är besmyckat av ett vackert brädgolv med målade väggar i en ljusblå/grå ton. Ett mycket härligt rum med goda möjligheter till val av möblemang. Eftersom rummet har två stora fönster så finns här möjlighet att skapa två sovrum och ha vardagsrum där sovrummet idag är beläget- se alternativ planskiss.

Badrummet får tack vare fönstret ett fint naturligt ljust i fönstret finner vi en vacker stenskiva. Även här är väggen vackert rundad. Väggar består till hälften vitt kakel hälften spackelmålat i grön nyans och grå våtrumsmatta. Badrumsinredningen består av WC, handfat, spegelskåp med förvaring, handdukstork och dusch. Möjlighet till att sätta in en tvättmaskin finns.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
366 kr/månad
Elektricitet
100 kr/månad
Försäkring
91 kr/månad
Personer i hushåll
1
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten "Övrigt" avser bredband/TV.

Byggnad

Byggår
1908
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
174

Förening

Namn
Brf Olivia 15-17
Om föreningen
Brf Olivia 15-17 är en äkta bostadsrättsförening i Göteborg som äger 1 fastighet med 30 st lägenheter och 3 st lokaler. Husen stod klara 1908 och föreningen bildades 2004 och är en trevlig bostadsrättsförening belägen i en av Göteborgs mest eftertraktade stadsdelar. Föreningen kommer ha en avgiftshöjning på 6% som kommer gälla fom 1 april 2024.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan framtagen 2018.

Urval av gjorda renoveringar:
2006 Förstärktes grund och bottenbjälklag med bor/bentonit.
2014 Genomfördes sättningskontroller av grunden.
2016 Spolades V/A ledningar.
2016-2018 Genomfördes sättningskontroller av grunden.
2018-2020 Fasadrenovering mot Olivedalsgatan

Föreningen planerar följande underhåll,
2024 Grundförstärkning
2023/2024 Takreparation
2024/2025 Hissreparation
Andel Av Årsavgift
2.93 %
Andel i BRF
2.65 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Gårdplats
Föreningen har två fina innergårdar med uteplats.
Tv och Bredband
Föreningen är anslutna till Kabel-TV och fiberbredband via Telia.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*