Såld

GÖTEBORG / GAMLA MASTHUGGET - NEDRE MATROSGATAN 7

Nedre Matrosgatan 7

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Boarea
68.6 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
HSB brf Solståndet i Göteborg
Välbevarad och omsorgsfullt renoverad landshövdingetrea i populära Gamla Masthugget!

Planlösning

I ett crèmefärgat och välbevarat landshövdingehus på bergets topp hittar ni denna charmfulla trea. På våning två återfinns denna insynsfria och välbevarade trea med högt i tak, ett fantastiskt renoverat och platsbyggt kök samt härligt ljusinsläpp från höga fönster i motsatt väderstreck. I detta hem möter smakfull modern finess bevarade originaldetaljer i en sömlös övergång.

Här bosätter ni er i en välskött förening i gott skick med god ekonomi. Inom kort promenadavstånd når du Slottsskogen och både Linné och Majornas rika utbud av restauranger och uteställen. Ett oslagbart läge i en lugn stadsdel men med direkt närhet till citypulsen. Här utlovas ett lugnt och avskilt boende samtidigt som man har Linnestadens sjudande kafé- och restaurangstråk inom kort gångavstånd. Mycket goda kommunikationerna in till stadskärnan med bara några minuters promenad till hållplatsen för buss 61.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 399 kr, Inkl värme, vatten, kabel-TV, bredband och IP-telfoni. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 214 kr. Total månadsavgift 4 613 kr/mån.
Boarea
68.6 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
2/3
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
249 070 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: På andra våningen återfinns detta charmfulla hem. Den tvådelade hallen utgör lägenhetens nav, och härifrån når man alla rum. Gott om utrymme finns för avhängning. Redan i hallen förstår man att detta är en trea utöver det vanliga - med genomtänkta färgval och fina golv. Ljusinsläppet är imponerande och man vill gärna se mer. Golvet pryds av vitmålat brädgolv och väggarna är målade i en härlig gul kulör.

Rakt fram från hallen uppenbaras det ljuvliga vardagsrummet. Det stora fönstret ger rikligt med ljus till rummet och tillsammans med takhöjden skapas en härlig atmosfär. Här ryms enkelt en soffa med tillhörande möblemang, bokhyllor och ytterligare förvaring för den som önskar det. På golvet ligger ett vackert slipat och vitsåpat brädgolv. Väggarna har målats i en varmgrå kulör.

Köket är ett resultat av en mycket genomtänkt och smakfull renovering där varje detalj är noga utvald och tillsammans möts de i en tilltalande helhet. Köket totalrenoverades under 2020 och är ett snickerikonstverk signerat ”Taras Hallgren & Son”. De extra höga och måttanpassade köksluckorna är målade i en grön nyans och går fint tillsammans med bänkskivorna av rostfritt stål och klassiskt virrvarr-mönster. Ovan bänken sitter kvadratiskt vitt kakel med vit fog. Resultatet är en ren och skär fröjd för ögat. Förvaringen som göms bakom luckor och ett bevarat kallskafferi kan man inte klaga på. Här finns alla bekvämligheter och den maskinella utrustningen består av induktionshäll (”Siemens”, 90cm) med översittande fläktkåpa (”Fjäråskupan”, 90cm, motor), ugn (”Siemens”, 60cm), diskmaskin (”Siemens”) samt en kombinerad kyl/frys av större snitt (”Siemens”). Väggarna framme vid fönstret är målad i en härlig smutsrosa kulör och på golvet ligger vitmålat brädgolv. Matbord för 4 personer ryms invid fönstret som bidrar med fint ljusinsläpp. Kort och gott, ett kök som är få förunnat att få flytta in till!

Sovrummen ligger i den östra delen av lägenheten. Det större sovrummet är perfekt anpassat för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Längs med två av väggarna har platsbyggda garderober, även detta från ”Taras Hallgren & Son”, byggt upp så sent som under 2022. Från tak till golv – Allt för att få in så mycket förvaring som möjligt. I mitten av sidan finns en nisch utsmyckat med ett skrivbord, perfekt för den pluggande eller hemmajobbande. Garderoberna och väggarna har målats in i en ljuvlig mörkblå nyans som går fint ihop med det vitsåpade brädgolvet. Ett fönster släpper in ljuset.

I motsatt riktning återfinns det mindre sovrummet som de nuvarande ägarna låtit inreda ett mysigt barnrum. Här ryms även en större säng om man hellre skulle vilja ha rummet som ett gästrum. Givetvis lämpar sig rummet också som ett arbetsrum. Då rummet en gång i tiden varit ett kök, återfinns här ett kallskafferi som funkar utmärkt för extra förvaring. Väggarna går i ljusblått och golvet pryds av vitsåpat brädgolv.

Det praktiska badrummet nås även det från hallen och är helkaklat med ljusblått kakel och klinkers. Här finns wc, dusch, handfat och spegel med belysning över samt handdukstork. Kombinerad tvättmaskin och torktumlare förenklar vardagen!


Varmt välkommen till ett hem som har det lilla extra!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
833 kr/månad
Elektricitet
350 kr/månad
Försäkring
269 kr/månad
Personer i hushåll
3
Kommentar
Varav ett barn. Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten "övrigt" avser bredband och kabel.

Byggnad

Byggår
1933
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
127

Förening

Namn
HSB brf Solståndet i Göteborg
Om föreningen
HSB Brf Solståndet äger fastigheten Olivedal 29:5. Adresserna är Nedre Matrosgatan 3-21. Föreningen bildades 1979 och består av 35 bostadsrätter samt 2 hyreslokaler. Den tekniska och ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. Den totala lägenhetsytan är 2256 kvm och den totala lokalytan är 141 kvm. Föreningen har en god ekonomi, och en låg belåning. 4018 kr/kvm enligt årsredovisning 2022.
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
1933 Huset, av typen landshövdingehus, byggdes
1979: Omfattande renovering och modernisering i form av bl.a. stammar, el och tak.
1984-1985: Byte till treglasfönster, tilläggsisolering av vind och byggnation av takterrass.
2002: Fasadrenovering.
2008: Totalrenovering av gård och takterrass.
2011: Fläktbyte och ventilationskontroll.
2011/2012: Renovering av gemensamhetslokalen.
2012/2013: Ombyggnation av en lokal till bostadsrätt.
2013/2014: Byte av avfuktare i torkrummet samt en torktumlare
2014: Ommålning av fasaden mot gatan och byte av fönster på samma sida.
2014: Fiber installerades till samtliga lägenheter och lokaler. 2016: Målning och underhåll av soputrymmet. 2016: Ventilationskontroll av samtliga lägenheter.
2017: Takläckage har åtgärdats över uppgång 17.
2018: Spolning och besiktning av avloppsstammarna.
2019: OVK-besiktning utförd och godkänd.
2020: Renovering av föreningens trapphus.
2022: Takrenovering. Innergårdarnas panel och putsade ytor har målats och vatten har dragits upp till
takterrass

Kommande renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan och sätter av 300 000 kr per år till en underhållsfond.

Månadsavgifterna höjdes med 7% pga ökade räntekostnader samt för att säkerställa att föreningen fortsatt skulle kunna öka sitt disponibla rörelsekapital.

Byte av tvättmaskiner och torktumlare i tvättstuga utifrån aktuellt behov.
Relining av stammar är planerat till räkenskapsåret 26/27, eventuellt skjuts det något framåt.
Andel Av Årsavgift
3.01176 %
Andel i BRF
3.01176 %
Parkeringar
Boendeparkering tillämpas i området. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se. Möjlighet finns även att ställa sig i kö för garageplats hos de stora grannföreningarna (Brf Masthugget, Brf Lustgården, Brf Vite Knut).
Gårdplats
På taket på Nedre Matrosgatan 11 finns en härlig, gemensam takterrass med milsvid utsikt över staden och hamninloppet. Här finns loungemöbler samt grill som möjliggör härligt häng under de varmare månaderna. Eller varför inte skåla in nya året från första parkett mot fyrverkerierna. Föreningen erbjuder också sina medlemmar tillgång till den mysiga innergården, bastu, festlokal, övernattningslägenhet samt snickarrum och flera cykel- och barnvagnsförråd. Föreningens tvättstuga ligger i uppgång 13. Här finns tre tvättmaskiner, två torktumlare, torkrum och mangel. Tillgängligheten bedöms vara mycket god av de boende.
Tv och Bredband
Fiberbredband via Telenor (250/250) samt Telenor Tv-paket bas.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson