Såld

GÖTEBORG / GAMLA MASTHUGGET - NEDRE MATROSGATAN 11

Nedre Matrosgatan 11

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
4 250 000 kr
Boarea
75.5 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
HSB brf Solståndet i Göteborg

Charmfull trea i välbevarat landshövdingehus

I ett crèmefärgat landshövdingehus i Gamla Masthugget ligger detta charmfulla hem.

Planlösning

Charmfull trea i välbevarat landshövdingehus

I ett välbevarat landshövdingehus på bergets topp hittar man den här charmfulla trean. I hemmet råder ett behagligt lugn tack vare omgivande och tysta återvändsgator. Ett stort plus är föreningens gemensamma takterrass, bara en trappa upp i samma trappuppgång, med milsvid utsikt över staden – som gjort för ljumma sommarkvällar eller att skåla in det nya året på!

Två trappor upp välkomnas ni in! Härliga och sociala ytor, med vardagsrum och kök in till varandra. Lägenheten är varsamt renoverad och här uppstår det perfekta mötet mellan bevarade detaljer och modern funktion i kök och bad. Ett fint ljusflöde och ni möts av en varm och inbjudande atmosfär med vackra vinklar. Härligt rymliga rum med generös takhöjd och genomgående en genomtänkt färgsättning . Köket är smakfullt renoverat med hög standard och goda arbetsytor. Stort sovrum med gott om förvaring. Mysigt barnrum som givetvis passar lika bra som arbets- eller gästrum. Helkaklat badrum med badkar och tvättmaskin.

Välskött förening i gott skick med god ekonomi. Inom kort promenadavstånd når du Slottsskogen och både Linné och Majornas rika utbud av restauranger och uteställen. Ett oslagbart läge i en lugn stadsdel men med direkt närhet till citypulsen. Läget är perfekt och här erbjuds ett lugnt och avskilt boende samtidigt som man har Linnestadens sjudande kafé- och restaurangstråk inom kort gångavstånd. Ett stenkast från hemmet breder Slottsskogen ut sig. Mycket goda kommunikationerna in till stadskärnan med bara några minuters promenad till hållplatsen för buss 61.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
4 250 000 kr
Månadsavgift
4 425 kr, Inkl värme, vatten, kabel-TV, bredband och IP-telfoni. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 214 kr. Total månadsavgift 4 425 kr/mån.
Boarea
75.5 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
2/3
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
226 012 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör : På andra våningen återfinns detta charmfulla hem. Den tvådelade hallen utgör lägenhetens nav, och härifrån når man alla rum. Gott om utrymme för avhängning. Ett trappsteg leder ner till den inre hallen där det finns tre garderober. Väggarna är målade i vitt och golven i grått.

Till vänster från hallen nås hemmets hjärta, det ljuvliga köket. Ett härligt och inbjudande kök där både vänner och familj för plats vid långa, härliga middagar. Grå luckor möter en bänkskiva i massiv ek som oljevaxats. Partiet ovanför är klätt med matt vitt kakel med ljusgrå fog. Diskmaskinen, kylen/ frysen, ugnen och den inbyggda fläkten är alla i rostfri design. De generösa förvaringsutrymmena och bänkytorna gör det här till ett riktigt drömkök för de som gillar matlagning. Vitmålade väggar harmoniserar med skåpsluckornas gråa ton. Det vackra fönstret välkomnar ljuset och världen utanför blir en vacker fond.

Vardagsrummet är rymligt och lättmöblerat, och man får enkelt plats med en större soffgrupp utan att den luftiga känslan går förlorad. Väggarna är målade i vitt och det fina furugolvet är vitlackat.

Det större sovrummet rymmer enkelt en dubbelsäng, och den rejäla garderobsväggen med skjutdörrar sväljer allt i klädväg. Väggarna är målade i en mörkgrå kulör som ger rofyllt intryck. Liksom i vardagsrummet är furugolvet slipat och vitlackat.

Det lite mindre sovrummet används idag som hemmakontor och det passar även perfekt som barnrum. Utmärkta förvaringsmöjligheter erbjuds i form av tre praktiskt inredda garderober. Väggarna är målade i en sober gröngrå ton, och furugolv även i detta rum.

Badrummet, renoverat 2014, inrymmer badkar, kommod, högskåp, handdukshängare, WC och tvättmaskin. Det inkaklade badkaret har både tapp, takdusch och handmunstycke. Golvet är belagt med grå klinker och väggarna klädda med vita, stora och rektangulära kakelplattor. Golvvärmen gör gott för morgonkalla fötter, och taket har infällda spottar som ger en bra och behaglig belysning. Vädringsfönstret fyller badrummet med dagsljus.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
548 kr/månad
Elektricitet
167 kr/månad
Försäkring
167 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten "övrigt" avser bredband och kabel.

Byggnad

Byggår
1933
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
127

Förening

Namn
HSB brf Solståndet i Göteborg
Om föreningen
HSB Brf Solståndet äger fastigheten Olivedal 29:5. Adresserna är Nedre Matrosgatan 3-21. Föreningen bildades 1979 och består av 35 bostadsrätter samt 2 hyreslokaler. Den tekniska och ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. Den totala lägenhetsytan är 2256 kvm och den totala lokalytan är 141 kvm. Föreningen har en god ekonomi, och en låg belåning. 4018 kr/kvm enligt årsredovisning 2022.
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
1933 Huset, av typen landshövdingehus, byggdes
1979: Omfattande renovering och modernisering i form av bl.a. stammar, el och tak.
1984-1985: Byte till treglasfönster, tilläggsisolering av vind och byggnation av takterrass.
2002: Fasadrenovering.
2008: Totalrenovering av gård och takterrass.
2011: Fläktbyte och ventilationskontroll.
2011/2012: Renovering av gemensamhetslokalen.
2012/2013: Ombyggnation av en lokal till bostadsrätt.
2013/2014: Byte av avfuktare i torkrummet samt en torktumlare
2014: Ommålning av fasaden mot gatan och byte av fönster på samma sida.
2014: Fiber installerades till samtliga lägenheter och lokaler. 2016: Målning och underhåll av soputrymmet. 2016: Ventilationskontroll av samtliga lägenheter.
2017: Takläckage har åtgärdats över uppgång 17.
2018: Spolning och besiktning av avloppsstammarna.
2019: OVK-besiktning utförd och godkänd.
2020: Renovering av föreningens trapphus.
2022: Takrenovering. Innergårdarnas panel och putsade ytor har målats och vatten har dragits upp till
takterrass

Kommande renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan och sätter av 300 000 kr per år till en underhållsfond.

Månadsavgifterna höjdes med 7% pga ökade räntekostnader samt för att säkerställa att föreningen fortsatt skulle kunna öka sitt disponibla rörelsekapital.

Byte av tvättmaskiner och torktumlare i tvättstuga utifrån aktuellt behov.
Relining av stammar är planerat till räkenskapsåret 26/27, eventuellt skjuts det något framåt.
Andel Av Årsavgift
2.88289 %
Andel i BRF
2.88289 %
Parkeringar
Boendeparkering tillämpas i området. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se. Möjlighet finns även att ställa sig i kö för garageplats hos de stora grannföreningarna (Brf Masthugget, Brf Lustgården, Brf Vite Knut).
Gårdplats
På taket på Nedre Matrosgatan 11 finns en härlig, gemensam takterrass med milsvid utsikt över staden och hamninloppet. Här finns loungemöbler samt grill som möjliggör härligt häng under de varmare månaderna. Eller varför inte skåla in nya året från första parkett mot fyrverkerierna. Föreningen erbjuder också sina medlemmar tillgång till den mysiga innergården, bastu, festlokal, övernattningslägenhet samt snickarrum och flera cykel- och barnvagnsförråd. Föreningens tvättstuga ligger i uppgång 13. Här finns tre tvättmaskiner, två torktumlare, torkrum och mangel. Tillgängligheten bedöms vara mycket god av de boende.
Tv och Bredband
Fiberbredband via Telenor (250/250) samt Telenor Tv-paket bas.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson