Såld

GÖTEBORG / MASTHUGGET - MASTHUGGSTORGET 5

Masthuggstorget 5

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 895 000 kr
Boarea
65.5 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Brf Sjömanssalen

Planlösning

Varmt välkommen till denna 2,5-rumslägenhet i toppskick! Här bor du på fjärde våningen i ett tidstypiskt hus från 1943, som byggdes för alla de sjömän som kom och besökte staden med sina båtar. Huset renoverades i sin helhet 2017-2018 då föreningen bildades. Lägenheten disponeras i dagsläget med två sovrum som en trea (men är registrerad som en tvåa enligt föreningen). Här erbjuds öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, bra förvaringsmöjligheter, härligt ljusinsläpp från flera väderstreck samt ett lyxigt badrum.

Här bor du på Masthuggstorget, på gränsen mot Linnéstaden och dess rika utbud av kvarterskrogar och mysiga butiker. Alldeles runt husknuten finner du såväl matbutiker, apotek, gym samt spårvagnshållplats.

Masthuggskajen är ett område under utveckling och på Göteborgs Stads hemsida kan du läsa följande; "Utvecklingen av Masthuggskajen har startat. De gamla kvarteren ska kompletteras med nya bostäder, restauranger, förskolor, arbetsplatser och hotell. Förbindelserna till Göteborgs innerstad, Majorna och Linné förbättras och vattnet kommer närmare med en ny halvö och ett kajstråk vid älven." Bilderna i annonsen är exempelbilder över hur Masthuggskajen planeras se ut.

Varmt välkommen att boka in dig på visning!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 895 000 kr
Månadsavgift
4 438 kr, Inkl Värme, vatten. Från och med 1/8 utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 126 kr som avser gruppavtal Telia.
Boarea
65.5 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
1 349 907 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Välkomnande hall med bra förvaringsmöjligheter i en generös garderob samt plats för avhängning av ytterkläder.

Direkt från hallen nås badrummet som är i ett lyxigt utförande med vitt kakel som klär väggarna vilket snyggt bryter av mot grått golv. Ett tidstypiskt fönster som vetter mot innergården ger dagsljus. Här inne återfinns wc, handfat med kommod, spegel med integrerat ljus, dusch med vikbara glasväggar samt kombinerad tvättmaskin. Allt i ett mycket smakfullt utförande som harmonierar med övriga lägenheten.

Vidare in i lägenheten välkomnas man av den sociala delen där vardagsrum och kök hänger ihop. Här finns två fönster ut mot Masthuggskajen samt ljusinfläpp från fönster i rakt motsatt läge in mot gården. Köket är stilrent med vita släta luckor och fullutrustat med moderna vitvaror. Här finns gott om plats för såväl matplats som soffhörna med flexibla möbleringslösningar. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger parkett som snyggt bryter av. Fönsterbrädorna i sten med rundade kanter är pricken över i och påminner om byggåret.

Längst in i lägenheten finns Master Bedroom med utsikt mot Masthuggskajen. Här inryms utan problem en dubbelsäng samt förvaringsmöjligheter i en garderobsvägg. Vägg i vägg med Master Bedroom finner vi ett mindre rum som i dagsläget används som sovrum (med en 1.20-säng). Ett fönster genom väggen ger ljus och detta rum kan även användas som hemmakontor, sovplats för gäster eller barnrum.

Här bor man i en smakfull lägenhet mitt på Masthuggstorget med allt du kan tänka dig runt husknuten. Allting är renoverat mycket smakfullt i samband med föreningens bilande 2017 och här är det bara att flytta in!

Varmt välkommen att anmäla dig till visning!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
575 kr/månad
Elektricitet
200 kr/månad
Försäkring
249 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten "Övrigt avser Telia.

Byggnad

Byggår
1943
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
115

Förening

Namn
Brf Sjömanssalen
Om föreningen
Föreningen Brf Sjömanssalen bildades 2016 och är en äkta förening och omfattar adresserna är Masthuggstorget 5, Första Långgatan 32 samt Andra Långgatan 49. Föreningen upplåter 49 st bostadsrätter, 1 lägenhet med hyresrätt samt 11 lokaler med hyresrätt. Föreningen äger marken. Fastigheten byggdes 1943 för det många sjömän som besökte stan med sina båtar. Renoveringar Huset renoverades 2017-2018 och efter det har man gjort hissrenovering 2021-2022 samt värmeinjustering 2022-2023. Förutom detta är inga större renoveringar är planerade inom den närmaste framtiden. Gemensamma utrymmen Barnvagnsförråd, tre stycken cykelförråd, tvättstuga i källaren, gemensam innergård med sittmöjligheter. Alla lägenheter disponerar över ett förråd antingen på samma våningsplan eller i källaren. Ytterligare förråd finns att hyra på vinden för de som önskar. Parkering Föreningen disponerar över 24 garageplatser med adress Andra Långgatan 48. Det är för närvarande kö och platserna kostar 1223 kr/mån för föreningens medlemmar. I området finns boendeparkering. Ekonomi Inga avgiftshöjningar är planerade, den senaste höjningen var i juli 2022 med 3%. TV/Bredband: Föreningen är ansluten till gruppavtal med tv och bredband via Telia 1000mb, alla medlemmar har ett obligatoriskt tillägg om 126 kr/mån för detta.
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Andel Av Årsavgift
2.45387 %
Andel i BRF
2.50634 %

Karta

Hör av dig till oss

Gabriella Hjorth

Fasighetsmäklare

Gabriella Hjorth