Såld

GöTEBORG / MAJORNA - MARIEBERGSGATAN 13B

Mariebergsgatan 13B

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 695 000 kr
Boarea
55 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Brf Mariebergsgatan 13

Charmfull funkis i gavelläge högst upp i huset!

Gaveltvåa med bevarade funkisdetaljer, vidsträckt utsikt, soldränkt balkong och renoverat badrum!

Planlösning

Charmfull funkis i gavelläge högst upp i huset!

I hjärtat av Majorna välkomnas ni till denna trivsamma gaveltvåa högst upp i huset med stor balkong. Här erbjuds ni ett hem som präglas av ljus och rymd tack vare stora fönster och en mycket genomtänkt planlösning. Här finns tidstypiska detaljer såsom djupa fönsterbänkar i sten, plankgolv i original och högt i tak. Stort vardagsrum med generösa fönsterpartier i två väderstreck bjuder in till såväl umgänge med vänner, som en lugn kväll hemma. Från vardagsrummet nås den rymliga balkongen där ni njuter av eftermiddags- och kvällssol, men framför allt en fantastisk vy över såväl Älvsborgsbron och havet i väst som Majornas vackra takåsar och centrala Göteborg i öst.

Här bor man med några minuters gångavstånd till myllrande Mariaplan, expansiva Stigbergstorget och kulturområdet Röda Sten. Även grönskande Slottsskogen och övriga grönområden finns nära till hands. Överlag finns närhet till alla tänkbara bekvämligheter så som matbutiker, bageri, restauranger, pubar, caféer, gym samt kommunikationer. Är man i behov av bil, finns möjlighet till parkeringsplats precis utanför huset!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 695 000 kr
Månadsavgift
4 241 kr, Inkl. värme, vatten.
Boarea
55 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
4/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
1 037 857 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Högst upp i huset välkomnas ni in i en rymlig hall som förgrenar bostadens samtliga rum. Här finns plats för både avhängning direkt till vänster, samt förvaring i form av en rymlig, inbyggd garderob. Golvet pryds av vacker ekstavsparkett och väggarna är ljusa.

Till vänster om hallen ligger det hemtrevliga och tidstypiska köket med ljus köksinredning och ett bevarat trägolv. Tack vare det större fönster, beläget mot föreningens gård, fullkomligt badar rummet av solljus på morgonkvisten. Intill fönstret finns plats för ett matbord för fyra personer. Köket är platsbyggt i original och börjar med en arbetsdel i rostfritt stål som innehåller dubbla diskhoar, kyl/frys, spis och ugn. För den som önskar finns plats och möjlighet för att installera en diskmaskin. På motsatt sida finns ett bevarat serveringsskåp som bidrar med en stor portion charm. Ljusa väggar möter plankgolv i original- som slipades i samband med stambytet 2020.

På andra sidan av hallen nås hemmets hjärta- nämligen det rymliga vardagsrummet. De stora fönsterpartierna som gavelläget ger sprider ett fantastiskt ljus i rummet och bjuder dessutom på en mycket sällsynt vy över både Älvsborgsbron, hamninloppet och några av Majornas vackra takåsar. Tack vare det ljuvliga västerläget visar sig solen redan tidig eftermiddag och solnedgången följer man på första parkett. Tillsammans med den generösa takhöjden skapas en härlig och luftig känsla som måste upplevas i verkligheten. Här finns plats för både soffgrupp med tillhörande möblemang och ett större matsalsbord utan att tappa den fria atmosfären. Rummet bjuder in till såväl umgänge med vänner, som en lugn kväll hemma. Väggarna är äggskalsfärgade och golvet kläs av en vacker ekparkett i original. De tidstypiskt djupa fönsterbänkarna i sten från husets byggår är ett smycke i sig.

Från vardagsrummet når man den spatiösa balkongen. Beläget i ett ljuvligt västläge! Här bjuds det på en fantastisk vy över såväl Älvsborgsbron och havet i väst som Majornas vackra takåsar och centrala Göteborg i öst. Njut av den berömda eftermiddags- och kvällssolens strålar och blicka ut över den vackra och mycket sällsynta omgivningen.

Sovrummet är generöst i sin storlek och ligger i ett rofyllt läge mot gården. Genom fönstret, vilar man här blicken på både grönska och takåsar som lyses upp fint av månen. En dubbelsäng med nattduksbord ryms lätt och ledigt, och förvaring från golv till tak erbjuds i form av fyra rymliga och inbyggda garderober. Väggarna är målade i en gräddvit nyans och på golvet ligger furuplankgolv i original.

Badrummet är smakfullt renoverat i samband med att stambytet genomfördes under 2020. Inredningen går i ljusa toner med vitt kakel och grå-vit mosaik med inslag av matta nyanser på golvet. Här finns badkar, wc och handfat med ovanhängande spegel. Förvaringen tas hand om i en ett vägghängt spegelskåp mittemot handfatet. Ett fönster bidrar med ljus och möjliggör vädring.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
562 kr/månad
Elektricitet
412 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Föreningen har individuell mätning och debitering.

Byggnad

Byggår
1950
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
173

Förening

Namn
Brf Mariebergsgatan 13
Om föreningen
Brf Mariebergsgatan 13 bildades 2017 och består av 13 st bostadsrätter och 3 st hyresrätter med adresserna Mariebergsgatan 13A-B. Föreningen består av en flerbostadsbyggnad i fyra våningar med inredd vind och källare. Föreningen äger sin mark och påverkas därmed inte av någon tomträttsavgäld. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2016 tillsammans med den ekonomiska förvaltaren. Underhållsplanen löper på ca 40 år. Föreningen omförhandlade i år, 2023, två av lånen. Styrelsen beslutade att avvakta från att binda lånen till dess att ränteläget är mer fördelaktigt och valde därmed att gå på det rörliga alternativet. Föreningens månadsavgifter har legat i princip still fram till i år, då en höjning har gjorts för att möta inflation, höjda räntor och driftskostnader. Styrelsen följer ekonomin noggrant och kan inte utesluta ytterligare avgiftsförändringar i närtid. Med det sagt, ligger mycket värde i de tre hyresrätterna som föreningen äger. De utgör en dold tillgång då de kommer att säljas den dagen de sägs upp. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Gjorda renoveringar (utdraget från årsredovisning):
1989 - Fönsterbyte
1990 - Balkongbyte
1990 - Byte av en avloppsstam
2005 - Omläggning av tak och ommålning av fasader
2009 - Byggnation av vindslägenhet och installation av mekanisk frånluft
2010 - Nya el-stigare till lägenheter
2019 - Installation av säkerhetsdörrar i lägenheter och källare
2020 - Stambyte (byte av avloppsstammar och renovering av badrum)
2020 - Injustering av element
2021 - Byte av vertikal avloppsstam i källare och ny torktumlare i tvättstuga
2022 - Renovering av fasad (västra gaveln) och tillbyggnad vindslägenhet (ej färdigställd)
2023 - Färdigställande av vindslägenhet

Planerade underhåll (utdraget från årsredovisning):
2023 - Tätning av fönster (kommer att påbörjas under hösten)

I föreningens underhållsplan framgår det också att framsidan planeras att asfalteras om, samt att parkeringsplatserna ska konstrueras om. I samband med detta kommer laddstolpar att installeras. Utöver detta finns också planer på att bygga ett trädäck på ena kortsidan.
Andel Av Årsavgift
6.99297 %
Andel i BRF
7.30257 %
Parkeringar
Föreningen förfogar över 13 parkeringsplatser, en plats kostar cirka 400 kr/mån. Det finns, i dags läget, tillgängliga platser med kort varsel (2023-09-04). För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Gårdplats
Under 2021 fick föreningens mysiga och lummiga trädgård ett lyft med häck och pallkragar. Här finns också bord och stolar för medlemmarna att använda.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via ComHem.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson