Snart till salu

GöTEBORG / MAJORNA - MARIEBERGSGATAN 13A

Mariebergsgatan 13A

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 990 000 kr
Boarea
55 m²
Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Brf Mariebergsgatan 13
Ljuv funkistvåa med renoverat badrum, tidsenligt kök och balkong med grönskande utsikt! Möjlighet till parkeringsplats.

Varmt välkomna till en ljus funkistvåa belägen i grönskande omgivningar. Bostaden erbjuder ett funktionellt kök i tidsenlig stil, renoverat badrum, vardagsrum i gavelläge med plats för både soffa och matgrupp, en balkong i högt fritt läge och ett sovrum i rofyllt läge. Möjlighet till parkeringsplats för 400 kr/mån finns dessutom!

Hemmet har ett perfekt läge i hjärtat av Majorna som är en gemytlig och mycket populär stadsdel belägen i de västra delarna av centrala Göteborg. Här bor man med några minuters gångavstånd till myllrande Mariaplan, expansiva Stigbergstorget och kulturområdet Röda Sten. Även grönskande Slottsskogen och övriga grönområden finns nära till hands. Överlag finns närhet till alla tänkbara bekvämligheter så som matbutiker, bageri, restauranger, pubar, caféer, gym samt kommunikationer.

Varmt välkommen till ett hem och område att trivas gott och länge i!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 990 000 kr
Månadsavgift
4 241 kr, Inkl. värme, vatten.
Boarea
55 m² Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
2/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
1 028 879 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Ni välkomnas in i en rymlig hall med plats för både avhängning och hallmöblemang samt förvaring i en inbyggd garderob. Hallen förgrenar bostadens samtliga rum. Bostadens samtliga ytskikt renoverades så sent som under 2022. Väggarna i hallen är ljusgråa och på golvet ligger en ekparkett i original.

Till vänster nås bostadens härliga vardagsrum. De stora fönsterpartierna som gavelläget ger sprider ett härligt ljus i rummet och bjuder dessutom på en fin vy mot grönskan utanför och utsikt mot Masthuggskyrkan och Majornas takåsar. Här ges plats för soffa med tillhörande möblemang, tv-möbel, arbets- och läshörna samt matsalsmöbel om så önskas. Väggarna här är ljust varmgråa och golvet kläs av en vacker ekparkett i original.

Härifrån nås också bostadens härliga balkong. Omgivet av grönska och med ett högt och fritt läge med en utsikt du aldrig tröttnar på, blir detta en plats att spendera många timmar under eftermiddag och kvällen på. Utrymme finns för både sittmöbler och odlingar.

Det trivsamma köket ligger till höger om hallen och är i tidsenlig stil. Köket är platsbyggt i original och börjar med en arbetsdel i rostfritt stål som innehåller dubbla diskhoar, kyl/frys (2021), spis, micro, ugn, fläkt. Att tillägga är också att det är framdraget för att installera en diskmaskin. På motsatt sida finns ett bevarat och vackert serveringsskåp som bidrar med en stor portion charm. Samtliga beslag i köket har tidstypiska beslag. Framme vid fönstret övergår det till en matplatsdel där bord för fyra enkelt ryms. Vita väggar möter plankgolv.

Hemmets sovrum ligger i ett rofyllt läge med plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och klädförvaring i inbyggda garderober med överskåp. Väggar är målade i en gammaldags rosa färg och möter plankgolv även här.

Badrummet är smakfullt renoverat i ljusa toner med vitt kakel och grå granitklinker på golvet. Här finns dusch, med takdusch och glasvägg, wc och handfat med ovanhängande spegelskåp med eluttag. Ett fönster bidrar med ljus och möjliggör vädring. Golvvärme bidrar med skön komfort.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
450 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Personer i hushåll
3
Kommentar
Varav två vuxna och ett barn. Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Föreningen har individuell mätning och debitering.

Byggnad

Byggår
1950
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
173

Förening

Namn
Brf Mariebergsgatan 13
Om föreningen
Brf Mariebergsgatan 13 bildades 2017 och består av 13 st bostadsrätter och 3 st hyresrätter med adresserna Mariebergsgatan 13A-B. Föreningen består av en flerbostadsbyggnad i fyra våningar med inredd vind och källare. Föreningen äger sin mark och påverkas därmed inte av någon tomträttsavgäld. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2016 tillsammans med den ekonomiska förvaltaren. Underhållsplanen löper på ca 40 år. Föreningen omförhandlade i år, 2023, två av lånen. Styrelsen beslutade att avvakta från att binda lånen till dess att ränteläget är mer fördelaktigt och valde därmed att gå på det rörliga alternativet. Föreningens månadsavgifter har legat i princip still fram till i år, då en höjning har gjorts för att möta inflation, höjda räntor och driftskostnader. Styrelsen följer ekonomin noggrant och kan inte utesluta ytterligare avgiftsförändringar i närtid. Med det sagt, ligger mycket värde i de tre hyresrätterna som föreningen äger. De utgör en dold tillgång då de kommer att säljas den dagen de sägs upp. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Gjorda renoveringar (utdraget från årsredovisning):
1989 - Fönsterbyte
1990 - Balkongbyte
1990 - Byte av en avloppsstam
2005 - Omläggning av tak och ommålning av fasader
2009 - Byggnation av vindslägenhet och installation av mekanisk frånluft
2010 - Nya el-stigare till lägenheter
2019 - Installation av säkerhetsdörrar i lägenheter och källare
2020 - Stambyte (byte av avloppsstammar och renovering av badrum)
2020 - Injustering av element
2021 - Byte av vertikal avloppsstam i källare och ny torktumlare i tvättstuga
2022 - Renovering av fasad (västra gaveln) och tillbyggnad vindslägenhet (ej färdigställd)
2023 - Färdigställande av vindslägenhet

Planerade underhåll (utdraget från årsredovisning):
2023 - Tätning av fönster (kommer att påbörjas under hösten)

I föreningens underhållsplan framgår det också att framsidan planeras att asfalteras om, samt att parkeringsplatserna ska konstrueras om. I samband med detta kommer laddstolpar att installeras. Utöver detta finns också planer på att bygga ett trädäck på ena kortsidan.
Andel Av Årsavgift
6.85612 %
Andel i BRF
6.91595 %
Parkeringar
Föreningen förfogar över 13 parkeringsplatser, en plats kostar cirka 400 kr/mån. Det finns, i dags läget, tillgängliga platser med kort varsel (2023-09-04). För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Gårdplats
Under 2021 fick föreningens mysiga och lummiga trädgård ett lyft med häck och pallkragar. Här finns också bord och stolar för medlemmarna att använda.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via ComHem.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*