Såld

GöTEBORG / KUNGSLADUGåRD - MARIAGATAN 13C

Mariagatan 13C

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
4 250 000 kr
Boarea
80 m²
Areauppgifter enligt uppmätning, registrerad som 70 kvm hos Brf.
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
BRF Vintergrönan I Majorna

Rymligt hem i etage

Möjlighet att skapa en 3:a belägen mitt i charmfulla Kungsladugård

Planlösning

Rymligt hem i etage

Denna ljusa bostad med stora möjligheter att skapa ditt drömhem letar nya ägare! Med ett ypperligt läge högst upp i huset på på Kungsladugårds paradgata. Hela hemmet målades sommar 2022 i mjuka och behagliga grön/grå toner.

2007 byggdes vindsvåningen, då renoverades även köket samt att nytt golv lades i kök och hall.

Välkommen in i en ljus hall som blickar över hela entréplanet, som består av ett ett stort och luftigt sovrum med en garderobsvägg, ett rymligt kök med spännande vinklar och lugnt läge mot gården samt ett badrum med badkar. Via hallen leder trappan dig vidare upp till vindsvåningen. Stora ytor och ännu större möjligheter att anpassa planlösningen så den passar just ert liv. Disponeras idag som vardagsrum, men kan enkelt delas av för att skapa två sovrum och istället använda befintligt sovrum som vardagsrum. Utsikten härifrån är ljuvlig, du ser över Kungsladugårds takåsar och blickar även mot Eriksbergskranen. Här uppe finns även de 10 kvm biarea som tillhör denna bostad, används idag som klädkammare/förvaring. För den kreative finns här många idéer, dock med viss begränsning. Så de bör undersökas vidare innan man ändrar något.

Ett hem för dig som vill bo i ett levande och charmfullt område och ha möjlighet att förändra bostaden så den passar era förutsättningar.

Här erbjuds rymliga rum, utsikt över plaskis och möjlighet att skapa en planlösning som passar dig och din familj. Rymliga ytor i en stabil och trivsam förening, ger detta ljusa och luftiga hem en känsla som är svår att motstå!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
4 250 000 kr
Månadsavgift
3 480 kr, Inklusive värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg om 210 kr för bredband (100/10) och TV (tv bas HD). Total avgift om 3690 kr.
Boarea
80 m² Areauppgifter enligt uppmätning, registrerad som 70 kvm hos Brf.
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
3/3

Interiör

Interiör

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
550 kr/månad
Elektricitet
350 kr/månad
Försäkring
200 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
Dessa kostnader är rörliga och kan variera med avtal och förbrukning.

Byggnad

Byggår
1929
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
174

Förening

Namn
BRF Vintergrönan I Majorna
Om föreningen
BRF Vintergrönan i Majorna är en äkta bostadsrättsförening med 12 lägenheter, alla upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även 3 st lokaler, som alla är uthyrda. Föreningen bildades år 2008. BRF Vintergrönan i Majorna är liten förening och det är viktigt att vi hjälps åt att ta hand om miljö och fastighet, och att vi alla är villiga att hjälpa till med olika uppdrag: vissa av mer praktisk art, men även att t.ex. sitta i styrelse och fungera som valberedning. Förråd/Förvaring: Till varje lägenhet hör ett vindsförråd, och i källaren på 13 A finns ett gemensamt förråd (mittendörren) för t.ex krukor, trädgårdsverktyg, utemöbler och vinterdäck. Ingen förvaring får (av utrymnings och brandsäkerhetsskäl) ske i vindsgångar och trapphus. Cykelrum finns i gårdshuset bredvid soprummet. I sandlådan utanför soprummet finns trädgårdsverktyg och handskar. Sophantering: Soprummet - föreningens kärl står till vänster innanför dörren: Grönt kärl för brännbart, brunt kärl för kompost och orange för papper. Återvinningsstation för glas/kartong/plast/metall/batterier/kläder finns på Svanebäcksgatan 25 vid Gröna Vallen (gena tvärs över gården). Fastigheten är försäkrad i Länsförsäkringar. Renoveringar som utförts: -ROT-renovering utfördes 1986, där byttes bland annat stammarna i alla lägenheterna. -Ombyggnation av vind (B+C) inklusive tak efter brand. -Fönsterbyte 2010-2011, nya mot yttre fasad mot Mariagatan samt Älvsborgsgatan. -Målning yttre fasad samt byte av viss panel 2011 -Nytt tak A-uppgången 2015 -Grunden (inre och yttre) målades 2016 samt fasad mot gård -Nya koddosor till uppgångarna 2018 -Energideklaration utförs 2018 -Trappuppgångarna målas och en altan på gården byggs på gården 2020 -OVK utförs 2020 Planerade renoveringar är: -Höst 2022 se över alla radiatorer och termostater -Se över stammar 2023-2025 För att möta stigande kostnader har Brf beslutat att höja månadsavgiften för samtliga 12 lägenheter med 5 % från och med 2023-01-01. En positiv ekonomisk faktor är att Brf sitter med ett bundet gynnsamt elavtal fram till 2025, så de stigande elpriserna påverkar inte oss i nuläget. Vi ligger på en snittförbrukning på på drygt 4000 kWh/månad för fastighetens el (belysning, tvättstuga, fläktsystem etc.), så det är tryggt med ett bundet avtal. För att hålla nere förbrukningen så mycket som möjligt har vi från och med nu alltid släckt i trappuppgångarna, tidigare var den inställd på att lysa 3-4 timmar under kvällen och morgonen. Vi har även sett över belysningen på vindarna som periodvis stått tänd dygnet runt, men som nu ska vara släckt och aktiveras av rörelsedetektorer.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 000 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
495 kr
Andel Av Årsavgift
8.69 %
Andel i BRF
8.9891 %

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson