Såld

GöTEBORG / KUNGSLADUGåRD - MAJSTåNGSGATAN 7C

Majstångsgatan 7C

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
4 200 000 kr
Boarea
74 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
Brf Majstången

Bekvämt boende av hög kvalitet

Modern trea med radhuskänsla! Social planlösning, klassiska val och en uteplats i härligt gårdsläge.

Planlösning

Bekvämt boende av hög kvalitet

Granne med grönskande Sannaparken, i populära Brf Majstången erbjuds nu en trea med härlig uteplats mot innergårdens lugn! Lägenheten stod klar i slutet av 2017 och är i ett ypperligt skick. Här har Sweco arkitekter tillsammans med JM lyckats skapa en av de allra vackraste nyproduktioner med ett utmärkt läge i härliga Kungsladugård och ett kvalitetstänk utöver det vanliga. Fastigheten är, med en ytterst tilltalande arkitektur, sin trivsamma innergård, de vackra entréerna och föreningens egna parkeringsplatser under och runt huset, unik i sitt slag. Här möts ni av ett hem med sociala umgängesytor, modern funktion och en härlig uteplats! Kök och vardagsrum i sin öppna disposition blir tillsammans ett härligt rum att umgås i. Två rofyllda sovrum varav det största har en generös garderobsvägg för förvaring. Rymligt badrum med dusch och tvättavdelning.

Här bor ni i mittemellan grönskande, lugna Sandarna och myllrande Kungsladugård, en stadsdel med sina pittoreska och mysiga kvarter med lokala handlare och butiker. Bara några minuter bort finns Mariaplan med sitt rika utbud av kaféer, restauranger och småbutiker. Småstadslivet gör sig påmint genom lokala fiskhandlaren Luckans fisk, charken hittar ni hos Saluhallen Majorna och fredagsblommorna hos Mariaplans florister. Slottsskogen och Sjöbergen ligger nära till hands och likaså älvinloppet där Klippan och Röda Sten är populära promenadområden. Närområdet har en blandad bebyggelse som utgörs av såväl moderna hus som äldre fastigheter från början av 1900-talet.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
4 200 000 kr
Månadsavgift
4 381 kr, Inkl värme. Utöver avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 220 kr/mån som avser Triple Play. Föreningen har individuell mätning och debitering av vatten och el.
Boarea
74 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
1/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
776 345 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Välkommen in i den rymliga hallen med gott om plats för förvaring, bland annat rakt fram där ni finner en skjutdörrsgarderob inredd med Elfa-system. Golvet kläs av en askparkett som är genomgående för hela bostaden. Väggar i en ljus beige färg.

Direkt till vänster når ni köket som är ett resultat av genomtänkta materialval. Skåpsinredning i vitt möter köksbänk i praktiskt laminat med gott om plats för kocken att arbeta. Ovan arbetsbänken sitter ett spanskt kakel i olika färger, blandat med vitt. Förvaring göms bakom ett generöst antal skåp. Köket är utrustat med vitvaror signerat Siemens i form av integrerad diskmaskin, dubbla kylar/frysar, induktionshäll, varmluftsugn och fläkt. Vita väggar.

Matbord för 4-6 gäster binder samman kök och vardagsrum på ett mycket trevligt sätt. I vardagrummet ryms stor soffa med tillhörande möblemang, bokhyllor och även en arbetshörna om så önskas. Väggar i en djup, skogsgrön färg. .

Från vardagsrummet nås hemmets hjärta! Den härliga altanen som blir en förlängning av hemmet under större delen av året. Plats finns för både utemöbler och odlingar. Belägen mot den låsta innergården blir det här en lugn och trygg plats att spendera tid på!

De båda sovrummen nås från hallen och det största har gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. En hel vägg med skjutdörrsgarderob inredd med Elfa-system döljer förvaringen. Väggarna är målade i en mörk, gyllene grön färg (Jotun "Northern mystic").

Det andra sovrummet används idag som gästrum, men passar även bra som kontor eller barnrum. Här finns både plats för både säng och arbetshörna. Vita väggar.

Rakt fram från hallen finner ni det stora badrummet, som går i klassiska toner med stora vita kakelplattor på väggarna och grått, spanskt klinker på golvet. Tvättmaskin och torktumlare underlättar vardagen. Här finns handfat med kommod och ovanhängande spegel, wc samt dusch med vikbara glasväggar. Praktiska och väl tilltagna överskåp tar hand om förvaringen.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
840 kr/månad
Elektricitet
350 kr/månad
Försäkring
145 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
Föreningen tillämpar individuell mätning och debitering av varmvatten och hushållsel. Övrigt står för det obligatoriska tillägget för Telia triple play.

Byggnad

Byggår
2017
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
56

Förening

Namn
Brf Majstången
Om föreningen
Brf Majstången är en äkta bostadsrättsförening i Kungsladugård, en av de mest populära stadsdelarna i Göteborg. Föreningen registrerades 2016 och består av ett flerbostadshus i fyra våningar med totalt 79 bostadsrättslägenheter. Fastighetetens adress är Kennedygatan 6A, Kennedygatan 6B, Kennedygatan 8, Majstångsgatan 5, Majstångsgatan 7A, Majstångsgatan 7B, och Majstångsgatan 7C. Föreningens ekonomi är mycket välskött och föreningen har fram till i år amorterat ca 700 000 kr extra per år gentemot deras ekonomiska plan. Så det finns goda marginaler inför kommande räntehöjningar. Föreningen tog dock beslutet, i samråd med deras ekonomiska förvaltare, att höja månadsavgiften med 5% vid årsskiftet 2022/2023. Detta var då den första höjningen sedan inflytt 2017.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2020 och 2025.

Planerade renoveringar:
2022 - Slamsugning
2022 - Taksäkerhetsbesiktning
2023 - Obligatorisk ventilationskontroll
2025/2026 - Målning av träfasad
2025 - Behandling av entrépartier i trä

Utfört underhåll:
2021 - Behandling av entrépartier i trä
2020 - Obligatorisk ventilationskontroll
Andel Av Årsavgift
1.27766 %
Andel i BRF
1.27764 %
Parkeringar
Föreningen disponerar över 34 garageplatser för bil som kan hyras till en kostnad om 1400kr/mån och 6 garageplatser för motorcykel. 16 av garageplatserna är utrustade med uttag för laddning av elbil. Föreningen har även p-platser utomhus som går att hyra för 700kr/mån. Föreningen har även några gästplatser som kan användas när familjen får besök. Ingen kö till garageplats just nu. Kö till uteplatser. (2023-06-26).
Gemensamma ytor
Föreningens gemensamma innergård blir en mötesplats för medlemmarna. Här finns lekytor, en pergola med utemöbler, gemensam grill samt odlingslådor för de med gröna fingrar. I varje uppgång finns cykel- och barnvagnsförråd i direkt anslutning till hissen. föreningen finns också soprum med sorteringskärl, kompostering, lägenhetsförråd och extra lägenhetsförråd för uthyrning som kan hyras för 100-200 kr/mån. (separat kö till dessa).
Gårdplats
Uteplats med grill och odlingslådor.
Tv och Bredband
Föreningen är anslutna till Triple Play, Bredband, TV och Fast telefoni via Telia (100/100).
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren, årsredovisningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta
Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadstillägg för medlemmar samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Karta

Hör av dig till oss

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek