Såld

GöTEBORG / KUNGSLADUGåRD - MAJSTåNGSGATAN 5

Majstångsgatan 5

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
5 150 000 kr
Boarea
86 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
Brf Majstången

Modernt boende av högsta kvalitet

Modernt boende av högsta kvalitet! Generösa umgängesytor i en öppen och social planlösning. Påkostade tillval möts i en fin helhet. Solig balkong!

Modernt boende av högsta kvalitet

I populära Brf Majstången, på våning 3 av 4, välkomnas ni till detta hem av yttersta kvalitet! Här möts ni av en öppen och social planlösning där den stora köksön blir en central del och en plats där vänner och familj samlas. Rummet får ett otroligt ljusflöde tack vare fönster i motsatta väderstreck. Hemmet lämnar inget att önska då nuvarande ägare gjort sina val med noggrannhet och eftertanke. Köket är fullt maskinellt utrustat och har förutom sittplatser vid köksön också rum för ett matbord vid fönstret. I vardagsrumsdelen ryms soffa med tillhörande möblemang, bokhyllor och tv-möbel. Master Bedroom i väl tilltagen storlek med separat klädkammare som tack vare ett fönster möjliggör användning som kontor eller mindre barnrum. Det andra sovrummet blir ett utmärkt gäst-/barn- eller arbetsrum. Stort badrum med tvättavdelning som inte heller lämnar något att önska. Solig balkong i skyddat gårdsläge. Hiss och garage i huset skapar en enkel vardag.

Brf Majstången är en välskött förening där medlemmarna trivs. Innergården blir en mötesplats där plats finns för både grillmiddagar i pergolan, lek och odling. Kungsladugård har utvecklats till att vara en av de mest attraktiva stadsdelarna i Göteborg. En levande och charmig stadsdel med skön atmosfär och prunkande trädgårdar. Inom gångavstånd finns Slottsskogen och Botaniska trädgården som bjuder på naturupplevelser, där det även finns möjlighet till olika aktiviteter. Här bor man i en mysig stadsdel med affärer, restauranger runt hörnet, dessutom med direkt närhet till skolor, förskolor och goda kommunikationer. En kort promenad bort kommer man till Linné med dess varierade utbud av restauranger och åt andra hållet nås med lätthet hamnen vid Klippan och älv promenaden mot Nya Varvet.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
5 150 000 kr
Månadsavgift
4 827 kr, Inkl värme. Utöver avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 220 kr/mån som avser Triple Play. Föreningen har individuell mätning och debitering av vatten och el.
Boarea
86 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
3/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
890 102 kr.

Interiör

Interiör
Interiör: Ta hissen från entréplan till våning 3 och ni välkomnas in i detta hem. Praktiskt ljusgrått klinkergolv i hallen och gott om förvaringsutrymme i skjutdörrsgarderob inrett med Elfa-system.

Rakt fram nås kök och vardagsrum i en öppen och social disposition. Köket signerat Marbodal inrymmer allt ni kan önska. Den stora köksön blir hemmets centrala mötesplats och här finns generösa arbetsytor på bänkskivan i valnöt och rikligt med förvaringsutrymmen i de utdragbara lådorna med mjukstängning. På ena kortsidan förlängs bänkskivan och skapar på så sätt två sittplatser med barstolar. Perfekt frukostplats eller häng vid matlagningen. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt, varmluftsugn, inbyggd micro, integrerad diskmaskin samt dubbla kyl/frys med automatisk avfrostning. Säljarna har låtit platsbygga ett vitrinskåp från Marbodal samt valt till tre sockellådor i köksön för än mer förvaring. Köksbordet har sin naturliga plats invid fönstret och här ryms enkelt 4-6 personer. Dimbara spotlights ovan köksön skänker önskad mängd belysning. Vita väggar möter en fondtapet i blommigt mönster och golvet pryds genomgående i hela bostaden av enstavig ekparkett.

I vardagsrumsdelen finns gott om plats för soffa med tillhörande möblemang, tv-möbel och bokhyllor. Från vardagsrummet nås också hemmets underbara balkong belagd med trätrall. Ett högt och fritt läge i husets ena hörn vilket ger ett skyddat och ombonat läge. Sol från mitt på dagen till sen kväll.

Innanför vardagsrummet nås Master Bedroom. Vid båda sovrummen så har säljarna låtit extraisolera mellanväggarna för att man ska kunna sova ostört om natten. Sovrummet rymmer gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och byråer. Från detta sovrum nås också hemmets walk in closet. En lyxig sådan med ett eget fönster vilket ger flera användningsområden, kanske ett hemmakontor eller ett mindre barnrum? Idag är det inrett med Elfa-system. Ljusgrå väggar.

Det andra sovrummet ligger intill köket och används idag som arbetsrum men passar givetvis lika bra som gäst- eller barnrum. Väggar i ljusgrått även här.

Badrummet nås från hallen via en dörr med frostat fönster och är väl tilltaget med kaklade väggar i vitt och ljusgrå klinkers med golvvärme. Här finns dusch med takdusch och vikbara glasväggar, wc, handfat med kommod och belyst spegelskåp samt extra eluttag bredvid, ett extra vägghängt badrumsskåp och vägghängd torkställning för tvätten. Till höger finns tvättavdelningen med tvättmaskin och torktumlare (tystgående) med ovanliggande arbetsyta samt tre ovanhängande förvaringsskåp med belysning under. Dimbara spotlights även här.

I alla hemmets fönster förutom köksfönstret sitter persienner och samtliga kontakter har dimmers. Säljarna har också gjort tillval så att alla tak är släta och man slipper på så sätt se betongskarvarna samt att alla innerdörrar är tidsenliga spegeldörrar istället för släta.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
724 kr/månad
Elektricitet
490 kr/månad
Försäkring
199 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal.

Byggnad

Byggår
2017
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
56

Förening

Namn
Brf Majstången
Om föreningen
Brf Majstången är en äkta bostadsrättsförening i Kungsladugård, en av de mest populära stadsdelarna i Göteborg. Föreningen registrerades 2016 och består av ett flerbostadshus i fyra våningar med totalt 79 bostadsrättslägenheter. Fastighetetens adress är Kennedygatan 6A, Kennedygatan 6B, Kennedygatan 8, Majstångsgatan 5, Majstångsgatan 7A, Majstångsgatan 7B, och Majstångsgatan 7C. Föreningens ekonomi är mycket välskött och föreningen har fram till i år amorterat ca 700 000 kr extra per år gentemot deras ekonomiska plan. Så det finns goda marginaler inför kommande räntehöjningar. Föreningen tog dock beslutet, i samråd med deras ekonomiska förvaltare, att höja månadsavgiften med 5% vid årsskiftet 2022/2023. Detta var då den första höjningen sedan inflytt 2017.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2020 och 2025.

Planerade renoveringar:
2022 - Slamsugning
2022 - Taksäkerhetsbesiktning
2023 - Obligatorisk ventilationskontroll
2025/2026 - Målning av träfasad
2025 - Behandling av entrépartier i trä

Utfört underhåll:
2021 - Behandling av entrépartier i trä
2020 - Obligatorisk ventilationskontroll
Andel Av Årsavgift
1.4146 %
Andel i BRF
1.4146 %
Parkeringar
Föreningen disponerar över 34 garageplatser för bil som kan hyras till en kostnad om 1400kr/mån och 6 garageplatser för motorcykel. 16 av garageplatserna är utrustade med uttag för laddning av elbil. Föreningen har även p-platser utomhus som går att hyra för 700kr/mån. Föreningen har även några gästplatser som kan användas när familjen får besök. Ingen kö till garageplats just nu. Kö till uteplatser. (2023-06-26).
Gemensamma ytor
Föreningens gemensamma innergård blir en mötesplats för medlemmarna. Här finns lekytor, en pergola med utemöbler, gemensam grill samt odlingslådor för de med gröna fingrar. I varje uppgång finns cykel- och barnvagnsförråd i direkt anslutning till hissen. föreningen finns också soprum med sorteringskärl, kompostering, lägenhetsförråd och extra lägenhetsförråd för uthyrning som kan hyras för 100-200 kr/mån. (separat kö till dessa).
Gårdplats
Uteplats med grill och odlingslådor.
Tv och Bredband
Föreningen är anslutna till Triple Play, Bredband, TV och Fast telefoni via Telia (100/100).
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren, årsredovisningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta
Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadstillägg för medlemmar samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Karta

Hör av dig till oss

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek