Såld

GöTEBORG / MAJORNA - LOTSGATAN 9

Lotsgatan 9

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
6 295 000 kr
Boarea
107 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen. Registrerad som 3 rok i föreningen.
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
4 R.O.K.
Förening
BRF Lotsgatan I Göteborg
Spännande lägenhet där över 3 m i takhöjd och generösa umgängesytor samsas med modern funktion i form av renoverat kök, stor balkong och hiss.

Planlösning

Varmt välkomna till ett hem med en särskild historia! Här huserade nämligen Majornas ångbageri fram till flytten till Högsbo där det senare bytte namn till nuvarande Pågens. I de gamla industrilokalerna skapades 2002/2003 nya lägenheter med modern standard.

Under 2017 genomgick detta hem en omfattande renovering där taket lyftes och originaldetaljer från bageritiden kom fram. Köket renoverades med noggrant utvalda materialval, väggar målades och golv lades in. De stora fönsterpartierna tillsammans med den otroliga takhöjden skapar en alldeles särskild atmosfär där ljuset är ständigt närvarande. Hemmet erbjuder goda sällskapsytor i kök och vardagsrum, tre stycken sovrum i bra storlek, stort badrum med tvättavdelning samt en stor solig balkong mot den grönskande gården. Varmt välkomna till ett hem med ett eftertraktat läge i Majorna med god grannsämja där medlemmarna trivs! Nära till härliga promenadstråk och cykelvägar. Ett stenkast från Linnéstadens och långgatornas puls eller en kort promenad till vackra Slottsskogen. Kulturområden som Röda Sten samt bad, mataffärer, apotek, bank och restauranger ligger mycket nära. Goda kommunikationer med tre spårvagnslinjer i direkt närhet.

Välkomna!

Fakta
Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
6 295 000 kr
Månadsavgift
6 947 kr, Inkl värme, vatten, Kabel-TV
Boarea
107 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen. Registrerad som 3 rok i föreningen.
Rum
4 R.O.K.
Våningsplan
2/4
Interiör
Interiör : Ta hissen från entréplan till våning 2 och ni välkomnas in i detta otroliga hem! Bostaden genomgick en omfattande renovering under 2017 där planlösningen gjordes om, taket lyftes, köket byttes, väggar målades och golv lades in. I hallen finns bra avhängningsyta dold bakom en smart skjutdörr samt ytterligare generöst med förvaring i klädkammare ett steg in till höger mot köket. Vita väggar möter ett vackert klinker i Marrakeshmönster som sedan övergår till ett ljust furugolv som är genomgående för hela bostaden.

Rakt fram möts ni av en smått otrolig rymd och generöst med ljus från två håll. Här samsas kök och vardagsrum i en öppen och social disposition. Tidigare säljare har låtit plocka fram originaltaket med originaldetaljer från bageriet som en gång i tiden huserade i lokalerna.

Köket till höger är en dröm där noga utvalda materialval tillsammans möts i en genomtänkt helhet. Skåpsluckor från Picky Living i mörkblått möter bänkskivor i Carrara marmor från Italien ovan arbetsytan sitt ett vitt fyrkantigt kakel. Vitvarorna i form av kyl/frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn är samtliga signerade Bosch och kolfilterfläkt från Ikea. Ett platsbyggt diskret skafferi döljer sig i en nisch. Köksön i mitten blir både en extra arbetsyta och förvaringsmöjlighet men samtidigt en social yta att hänga vid under matlagningen. Intill köket nås också hemmets stora förråd/klädkammare. Otroligt generös i sin storlek och inredd med Elfa-system. Matbordet som enkelt rymmer 8 personer utan att stjäla av rummets rymd har sin naturliga plats vid fönstret. Väggarna är vitmålade.

Härifrån nås också bostadens härliga balkong. Generös i sin storlek med plats för både sittgrupp och planteringar blir det här en plats att spendera mycket tid på. Soltimmarna är många och ni blickar ut över den grönskande innergården och landshövdingefasaderna som angränsar till föreningen.

Vardagsrumsdelen rymmer soffa med tillhörande möblemang och tv-möbel. Här har man också låtit bygga en vägg med infällda fönster, för att fortsatt låta ljuset flöda fritt, men har på så sätt skapat ett tredje sovrum som nås vi skjutdörrar. Det här sovrummet används idag som föräldrarsovrum men passar givetvis lika bra som arbetsrum eller varför inte bibliotek?

Via en inre hall nås den mer privata delen där de andra två sovrummen och badrummet ligger. Till vänster ligger det större sovrummet. Här är väggarna nymålade i Jotuns färg "Grå skiffer'. Här får man plats med dubbelsäng med tillhörande sängbord och det finns även möjlighet till klädförvaring i garderober till höger.

Det andra sovrummet används idag som tonårsrum och ligger i rofyllt gårdsläge. Här är väggarna målade i Jotuns färg " Curious Mind.

Badrummet är helkaklat i klassiska färger där mörkt klinkers möter ett vitt kakel med en ljusgrå bård. Till höger bakom en frostad glasvägg finns duschen och till vänster finns tvättavdelningen med kombinerad (tvättmaskin och torktumlare), arbetsbänk samt två väggfasta förvaringsskåp ovan. Badrummet är också utrustat med wc, handfat med kommod och spegelskåp samt golvvärme.

Varmt välkomna till ett hem som måste upplevas!
Total driftkostnad
600 kr/månad
Elektricitet
450 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Personer i hushåll
3
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal.
Byggår
2002
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Övriga byggnader/Utrymmen
Till bostaden hör ett källarförråd.
Energiprestanda / Premiärenergital
111
Namn
BRF Lotsgatan I Göteborg
Om föreningen
Brf Lotsgatan i Göteborg bildades 2003 och består av 42 bostadsrätter, 1 hyresrätt och en lokal som hyrs ut till en kursverksamhet. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo. Fastigheten består av delvis före detta industrilokaler då bla Majornas Ångbageri huserade här före man flyttade till Högsbo (Pågens) och nya påbyggda våningsplan samt en helt nybyggd del på innergården. 2002 startade en totalrenovering och tillbyggnad av fastigheten som innebar helt nyproducerade lägenheter. Fastigheten stod klar 2003. Den ligger i kvarteret Eskulapius mitt i Majorna i den sk "Hängmattan" mellan Stig- och Gråberget. Gatorna som omger kvarteret är Lotsgatan, Allmänna vägen, Såggatan och Amiralitetsgatan. Till stora delar består även kvarteret av Brf Eskulapius som föreningen delar innergårdar med. Avgiftshöjning om 10 % beslutad vid årsskiftet 22/23 för att ta höjd för bl a ett lån som löper ut i juni -23. För mer information besök föreningens hemsida: https://lotsgatan.bostadsratterna.se/valkommen-till-brf-lotsgatan-i-goteborg
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Föreningen följer sin upprättade underhållsplan. Inga större saker på gång.
Andel i BRF
3.01382 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Kostar 625kr/månad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Gemensamma ytor
Det finns cykelförråd och barnvagnsrum. På gården som delas med Brf Eskalapius finns gemensamma utemöbler och grillar. Det finns även en full utrustad föreningslokal som kan disponeras för kalas etc.
Tv och Bredband
Föreningen har ett avtal med ITUX som är en kommunikationsoperatör som erbjuder bredbandstjänster via fiber med flera bredbandsoperatörer. Se mer hos ITUX.
Övrigt
Föreningen godkänner delat ägarskap. Minst 10% på den som ska bo i föreningen. Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är försäkrad hos Länsförsäkringar.

Karta

Om Majorna

Antagligen är du redan förälskad i Majorna och Västra centrum. Vi klandrar dig inte, för som en av Göteborgs äldsta stadsdelar ligger området perfekt inbäddat mellan älven och den lummiga Slottsskogen. Men trots sin ålder har de gamla landshövdingehusen vackert bevarats – där en ny generation “Majbor” låtit kreativiteten och entreprenörskapet flytta in i gatuplan. Efter bara en kort promenad i området hittar du nämligen ett stort utbud av mysiga kaféer, spännande restauranger, små konceptbutiker och ett rikt kulturliv.
Men, måste man vara en hipster för att passa in? Inte alls. Livet här präglas snarare av en avslappnad och bohemisk miljö där mottot är att alla ska få vara sig själva. Det ger en härlig mix av sprudlande liv och rörelse i kombination med en lugn atmosfär. Och kanske är det just detta varma välkomnande som får området att snabbt kännas som hemma — oavsett vem du är eller var du kommer ifrån.
Som din senaste sökning på Hemnet redan avslöjat är Majorna populärt. Det som tidigare varit en traditionell arbetarstadsdel med flerbostadshus och små lägenheter har idag blandats upp med smakfullt ritade nyproduktioner. Har du barn finns också närliggande förskolor, grundskolor och vårdcentral att välja bland. Och så snart du lärt dig gatorna hittar du enkelt förbindelser med buss och spårvagn som snabbt tar dig till centrum för jobb eller ett kvällsdopp ute vid Saltholmen.
Alla gillar fika, och i Majorna hittar du flertalet caféer som håller hög nivå. För att nämna några favoriter som är värda ett besök finns den ekologiska bakverkstan Cum pane, det skönt inredda Kafé Gapet och lite längre bort ligger Matería – som med sina gröna växter blir en välkomnande oas vid Mariaplan.
Även i restaurangväg finns flera guldkorn, men för dig som finsmakare är kanske Hoze ett ställe som sticker ut lite extra. Hit vallfärdar såväl matfantaster som stjärnkockar för att få smaka på José Cerás perfekt komponerade sushibitar. I samma kvarter hittar du även vegetariska Ilse Grøn Krog och Moreno som råkar vara världens största pizzeria.
Är du snarare hungrig på kultur finns det alltid något att se, göra och uppleva. Varför inte besöka ett av områdets olika museum? Eller gå på utställning i Röda Sten eller en vernissage hos någon av områdets konstnärer? Varje helg spelar aktuella indieband på Oceanen, och gillar du vad du hör kan du säkert köpa deras första album tvärs över gatan på legendariska Bengans.
Området har även flertalet lummiga parker och grönområden. I öster kommer du snart in i Slottsskogen som med sina härliga picknickplatser, fina promenad- och löpstråk och sin mysiga djurpark passar göteborgare i alla åldrar. Inte långt från Stigbergstorget hittar du den vackra Gathenhielmska parken med anor från 1700-talet. Och borta vid Djurgårdsgatan ligger den Söderlingska trädgården som har en underbar lekplats för de små.

Vi tror det räcker så för stunden, men om det ändå är något du undrar över är det bara att höra av dig till någon av våra områdesexperter. Välkommen hem, till ditt Majorna.

Hör av dig till oss

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken