Såld

GöTEBORG / MAJORNA - LOTSGATAN 9

Lotsgatan 9

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
6 295 000 kr
Boarea
107 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen. Registrerad som 3 rok i föreningen.
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
4 R.O.K.
Förening
BRF Lotsgatan I Göteborg
Spännande lägenhet där över 3 m i takhöjd och generösa umgängesytor samsas med modern funktion i form av renoverat kök, stor balkong och hiss.

Planlösning

Varmt välkomna till ett hem med en särskild historia! Här huserade nämligen Majornas ångbageri fram till flytten till Högsbo där det senare bytte namn till nuvarande Pågens. I de gamla industrilokalerna skapades 2002/2003 nya lägenheter med modern standard.

Under 2017 genomgick detta hem en omfattande renovering där taket lyftes och originaldetaljer från bageritiden kom fram. Köket renoverades med noggrant utvalda materialval, väggar målades och golv lades in. De stora fönsterpartierna tillsammans med den otroliga takhöjden skapar en alldeles särskild atmosfär där ljuset är ständigt närvarande. Hemmet erbjuder goda sällskapsytor i kök och vardagsrum, tre stycken sovrum i bra storlek, stort badrum med tvättavdelning samt en stor solig balkong mot den grönskande gården. Varmt välkomna till ett hem med ett eftertraktat läge i Majorna med god grannsämja där medlemmarna trivs! Nära till härliga promenadstråk och cykelvägar. Ett stenkast från Linnéstadens och långgatornas puls eller en kort promenad till vackra Slottsskogen. Kulturområden som Röda Sten samt bad, mataffärer, apotek, bank och restauranger ligger mycket nära. Goda kommunikationer med tre spårvagnslinjer i direkt närhet.

Välkomna!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
6 295 000 kr
Månadsavgift
6 947 kr, Inkl värme, vatten, Kabel-TV
Boarea
107 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen. Registrerad som 3 rok i föreningen.
Rum
4 R.O.K.
Våningsplan
2/4

Interiör

Interiör
Interiör : Ta hissen från entréplan till våning 2 och ni välkomnas in i detta otroliga hem! Bostaden genomgick en omfattande renovering under 2017 där planlösningen gjordes om, taket lyftes, köket byttes, väggar målades och golv lades in. I hallen finns bra avhängningsyta dold bakom en smart skjutdörr samt ytterligare generöst med förvaring i klädkammare ett steg in till höger mot köket. Vita väggar möter ett vackert klinker i Marrakeshmönster som sedan övergår till ett ljust furugolv som är genomgående för hela bostaden.

Rakt fram möts ni av en smått otrolig rymd och generöst med ljus från två håll. Här samsas kök och vardagsrum i en öppen och social disposition. Tidigare säljare har låtit plocka fram originaltaket med originaldetaljer från bageriet som en gång i tiden huserade i lokalerna.

Köket till höger är en dröm där noga utvalda materialval tillsammans möts i en genomtänkt helhet. Skåpsluckor från Picky Living i mörkblått möter bänkskivor i Carrara marmor från Italien ovan arbetsytan sitt ett vitt fyrkantigt kakel. Vitvarorna i form av kyl/frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn är samtliga signerade Bosch och kolfilterfläkt från Ikea. Ett platsbyggt diskret skafferi döljer sig i en nisch. Köksön i mitten blir både en extra arbetsyta och förvaringsmöjlighet men samtidigt en social yta att hänga vid under matlagningen. Intill köket nås också hemmets stora förråd/klädkammare. Otroligt generös i sin storlek och inredd med Elfa-system. Matbordet som enkelt rymmer 8 personer utan att stjäla av rummets rymd har sin naturliga plats vid fönstret. Väggarna är vitmålade.

Härifrån nås också bostadens härliga balkong. Generös i sin storlek med plats för både sittgrupp och planteringar blir det här en plats att spendera mycket tid på. Soltimmarna är många och ni blickar ut över den grönskande innergården och landshövdingefasaderna som angränsar till föreningen.

Vardagsrumsdelen rymmer soffa med tillhörande möblemang och tv-möbel. Här har man också låtit bygga en vägg med infällda fönster, för att fortsatt låta ljuset flöda fritt, men har på så sätt skapat ett tredje sovrum som nås vi skjutdörrar. Det här sovrummet används idag som föräldrarsovrum men passar givetvis lika bra som arbetsrum eller varför inte bibliotek?

Via en inre hall nås den mer privata delen där de andra två sovrummen och badrummet ligger. Till vänster ligger det större sovrummet. Här är väggarna nymålade i Jotuns färg "Grå skiffer'. Här får man plats med dubbelsäng med tillhörande sängbord och det finns även möjlighet till klädförvaring i garderober till höger.

Det andra sovrummet används idag som tonårsrum och ligger i rofyllt gårdsläge. Här är väggarna målade i Jotuns färg " Curious Mind.

Badrummet är helkaklat i klassiska färger där mörkt klinkers möter ett vitt kakel med en ljusgrå bård. Till höger bakom en frostad glasvägg finns duschen och till vänster finns tvättavdelningen med kombinerad (tvättmaskin och torktumlare), arbetsbänk samt två väggfasta förvaringsskåp ovan. Badrummet är också utrustat med wc, handfat med kommod och spegelskåp samt golvvärme.

Varmt välkomna till ett hem som måste upplevas!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
600 kr/månad
Elektricitet
450 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Personer i hushåll
3
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal.

Byggnad

Byggår
2002
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
111

Förening

Namn
BRF Lotsgatan I Göteborg
Om föreningen
Brf Lotsgatan i Göteborg bildades 2003 och består av 42 bostadsrätter, 1 hyresrätt och en lokal som hyrs ut till en kursverksamhet. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo. Fastigheten består av delvis före detta industrilokaler då bla Majornas Ångbageri huserade här före man flyttade till Högsbo (Pågens) och nya påbyggda våningsplan samt en helt nybyggd del på innergården. 2002 startade en totalrenovering och tillbyggnad av fastigheten som innebar helt nyproducerade lägenheter. Fastigheten stod klar 2003. Den ligger i kvarteret Eskulapius mitt i Majorna i den sk "Hängmattan" mellan Stig- och Gråberget. Gatorna som omger kvarteret är Lotsgatan, Allmänna vägen, Såggatan och Amiralitetsgatan. Till stora delar består även kvarteret av Brf Eskulapius som föreningen delar innergårdar med. Avgiftshöjning om 10 % beslutad vid årsskiftet 22/23 för att ta höjd för bl a ett lån som löper ut i juni -23. För mer information besök föreningens hemsida: https://lotsgatan.bostadsratterna.se/valkommen-till-brf-lotsgatan-i-goteborg
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Föreningen följer sin upprättade underhållsplan. Inga större saker på gång.
Andel i BRF
3.01382 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Kostar 625kr/månad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Gemensamma ytor
Det finns cykelförråd och barnvagnsrum. På gården som delas med Brf Eskalapius finns gemensamma utemöbler och grillar. Det finns även en full utrustad föreningslokal som kan disponeras för kalas etc.
Tv och Bredband
Föreningen har ett avtal med ITUX som är en kommunikationsoperatör som erbjuder bredbandstjänster via fiber med flera bredbandsoperatörer. Se mer hos ITUX.
Övrigt
Föreningen godkänner delat ägarskap. Minst 10% på den som ska bo i föreningen. Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är försäkrad hos Länsförsäkringar.

Karta

Hör av dig till oss

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken