Såld

GÖTEBORG / MAJORNA - LOTSGATAN 15

Lotsgatan 15

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
4 300 000 kr
Boarea
80 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
BRF Lotsgatan I Göteborg

Modernt och bekvämt boende med stor balkong i västerläge!

Modernt boende med sociala ytor och solig balkong! Trivsamt boende i välskött förening. Hiss.

Planlösning

Modernt och bekvämt boende med stor balkong i västerläge!

I hjärtat av Majorna, välkomnas ni till detta trivsamma hem med hög standard och bekvämlighet. Bostaden erbjuder ett stort kök med full maskinell utrustning, bra förvaring och arbetsytor och i öppen planlösning, ett generöst tilltaget vardagsrum med plats för matsalsmöbel och soffgrupp med tillhörande möblemang. Ett stort fönsterparti skänker rikligt med Ijus till rummet. Master bedroom med gott om garderobsförvaring, ett mindre sovrum/gästrum/arbetsrum, helkaklat badrum med tvättavdelning och sist men inte minst- en underbar balkong i västerläge mot den grönskande innergården. Detta är en trevlig och Ijus bostad med ett eftertraktat läge i Majorna med god grannsämja där medlemmarna trivs! Mycket trevligt och populärt område med närhet till förskolor, skolor, caféer, restauranger, mataffärer och spårvagn.

Välkomna!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
4 300 000 kr
Månadsavgift
5 556 kr, Inkl värme, vatten och Kabel-TV.
Boarea
80 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
2/4

Interiör

Interiör
Interiör: Hissen tar er upp till våning 2 där ni välkomnas till denna trivsamma bostad. Här möts ni av en ljus och en rymlig atmosfär. Lägenheten har genomgående ljus färgsättning på väggarna och på golvet ligger ett ljust laminatgolv som sträcker sig genom alla rum i hela lägenheten. I hallen finns avhängning till höger samt ytterligare förvaring i en dubbelgarderob till vänster.

Rakt fram når ni kök och vardagsrum i en öppen planlösning. Köket är av stilrent utförande där ena långsidan består av en hel vägg med vita luckor och integrerade maskiner och förvaringsutrymmen. Här finns kyl och frys, ugn, micro, kaffemaskin, skafferi, förvaring och städskåp. En köksö blir till arbetsyta, med förvaring och även sittplatser för frukosten. Här finns induktionshäll med en rostfri fläktkåpa i anslutning, diskho och integrerad diskmaskin. En mycket snygg och genomtänkt lösning. Bänkskivan i grått blir en smakfull kontrast till allt det vita. Matplatsen för 6-8 personer får sin naturliga plats i början av rummet.

Balkongen fungerar som ett extrarum under den varmare delen av året då soltimmarna är många. Denna plats passar därför soldyrkare såväl som odlingsintresserade.

Integrerat med köket ligger det trevliga vardagsrummet via en öppen planlösning. Här är lättmöblerat med plats för stor soffa samt tillhörande TV- möbel.
Avskilt, och i anslutning till vardagsrummet, nås det stora sovrummet. Förvaring erbjuds i form av en garderobsvägg med fyra garderober. Praktiskt och bekvämt! Vita väggar möter en vägg med vitmålade, liggande brädor. I samtliga rum finns måttbeställda rullgardiner. I sovrummen, mörkläggande svarta och i de övriga rummen vita halvtransparenta.

Badrummet är helkaklat i vitt med mörkblått klinkergolv. Välutrustat med egen tvättavdelning beståendes av tvättmaskin och avlastningsyta för klädvård. Ovan sitter ett rejält badrumsskåp för praktisk förvaring. I övrigt finns här tvättställ med underskåp, högskåp för ytterligare förvaring, wc, spegel med belysning samt rymlig duschhörna.

Från hallen nås det andra sovrummet som idag disponeras som barnrum men givetvis passar lika bra som gäst- eller arbetsrum. Vita väggar och samma golv som i övriga lägenheten.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
441 kr/månad
Elektricitet
275 kr/månad
Försäkring
166 kr/månad
Personer i hushåll
3
Kommentar
Detta är endast riktvärden och baseras på personlig förbrukning och avtal.

Byggnad

Byggår
2002
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
111

Förening

Namn
BRF Lotsgatan I Göteborg
Om föreningen
Brf Lotsgatan i Göteborg bildades 2003 och består av 42 bostadsrätter, 1 hyresrätt och en lokal som hyrs ut till en kursverksamhet. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo. Fastigheten består av delvis före detta industrilokaler då bla Majornas Ångbageri huserade här före man flyttade till Högsbo (Pågens) och nya påbyggda våningsplan samt en helt nybyggd del på innergården. 2002 startade en totalrenovering och tillbyggnad av fastigheten som innebar helt nyproducerade lägenheter. Fastigheten stod klar 2003. Den ligger i kvarteret Eskulapius mitt i Majorna i den sk "Hängmattan" mellan Stig- och Gråberget. Gatorna som omger kvarteret är Lotsgatan, Allmänna vägen, Såggatan och Amiralitetsgatan. Till stora delar består även kvarteret av Brf Eskulapius som föreningen delar innergårdar med. Avgiftshöjning om 10 % beslutad vid årsskiftet 22/23 för att ta höjd för bl a ett lån som löper ut i juni -23. För mer information besök föreningens hemsida: https://lotsgatan.bostadsratterna.se/valkommen-till-brf-lotsgatan-i-goteborg
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Föreningen följer sin upprättade underhållsplan. Inga större saker på gång.
Andel i BRF
2.41147 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Kostar 625kr/månad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Gemensamma ytor
Det finns cykelförråd och barnvagnsrum. På gården som delas med Brf Eskalapius finns gemensamma utemöbler och grillar. Det finns även en full utrustad föreningslokal som kan disponeras för kalas etc.
Tv och Bredband
Föreningen har ett avtal med ITUX som är en kommunikationsoperatör som erbjuder bredbandstjänster via fiber med flera bredbandsoperatörer. Se mer hos ITUX.
Övrigt
Föreningen godkänner delat ägarskap. Minst 10% på den som ska bo i föreningen. Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är försäkrad hos Länsförsäkringar.

Karta

Hör av dig till oss

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken