Såld

GÖTEBORG / MAJORNA - KUSTTORGET 2

Kusttorget 2

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 850 000 kr
Boarea
60 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
BRF Kusttorget i Majorna

Funkispärla med öppen spis och en utsikt få förunnat!

Funkispärla med öppen spis, solig balkong och utsikt mot Vinga fyr.

Planlösning

Funkispärla med öppen spis och en utsikt få förunnat!

I hjärtat av Majorna välkomnas ni till denna trivsamma 1950-talslägenhet med bevarade originaldetaljer och balkong med milsvid utsikt. Här erbjuds ni ett hem som präglas av ljus och rymd tack vare stora fönster, luftig takhöjd och en mycket bra planlösning. Här finns tidstypiska detaljer såsom djupa fönsterbänkar i natursten, välbevarad fiskbensparkett och öppen spis . Den öppna spisen, placerad mitt emellan vardagsrummets salongs- och matsalsdel, är eldningsbar och utgör en härlig mysfaktor. Stort vardagsrum med generösa fönsterpartier och mjukt ljusinsläpp tak vare det höga läget i huset. Härifrån nås även balkongen där ni njuter av solen och framförallt en fantastisk vy mot Älvsborgsbron och älvinloppet bort emot Vinga fyr. Trevligt kök med modern maskinpark och gott om förvaringsmöjligheter. Takhöjden är generös, och ljuset strömmar in genom välisolerade perspektivfönster i motsatta väderstreck. Under sommarhalvåret bjuder balkongen på många soltimmar, från uppgången över Chapmans torg till nedgången över Eriksberg. Den milsvida utsikten över hamninloppet och Älvsborgsbron, bort mot Vinga fyr och horisonten ger en unik frihetskänsla. Centralt läge men ändå nära till Majornas rika utbud av mysiga caféer, restauranger och små charmiga butiker. Nära till tre spårvagnslinjer samt Slottsskogen och Linné inom räckhåll.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 850 000 kr
Månadsavgift
3 659 kr, Inkl värme, vatten och Kabel-TV/bredband
Boarea
60 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
4/6
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
1 224 593 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Välkommen upp, via ett pampigt trapphus, till husets fjärde våning. Hit tar du dig via trappor eller hiss. En välkomnande hall och bredvid ytt­erdörren finns gott om plats för avhängning. Ekparkett i original löper genom öppningen mot vardagsrummet, och i hela hemmet är väggarna vitmålade.

Hemmets hjärta är det rymliga och ljusa vardagsrummet. Kronan i rummet är den vackra och välfungerande öppna spisen. Den välbevarade fiskbensparketten tillsammans med takhöjden, som är generös, sätter prägel på rummet. Balkongen nås även härifrån- med sin milsvida utsikt mot Vinga fyr. Om sommaren kan du under soliga dagar njuta av solens stålar från förmiddag till kväll! Solnedgångarna blir ett skådespel som följs från första parkett i detta hem. Vardagsrummet är stort, och en naturlig plats för matsalsbord finns invid den öppna spisen.

Sovrummet ligger i ett gårdsläge, och eftersom lägenheten har nya fönster med goda isolerande egenskaper är här lugnt. Det är praktiska perspektivfönster, och när man vill släppa in morgonluften tiltar man dem lätt inåt utan att behöva flytta på blommorna. Rummet, som pryds av vacker fiskbensparkett, har gott om plats för dubbelsäng med nattduksbord och utmärkt förvaring från golv till tak erbjuds i form av fyra platsbyggda garderober med original beslag.

Köket är ljust och modernt, med en klassisk stil. Det genomgick en renovering 2013. Ugnen, mikron, diskmaskinen och fläkten är i rostfri design medan kylen/frysen är integrerade i den vita skåpinredningen. Vitt kakel i halvförband smälter ihopbänkskivan i massivt trä. Alla vitvaror sattes in i samband med helrenoveringen av köket 2013 då man även lade in nytt, vitmålat trägolv. Köket är trivsamt och vid fönstret finns en härlig matplats där man äter frukost i morgon­solens sken.

Med sitt inkaklade badkar bjuder badrummet in till sköna spakvällar, och det finns även duscharmatur med både tak- och handdusch. Armaturen, handfatet, toalettstolen, hand­ dukstorken och spegelskåpet sattes in för några år sedan. Badrummets marmorgolv är liksom badkaret i original från 1950-talet med­ an väggkaklet är från 1999.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
430 kr/månad
Elektricitet
250 kr/månad
Försäkring
180 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
Detta är endast riktvärden och varierar med avtal och förbrukning.

Byggnad

Byggår
1949/1950
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
114

Förening

Namn
BRF Kusttorget i Majorna
Om föreningen
Brf Kusttorget i Majorna är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2010 och består utav 30 bostadsrätter, 2 hyresrätter och 7 lokaler. Under sommaren 2023 sålde föreningen en hyresrätt som bringade in bra intäkter till föreningen. De två kvarvarande hyresrätterna kan ses som en dold tillgång och kommer kunna bringa in framtida likvida medel. Med 7 lokaler som uthyrs har föreningen stabila intäkter i flera år framöver där majoriteten av hyreskontrakten är bundna fram till 2025 eller längre. Byggnadens totalyta är 3 048 m2, varav 1 903 m2 avser boyta och 1 145 m2 avser lokalyta. Föreningens ekonomi sköts av en extern förvaltare. Budget upprättas årligen och föreningen arbetar med ekonomin långsiktig genom att bland annat diversifiera lånebindningstider. Under 2023 har föreningen fått ersättning från försäkringsbolag för tidigare renoveringar på huset samt sålt en hyresrätt och har därmed en god likviditet. Föreningen har en extern fastighetsförvaltare som löpande genomför förbättringar på fastigheten. En underhållsplan finns som revideras årligen. En fasadrenovering är planerad under hösten 2023 och beräknas vara klar i november. Föreningen äger marken. Föreningens hemsida www.brfkusttorget.se
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
2023: Spolning av stammar
2023 - planerad: Renovering av fasad (beräknas vara klar november 2023)
2022: Byte av hängränna på taket
2022: Installation av fiber
2020 - Byte av portar till entré och cykelrum
2019 - Ommålning entré och trapphus
2019 - Installation av ramp i entré
2018 - Byte av fönster samt byte av entréparti
2018 - Rengöring av ventilation och termostatbyte av element
2017 - Gjordes en mycket grundlig undersökning av taket för eventuella fel - kontrollen genomförd utan anmärkningar
2016 - Utfördes relining i hängrännor på taket
2015 - Renoverades fönstren
2014 - Byte till säkerhetsdörrar
2011 - Fasadrenovering
2010 - Relining av avloppsstammarna (plastbeläggning i de befintliga gjutgärnsrören) av samtliga rörstammar i kök och badrum vilket bekostades av den dåvarade hyresvärden
Andel Av Årsavgift
3.40027 %
Andel i BRF
3.45504 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Tv och Bredband
Kabel-tv och bredband från Comhem. Föreningen har Fiber via Banhof som ingår i månadsavgiften.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken