Såld

GöTEBORG / MAJORNA - KUSTTORGET 1

Kusttorget 1

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 495 000 kr
Boarea
57 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
BRF Kusttorget i Majorna

Funkispärla högst upp i huset med bevarade detaljer, generösa umgängesytor, öppen spis och balkong

Möjlighet att skapa ett drömboende - med välbevarad detaljer att tillgå som grund!

Planlösning

Funkispärla högst upp i huset med bevarade detaljer, generösa umgängesytor, öppen spis och balkong

Vill du sätta din egna touch och skapa ditt eget drömboende? Då är detta bostaden för dig.

I hjärtat av Majorna välkomnas ni till denna trivsamma 1950-talslägenhet med bevarade originaldetaljer och en alldeles särskild atmosfär. Här erbjuds ni ett hem som präglas av ljus och rymd tack vare stora fönster, generös takhöjd och en mycket bra planlösning. Här finns tidstypiska detaljer såsom djupa fönsterbänkar i natursten, välbevarad fiskbensparkett och, icke att förglömma, den öppna spisen som stoltserar mitt emellan vardagsrummets salongs- och matsalsdel. Det stora vardagsrummet fullkomligt badar i ljusinsläpp tack vare generösa fönsterpartier och det höga läget i huset. Härifrån nås även den rymliga balkongen med härligt söderläge! Här tar man också del av ett rymligt kök med modern maskinpark och gott om förvaringsmöjligheter. Det väl tilltagna sovrummet rymmer en dubbelsäng med tillhörande sängbord, och inbyggda garderober löser klädförvaringen. Badrummet, med sitt inkaklade badkar, bjuder in till sköna och långa spakvällar.

Hemmet är i behov av en lättare form av renovering, men all välbevarad originalcharm finns kvar för den som med varsam hand vill ta hand om den.

Här bor du i ett omtryckt och centralt läge nära till Majornas rika utbud av mysiga caféer, restauranger och små charmiga butiker. Tre olika spårvagnslinjer nås inom nära räckhåll. Slottsskogen och Linné når du lätt och smidigt.

Välkommen till ett hem att trivas gott och länge i!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 495 000 kr
Månadsavgift
3 554 kr, Inkl värme, vatten och Kabel-TV/bredband.
Boarea
57 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
6/6
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
1 183 345 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Välkommen upp, via ett pampigt trapphus, till husets högsta våning. Hit tar du dig via trappor eller hiss. Du välkomnas in i den rymliga hallen som förgrenar bostadens alla rum. Till höger om ytterdörren finns gott om plats för avhängning. Ekparkett i original pryder golvet, och i hela hemmet går väggarna i ljusa nyanser. Hemmet är i behov av en lättare form av renovering, men all originalcharm finns att tillgå för den som vill ta hand om det och renovera med varsam hand.

Hemmets hjärta är, utan tvekan, det rymliga och ljusa vardagsrummet. Kronan på verket är den vackra och välfungerande öppna spisen som stoltserar fint mitt emellan vardagsrummets salongs- och matsalsdel. Den välbevarade fiskbensparketten, generösa takhöjden och vackra fönsterbänkar i sten sätter verkligen sin prägel på rummet. Tack vare storleken och den praktiska planlösningen finns det här plats för både en stor soffgrupp med tillhörande möblemang, och en stor matsalsgrupp med plats för 4-6 personer invid den öppna spisen.

Från vardagsrummet nås bostadens ljuvliga balkong som ligger i ett högt och fritt läge längs Karl Johansgatan. På balkongen finns plats för både sittmöbler och odlingar. Att tillägga är att en utgång till balkongen även finns att nå via sovrummet. Här njuter ni av solens förmiddagsstrålar!

Sovrummet är väl tilltaget med plats för både dubbelsäng, tillhörande sängbord och en extra möbel för förslagsvis en mindre arbetsplats. Föreningen har nyligen satt in nya fönster med god isolering, så här sover du gott om natten. Även detta rum pryds av vacker fiskbensparkett och utmärkt klädförvaring erbjuds från golv till tak i två klädkammare.

Köket har en bra storlek och gott om förvaring finns att hitta bakom vita skåpsluckor. Ovan bänkskivan i rostfritt stål sitter ljust kakel. Den maskinella utrustningen består av fristående kyl / frys, spis, ugn och fläkt. Ljusa väggar och laminatgolv. Plats invid fönstret finns för en matgrupp för 2-4 personer.

Med sitt inkaklade badkar bjuder badrummet in till långa och sköna spakvällar. Här finns wc, handfat med ovanhängande spegel med förvaring och belysning, samt handdukstork. Badrummets marmorgolv är liksom badkaret i original från 1950-talet, och med­ an är väggkaklet från 1999.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
430 kr/månad
Elektricitet
250 kr/månad
Försäkring
180 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och varierar med avtal och förbrukning.

Byggnad

Byggår
1949/1950
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
114

Förening

Namn
BRF Kusttorget i Majorna
Om föreningen
Brf Kusttorget i Majorna är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2010 och består utav 30 bostadsrätter, 2 hyresrätter och 7 lokaler. Under sommaren 2023 sålde föreningen en hyresrätt som bringade in bra intäkter till föreningen. De två kvarvarande hyresrätterna kan ses som en dold tillgång och kommer kunna bringa in framtida likvida medel. Med 7 lokaler som uthyrs har föreningen stabila intäkter i flera år framöver där majoriteten av hyreskontrakten är bundna fram till 2025 eller längre. Byggnadens totalyta är 3 048 m2, varav 1 903 m2 avser boyta och 1 145 m2 avser lokalyta. Föreningens ekonomi sköts av en extern förvaltare. Budget upprättas årligen och föreningen arbetar med ekonomin långsiktig genom att bland annat diversifiera lånebindningstider. Under 2023 har föreningen fått ersättning från försäkringsbolag för tidigare renoveringar på huset samt sålt en hyresrätt och har därmed en god likviditet. Föreningen har en extern fastighetsförvaltare som löpande genomför förbättringar på fastigheten. En underhållsplan finns som revideras årligen. En fasadrenovering är planerad under hösten 2023 och beräknas vara klar i november. Föreningen äger marken. Föreningens hemsida www.brfkusttorget.se
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
2023: Spolning av stammar
2023 - planerad: Renovering av fasad (beräknas vara klar november 2023)
2022: Byte av hängränna på taket
2022: Installation av fiber
2020 - Byte av portar till entré och cykelrum
2019 - Ommålning entré och trapphus
2019 - Installation av ramp i entré
2018 - Byte av fönster samt byte av entréparti
2018 - Rengöring av ventilation och termostatbyte av element
2017 - Gjordes en mycket grundlig undersökning av taket för eventuella fel - kontrollen genomförd utan anmärkningar
2016 - Utfördes relining i hängrännor på taket
2015 - Renoverades fönstren
2014 - Byte till säkerhetsdörrar
2011 - Fasadrenovering
2010 - Relining av avloppsstammarna (plastbeläggning i de befintliga gjutgärnsrören) av samtliga rörstammar i kök och badrum vilket bekostades av den dåvarade hyresvärden
Andel Av Årsavgift
3.30307 %
Andel i BRF
3.29309 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Tv och Bredband
Kabel-tv och bredband från Comhem. Föreningen har Fiber via Banhof som ingår i månadsavgiften.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek