Snart till salu

GÖTEBORG / MAJORNA - KOMMENDöRSGATAN 7B

Kommendörsgatan 7B

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 495 000 kr
Boarea
34 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
1.5 R.O.K.
Förening
Brf Kommendörshuset

Kvadratsmart landshövdingetvåa med balkong i västerläge!

Smakfull kombination mellan traditionell charm och modern funktion erbjuds i detta hem. Uthyrning i andra hand är tillåtet utan tidsbegränsning!

Planlösning

Kvadratsmart landshövdingetvåa med balkong i västerläge!

I korsningen av Karl Johansgatan och Kommendörsgatan har det så kallade Kommendörshuset, ursprungligen uppfört år 1881, återfått sin forna glans. I denna kvadratsmarta bostad sker ett vackert möte mellan välbevarad charm, smakfulla materialval och modern funktion. Varje detalj är lika genomtänkt som väl utfört. Allt ifrån att plocka fram de tidstypiska detaljerna till det platsbyggda köket, signerat Taras Hallgren & Son, samt det stilfulla badrummet med kombinerad tvättmaskin / torktumlare, och golvvärme. Genomgående hög kvalité, noga utvalda material och smarta lösningar. Pricken över i:et med denna bostad är också att uthyrning i andra hand är tillåtet utan tidsbegränsning.

Här bor du i en ytterst levande och sprudlande stadsdel. Med ett stort utbud av caféer, restauranger och mysiga butiker. Goda kommunikationer till både city och Göteborgs Skärgård samt härliga promenader i grönskande Slottsskogen eller Röda sten. Den härliga innergården blir en skyddad oas, en hemlig plats med tillgång endast för de som bor i huset. Ett orangeri med sittplatser förlänger säsongen och vid uteköket kan man laga mat tillsammans med grannar och vänner. Här finns så mycket som gasgrill, ooni pizzaugn och stekbord.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 495 000 kr
Månadsavgift
3 103 kr, Inkl. värme, vatten och TV-paket Start från Telia.
Boarea
34 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
1.5 R.O.K.
Våningsplan
2/3
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
539 968 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2023.

Interiör

Interiör
Interiör: På våning 2 välkomnas du in till en kvadratsmart hall. Här finns gott om plats för avhängningsmöjligheter direkt till vänster och bakom inbyggda garderober finns ytterligare förvaring. Väggarna är målade i vitt och golvet pryds av solid furuplank med profilerade golvsocklar- löpande i hela bostaden.

Till vänster från hallen öppnar kök och vardagsrum upp sig i en öppen och social disposition. Det platsbyggda köket, signerat Taras Hallgren & Son är både smakfullt och praktiskt på samma gång. Luckorna är av solid ask och har penselmålats i en varm ljusgrå nyans. Beslagen är rostfria och noggrant utvalda. Ovanför bänkskiva av solid ekstav, sitter tegelsatt kakel i halvförband hela vägen upp till tak. Fullt maskinellt utrustat med vitvaror från Cylinda i form av varmluftsugn, induktionshäll, rostfri kyl/frys och integrerad diskmaskin.

Allrummet är luftigt, ljust och lättmöblerat. Här ryms enkelt både matgrupp och soffa med tillhörande möblemang. Två höga fönster välkomnar ljuset och skapar ett behagligt ljus. Ljusa väggar möter golv i solid furuplank med profilerade golvsocklar.

Hemmets sovrumsdel nås i andra änden av lägenheten, och ligger mot den privata innegården. Här ryms dubbelsäng med tillhörande sängbord och klädförvaringen tas hand om i inbyggda garderober. Med mycket enkla medel kan ni avgränsa detta utrymme och skapa en ordentlig tvåa (se alternativ planlösning). Väggar i en behaglig mörkblå nyans möter samma solida furuplankgolv.

Från sovrumsdelen tar ni er ut på den ljuvliga balkongen, beläget i ett högt och fritt läge mot den sociala innergården. Tack vare balkongens västerläge bjuds det här på många soltimmar. Gott om plats finns för för sittgrupp och odlingar.

Det smakfulla badrummet nås från hallen och har ett sanitetsporslin i Edvardiansk engelsk sekelskiftesstil med kvalitetsblandare från Tapwell. Väggarna kaklade med tre fjärdedels bröstning med så kallad Oxford kant på både sockel och avslut. Golvet har ett klassiskt oktagon mönster i matchande sekelskiftesstil - underliggande golvvärme värmer frusna fötter. Belysning med inbyggda spotlights med dimmer. Här finns wc, dusch med vikbara glasväggar och handfat med kommod och ovanhängande spegelskåp samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
450 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Personer i hushåll
1
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal.

Byggnad

Byggår
1881
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
83

Förening

Namn
Brf Kommendörshuset
Om föreningen
Brf Kommendörshuset består av 18 lägenheter samt två lokaler som stod klara i juli 2019. Med stöd av byggnadsantikvarie Daniel Eriksson och Okidoki arkitekter har Kommendörshuset från 1881 genomgått en grundlig restaurering och återställande som anpassats efter husets karaktär. Allt har försökts bevaras så mycket som möjligt. Föreningen äger sin mark och påverkas därför inte av eventuella höjningar av tomträttsavgälden. I och med de ökade driftkostnaderna så valde föreningen att höja avgiften januari 2023.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
2 625 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
1313 kr
Renoveringar
Kommendörshuset är byggt 1881 men har genomgått en omfattande restaurering och upprustning 2018/2019. Då ombyggnadskostnaderna överstiger 70% av byggkostnaderna ändras värdeåret till ombyggnadsåret.

Föreningen planerar renovera avloppsstam i källaren 2025 - kommer dock högst troligen flyttas fram några år enligt information från styrelsen.
Andel Av Årsavgift
4.42384 %
Andel i BRF
4.50646 %
Parkeringar
Föreningen har tillgång till 4 garageplatser för 900kr/mån. Parkering med uthyrning finns också i närliggande Ica Hängmattans garage, förvaltas av Bostadsbolaget, samt i ett garage vid Chapmans torg.
Gårdplats
Föreningen har en gemensam innergård med grannföreningen där det finns ett nybyggt utekök och ett härligt orangeri.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till Kabel-TV och bredband via Telia och fiber och att man därefter väljer själv vilken hastighet och leverantör man vill betala för.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*