Snart till salu

GÖTEBORG / MAJORNA - KOMMENDöRSGATAN 5

Kommendörsgatan 5

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 695 000 kr
Boarea
38 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Brf Dock District 4

Ensam i sitt slag! Här erbjuds ni ett hem utöver det vanliga.

Social planlösning och noggrant utvalda material! Uthyrning i andra hand är tillåtet utan tidsbegränsning!

Planlösning

Ensam i sitt slag! Här erbjuds ni ett hem utöver det vanliga.

Ny, tidlös arkitektur, möter gammalt i en skön och smakfull kontrast som är lätt att älska. Hamnen, med sitt sjöfartsliv, ser du från första parkett, samtidigt som du får Karl Johansgatan- Majornas egen paradgata inpå knuten.

Genomgående hög kvalité, noga utvalda material och smarta lösningar. I denna väldisponerade bostad har man tagit vara på all yta för att skapa de bästa förutsättningarna för ett hem att trivas i. Kök och vardagsrum i en öppen och social disposition, stort sovrum och ett fullutrustat badrum med kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Pricken över i:et med denna bostad är också att uthyrning i andra hand är tillåtet utan tidsbegränsning.

Föreningen "Dock District 4" uppfördes i fem våningar med armerad betongstomme som kläs med utfackningsväggar och klimatskyddas med stålplåt för att stå emot de salta vindarna från väster. Stålplåt är ett beständigt material som talar för låga driftskostnader över tid. Svärtan i stålplåten står i omedelbar kontrast till de ljusa fasaderna som möter upp i väster och söder, vilket skapar en dynamik och variation som förstärker de olika uttrycken. Det rundade hörnet i gatuplanet med sitt överhäng, sneglar tydligt på funktionalismen och fungerar som en naturlig förlängning av de intilliggande landshövdingehusets skiljelinje mellan trä och sten. För att förstärka och rama in den ruffa warehousekänslan fick fasaden svarta, höga industrispröjsade fönster, som förutom att ge karaktär, ger det maximalt med ljusinsläpp.

Här bor ni i lugna, antika och vackra kvarter. Citynära men ändå lugnt. Älven är ständigt närvarande och utanför erbjuds goda kommunikationer via spårvagnsförbindelser och direktbussar till Brunnsparken, Västra Frölunda samt till färjeläget för dem som jobbar på Eriksberg. Majorna är en rofylld oas mitt i händelsernas centrum och samtidigt endast ett stenkast från shopping, caféer och restauranger. På kort promenadavstånd når ni Slottsskogen, pittoreska Kungsladugård och kulturella Klippan. Den härliga innergården blir en skyddad oas, en hemlig plats med tillgång endast för de som bor i huset. Ett orangeri med sittplatser förlänger säsongen och vid uteköket kan man laga mat tillsammans med grannar och vänner.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 695 000 kr
Månadsavgift
3 565 kr, Inkl. Värme och Telia TV-start. Kostnad för kall- och varmvatten tillkommer och debiteras enligt enskild förbrukning.
Boarea
38 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
1/5
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
481 783 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Från föreningens mysiga innergård välkomnas ni in till detta hem! Redan i hallen slås ni av det underbara ljusinsläpp som präglar bostaden. Avhängning finns både till höger och rakt fram samt ytterligare förvaring i tre garderober till vänster. Varma ekgolv (Pergo Grey Vintage Oak) i kombination med väggarnas och takets råa betong skapar en väldigt speciell och exklusiv känsla. Hemmet värms upp via vattenburen golvvärme som är ansluten till Fjärrvärmesystemet.

Till höger från hallen nås sovrummet som är generöst i sin storlek. Plats finns för både dubbelsäng med tillhörande möblemang och garderobsförvaring i två inbyggda garderober. Tack vare de extra ljudisolerade fönstren sover ni rofyllt om natten.

Till vänster från hallen når ni kök och vardagsrum i en öppen och social disposition som inbjuder till umgänge och gemenskap. Allrummet är stort nog att rymma såväl soffgrupp med tillhörande möblemang och matbord utan att göra avkall på den luftiga känslan. Fönster från golv till tak skapar ett otroligt ljusflöde in och en härlig atmosfär.

Kökets inredning spinner vidare på den industriella känslan. Här finns luckor i svartpigmenterad ek från HTH (Spirit Black Oak), bänkskiva i svart laminat (HTH 595 Surface) och en glasskiva som stänkskydd. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, varmluftsugn, kolfilterfläkt, kyl/frys, integrerad diskmaskin samt mikrougn.

Badrummet följer givetvis samma genomtänkta stil där betongklinker på golvet möter industrikakel på väggarna som ger ett rufft men samtidigt stiligt intryck. Bakom en industriell glasvägg finns duschen och här finns också vägghängd wc, handfat, badrumsskåp och en kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Blandare och dusch i matt svart, signerad ”Grohe”. Golvvärme (via el) skänker extra komfort.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
400 kr/månad
Elektricitet
250 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Personer i hushåll
1
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal.

Byggnad

Byggår
2020
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
50

Förening

Namn
Brf Dock District 4
Om föreningen
Brf Dock District 4 är en äkta bostadsrättsförening som stod klar under 2020. Föreningen köpte fastigheten 2019, och äger maken. Med andra ord, påverkas således föreningen inte av höjda tomträttsavgälder. Föreningen går under servitutsavtal med grannföreningen Kommendörshuset (fastigheten Göteborg Majorna 208:4) gällande nyttjanderätt och fördelning av kostnader. Följande områden avses: gården med grill och växthus, soprum, cykelrum, entrén, kabelstegar för fiber, fjärrvärme samt uppsättning av brandglasparti på brandmuren för fastigheten Majorna 208:4. Föreningens avgifter höjdes vid årsskiftet 23/24 med 10%.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Då fastigheten stod klar så sent som under år 2020, finns inga planerade åtgärder eller renoveringar i närtid.

Då föreningen och lägenheterna är så pass nya, kommer lägenheterna med 5 års omfattande garanti till och med november 2025.
Andel Av Årsavgift
4.2662 %
Andel i BRF
3.82933 %
Parkeringar
Runt hörnet finns parkeringshuset "P-huset Hängmattan". Här hyr många av föreningens medlemmar en parkeringsplats av Bostadsbolaget.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till öppen fiber via Telia.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*