Såld

GÖTEBORG / MAJORNA - KOMMENDöRSGATAN 5

Kommendörsgatan 5

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 500 000 kr
Boarea
59 m²
Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
1.5 R.O.K.
Förening
Brf Dock District 4

Modern perfektion i industristil

Ensam i sitt slag! Här erbjuds ett hem utöver det vanliga. Social planlösning med noggrant utvalda materialval.

Planlösning

Modern perfektion i industristil

Ett helt unikt boende i hjärtat av Majorna! Generösa umgängesytor, genomtänkt design och milsvid utsikt. Ny, tidlös arkitektur, möter gammalt i en skön, smakfull kontrast som blir lätt att älska. Hamnen, med sitt sjöfartsliv, ser du från första parkett, samtidigt som du får Karl Johansgatan - Majornas egen paradgata inpå knuten.

Här bor ni i lugna, antika och vackra kvarter. Citynära men ändå lugnt. Älven är ständigt närvarande och utanför erbjuds goda kommunikationer via spårvagnsförbindelser och direktbussar till Brunnsparken, Västra Frölunda samt till färjeläget för dem som jobbar på Eriksberg. Majorna är en rofylld oas mitt i händelsernas centrum och samtidigt endast ett stenkast från shopping, caféer och restauranger. På kort promenadavstånd når ni Slottsskogen, pittoreska Kungsladugård och kulturella Klippan. Den härliga innergården blir en skyddad oas, en hemlig plats med tillgång endast för de som bor i huset. Ett orangeri med sittplatser förlänger säsongen och vid uteköket kan man laga mat tillsammans med grannar och vänner.

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för att ta del av mer information!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 500 000 kr
Månadsavgift
4 350 kr, Inkl. Värme och Telia TV-start. Kostnad för kall- och varmvatten tillkommer och debiteras enligt enskild förbrukning.
Boarea
59 m² Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Rum
1.5 R.O.K.
Våningsplan
4/5
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
646 737 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2021.

Interiör

Interiör
Interiör: Hissen direkt från innergården tar dig upp till våning 4 där denna unika lägenhet finns att hitta. Här möts ni av ett boende med enastående arkitektur, design och utsikt.

Hallen är integrerad, och avhängning av ytterkläder görs direkt till vänster när man kommer in. Extra förvaring tas hand om i en inbyggd garderob, även den placerad till vänster om ytterdörren. Mörkbetsat fiskbensparkett och rustika betongväggar löper snyggt genom hela hemmet.

Rakt fram från hallen nås bostadens sovalkov. Här finns plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Gott om förvaringsmöjligheter finns i två inbyggda garderober- där fronten är den samma som köket, mycket smakfullt! När lägenheten uppfördes fanns möjligheten att sätta upp en vägg vid sovrumsdelen- för att se mer om detta alternativet, se alternativ planskiss nr 1. Det stora och ljudisolerade fönstret släpper in rikligt med ljus.

Vidare in finns det smakfulla köket. Tillval i from av en viss stil gjordes på både köket och badrummet när lägenheten producerades. Tillvalet
vid namn "SoHo" inspirerades i grund och botten av södra Manhattan i New York. Stadsdelen präglas nämligen av betong och gjutjärnsarkitektur. Tillvalet "SoHo" var det mest exklusiva tillvalet och tillverkades av snickerifirman Taras Hallgren & Son. Köket, med sin svarta metallstomme, luckor i bränd ek, smäcka handtag och bänkskiva i Infinity Black från märket Formica Skandinavien ger en mycket unik känsla, som blir en häftig kontrast till de råa betongväggarna. Maskinparken signerat "Smeg" består av induktionshäll, varmluftsygn, kolfilterfkläkt, ky/frys samt integrerad diskmaskin.

Övergången från kök till vardagsrum är sömlös och tack vare de stora fönsterpartierna flödar ljuset fritt här. Här erbjuds flexibla möbleringslösningar med gott om plats för såväl soffgrupp som övrigt önskat möblemang. Från vardagsrummet nås den rumstempererade loggian beläget med fri utsikt. Denna yta kan, utan problem, användas som ett extra rum. Vid byggnation av lägenheten fanns möjligheten att sätta upp ytterligare en vägg för att dela på kök och vardagsrum- alternativt skapa ett mindre kök/vardagsrum och använda rummet närmast loggian som ett sovrum. Se planskiss nr 2 för mer information.

Bostadens badrum nås via köket och vardagsrummet. Även här gjordes tillvalet "SoHo" vid uppförandet av lägenheten. Taras Hallgren & Son har specialdesignat en kommod som på ett smakfullt sätt, matchar köket. Betongklinker i kombination med vitt sexkantigt kakel ger en ljust och industriellt intryck. Duschen finns bakom en industriell glasvägg, och förutom det finns vägghängd WC, handfat, och en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Allt för att göra vardagen så smidig som möjligt.

Välkommen till en bostad som, minst sagt, är unik i sitt slag!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
450 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Personer i hushåll
1
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal.

Byggnad

Byggår
2020
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
50

Förening

Namn
Brf Dock District 4
Om föreningen
Brf Dock District 4 är en äkta bostadsrättsförening som stod klar under 2020. Föreningen köpte fastigheten 2019, och äger maken. Med andra ord, påverkas således föreningen inte av höjda tomträttsavgälder. Föreningen går under servitutsavtal med grannföreningen Kommendörshuset (fastigheten Göteborg Majorna 208:4) gällande nyttjanderätt och fördelning av kostnader. Följande områden avses: gården med grill och växthus, soprum, cykelrum, entrén, kabelstegar för fiber, fjärrvärme samt uppsättning av brandglasparti på brandmuren för fastigheten Majorna 208:4. Föreningens avgifter höjdes vid årsskiftet 23/24 med 10%.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Då fastigheten stod klar så sent som under år 2020, finns inga planerade åtgärder eller renoveringar i närtid.

Då föreningen och lägenheterna är så pass nya, kommer lägenheterna med 5 års omfattande garanti till och med november 2025.
Andel Av Årsavgift
5.72688 %
Andel i BRF
6.05479 %
Parkeringar
Runt hörnet finns parkeringshuset "P-huset Hängmattan". Här hyr många av föreningens medlemmar en parkeringsplats av Bostadsbolaget.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till öppen fiber via Telia.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek