Snart till salu

GöTEBORG / MAJORNA - KOMMENDöRSGATAN 25F

Kommendörsgatan 25F

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
4 500 000 kr
Boarea
72 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
Brf Kolumbus

Landshövdingecharm möter modern funktion på allra bästa sätt

Renoverad landshövdingepärla med tilltalande planlösning och vackra, bevarade detaljer!

Planlösning

Landshövdingecharm möter modern funktion på allra bästa sätt

Varmt välkomna till ljuvliga Brf Kolumbus, som omges av prunkande grönska och ett underbart lugn. De sju grönskande innergårdarna utgör en trivsam och skyddad oas sommartid. Utanför gårdarna finns ett sjudande småstadsliv med mataffärer, apotek, caféer, restauranger, förskolor och skolor inom nära räckhåll. Att bo i Kolumbus är att ta del av en hel livsstil baserad på gemenskap, trygghet och glädje.

Två trappor upp välkomnas ni in i denna landshövdingepärla. Fastigheten är varsamt renoverad och här uppstår det perfekta mötet mellan varsamt bevarade detaljer från förra sekelskiftet och modern funktion. Bostaden har ett rofyllt läge och ni möts av en varm och inbjudande atmosfär med vackra vinklar. Den fungerande kakelugnen, höga spröjsade fönsterna och brädgolven utgör ett smycke i sig. Härligt rymliga rum med generöst ljusinsläpp. Köket är klassiskt och med hög standard och goda arbetsytor. Badrummet är bekvämt med dusch och tvättmaskin. Vardagsrummet ligger intill köket vilket skapar härliga umgängesytor. Det största av de två sovrummen har gott om plats för dubbelsäng och klädförvaring och det andra sovrummet passar perfekt som barn-, arbets- eller gästrum.

Välkommen till ett hem och en förening att trivas gott och länge i!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
4 500 000 kr
Månadsavgift
3 954 kr, Inkl vatten, kabel-TV och bredband. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 606 kr som avser bränsle/uppvärmning. Total månadsavgift 4 560 kr/mån.
Boarea
72 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
2/3
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
121 726 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.

Interiör

Interiör
Interör: Två trappor upp från Kolumbus grönskande gårdsliv välkomnas ni in i den rymliga hallen med gott om plats för avhängning och förvaring. Redan här slås du av känslan att detta hem är något utöver det vanliga. Tapetserade väggar i en turkos nyans, kombineras med ett framtaget brädgolv.

Vidare in når ni det välkomnande vardagsrummet. Rummet präglas av välbevarade detaljer så som högt i tak och en vacker, välfungerande, kakelugn. Två höga fönsterpartier släpper in rikligt med ljus och tillsammans med den väl tilltagna takhöjden skapas en rymlig och luftig känsla. Vardagsrummet är lättmöblerat och här finns det gott om plats för en stor soffgrupp. Väggarna går i i vitt och även brädgolvet har målats i vitt, vilket utgör en bra bas att inreda efter.

Till höger om hallen når ni det tilltalande köket som går i högblank vit kulör och innehåller mycket goda förvaringsmöjligheter. Ovanför bänkskåpen finns infällda spotlights med dimmer som skapar ett tacksamt ljus under matlagningen. Den vita bänkskivan smälter elegant in i övriga inredningen och ger plats till bar arbetsyta. Bakom bänkskivan sitter ett snyggt glasat stänkskydd med en Hanna Werning-tapet som ger färg och varm kontrast mot det annars mycket stilrena köket. Maskinparken innehåller svart spis, inbyggd fläkt, infälld ugn i bekväm höjd samt integrerad kyl/frys och diskmaskin. Väggarna går i ljusa toner och på golvet ligger ett schackrutigt Perogolv i svart och vitt. Rummet i övrigt är stort och luftigt med vita väggar och bevarade detaljer som högt i tak, höga fotlister och ett vackert spröjsat fönster som har utsikt mot den lummiga och lugna innergården. Här finns plats för ett stort matbord för sociala tillställningar.

I motsatt riktning av hallen, återfinns hemmets två sovrum. Bostadens största sovrum har stor yta nog till att behålla rymden med samtidigt ha plats för en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och extra förvaringsmöbler. Idag finns tre dubbelgarderober (D: 40cm, H: 200cm, B: 100cm) mot ena väggen och en ytterligare dubbelgarderob (D: 60cm, H: 240 cm, B: 100cm) på en annan vägg - mycket praktiskt och tacksamt. Likt vardagsrummet dekoreras detta rum av historiska detaljer som spröjsade fönster, takrosett, härlig takhöjd och det charmiga brädgolvet. Den omhändertagna spegeldörren fullbordar, likt spegeldörren vid ingången, den romantiska känslan av ett verkligt landshövdingehem.

Det mindre sovrummet fungerar utmärkt som barnrum, arbetsrum eller gästrum om så önskas. Väggarna har här tapetseras i en härlig tapet från Lisa Bengtsson (Poppy), som går fint ihop med det något smalare vitsåpade brädgolvet. Takhöjden och det höga fönstret fyller rummet med dagsljus och utsikt mot den ljuva innergården.

Mellan de båda sovrummen, ligger det fräscha badrummet innehållande wc, handfat med väggfast spegel ovanför, rymligt duschutrymme, frontmatad tvättmaskin och ett smalare högskåp med plats till förvaring. Väggarna går i vitt kakel dom möter ett stilrent mörkgrått klinkers på golvet. I duschutrymmet har man brutit av det vita med en pelare av grå, vit och svart mosaik som möter golvet.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
1 206 kr/månad
Elektricitet
400 kr/månad
Försäkring
200 kr/månad
Personer i hushåll
4
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten "Övrigt" avser uppvärmning.

Byggnad

Byggår
1897-1900
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
93

Förening

Namn
Brf Kolumbus
Om föreningen
Brf Kolumbus är en av Majornas populäraste bostadsrättsföreningar. Husen stod färdiga ca 1897 och i föreningen som bildades 1980 finns det sammanlagt 174 bostadsrätter samt 2 affärslokaler som hyrs ut. Föreningens ekonomi är att anses som mycket god. Lite kuriosa är att kvarteret är ett av Göteborgs äldsta kvarvarande sammanhängande landshövdingshus och att innergården 2004 blev utsedd till Göteborgs grönaste gård. Föreningen har en anställd fastighetsskötare som bemannar fastighetsexpeditionen på Kaptensgatan 20 D varje dag mellan 7-16. Han är mycket hjälpsam och omtyckt av de boende. För mer information om föreningen, gå in på föreningens hemsida www.brfkolumbus.se Föreningens ekonomi är god och vid flera tillfällen har avgifterna till och med sänkts. Till det har de också en otroligt låg belåningsgrad. Avgiftshöjning om 5 % vid årsskiftet 23/24 som följd av ökade driftskostnader.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Utförda renoveringar:
1979- 1982 Fastigheten totalrenoverades. Då byttes VA-stammar, el, ventilation och fönster.
2003-2007 Nya kulörer i såväl i trappuppgångar som fasader i ett försök att återskapa den färgsättning och känsla som kvarteret en gång hade vid uppförandet. Trapphusen och alla dörrar är ommålade. Gymmet renoverades.
2009-2013 renoverades och dränerades gårdarna. Till detta tog man hjälp av White arkitektbyrå för att få dem finare. 2013 renoverades trapphusen och gymmet.
2014-2018 Fasad- och takmålning (ett pågående projekt som pågår någonstans hela tiden).
2015 Renovering av bastuavdelning.
2020 Uppdaterat låssystemen
2020 Övergått till digitalt bokningssystem i tvättstugan

I underhållsplanen låg ett stambyte 2022. Föreningen tillsatte en projektgrupp som utredde omfattningen. Den visade att de horisontella stammarna (i källaren) behövs bytas men ej de vertikala. Detta innebär alltså att inga badrum behövde brytas upp och en relining genomfördes under våren 2020.

Kommande renoveringar:
Föreningen kommer göra om en hyreslokal till en samlingslokal med ett litet kök och toalett som medlemmarna kan nyttja för t.ex. kalas, studiecirklar eller liknande.
Beräknas stå klart i maj 2024.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2007 och sträcker sig fram till 2044. Den uppdaterades under 2023.
Andel Av Årsavgift
0.59948 %
Andel i BRF
0.59963 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till kabelnät via Tele 2 och fiberbredband via Bredband2 (100MB ingår i avgiften).
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*