Såld

GÖTEBORG / MAJORNA - KOMMENDöRSGATAN 25B

Kommendörsgatan 25B

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 995 000 kr
Boarea
55 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Brf Kolumbus

Landshövdingecharm möter modern funktion på allra bästa sätt!

Generös tvåa högst upp i huset med ostört läge!

Planlösning

Landshövdingecharm möter modern funktion på allra bästa sätt!

Varmt välkomna till ljuvliga Brf Kolumbus, som omges av prunkande grönska och ett underbart lugn. Här välkomnas du till en underbar gårdslägenhet i ett centralt boende mitt inne i stan. De sju grönskande innergårdarna utgör en lugn och skyddad oas sommartid. Utanför gårdarna finns ett sjudande småstadsliv med mataffärer, apotek, caféer, restauranger, förskolor och skolor inom nära räckhåll. Att bo i Kolumbus är att ta del av en hel livsstil baserad på gemenskap, trygghet och glädje.

Högst upp i huset välkomnas ni in i detta välbevarade och charmfulla hem. Här uppstår det perfekta mötet mellan varsamt bevarade detaljer från förra sekelskiftet och modern funktionalism. Bostaden har ett tyst och rofyllt läge och ni möts av en varm och inbjudande atmosfär. De vackra stuckaturerna, två bevarade kakelugnar, höga fotlisterna, spegelpardörrar och original brädgolven utgör ett smycke i sig. Härligt rymliga rum med generöst ljusinsläpp. Köket är klassiskt och erbjuder hög standard och goda arbetsytor. Badrummet är nyligen renoverat där väluttänkta val gjorts i form av mattsvarta detaljer, duschvägg med fönster, golvvärme, dimbara spottar och ett golv som pryds av äkta marmor skuret i oktagoner- mycket smakfullt.

Varmt välkomna till ett hem att trivas i!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 995 000 kr
Månadsavgift
3 067 kr, Inkl vatten, kabel-TV och bredband. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 463 kr/mån som avser bränsle/uppvärmning. Total månadskostnad 3 530 kr.
Boarea
55 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
3/3
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
101 678 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Med ingång direkt från Kolumbus rofyllda gårdar välkomnas ni in i detta hem. Redan i hallen märker ni av hemmets generösa ytor och det ljuva ljusinsläppet. Utmärkta förvarings- och avhängningsmöjligheter erbjuds i form av fyra inbyggda garderober till vänster. Väggarna, taket och listerna är nymålade i färgen "Sand" från Jotun, och golvet kläs av slipat och vitmålat original plankgolv som fortsätter vidare in i bostaden.

Bostadens rymliga vardagsrum nås rakt fram från hallen och här avspeglas byggårets orginaldetaljer i varje hörn i form av stuckaturer, höga fotlister och en centrerad takrosett. Två stora fönster med djup fönsternisch ger ljuset gott om spelrum och tillsammans med den generösa takhöjden skapas en härlig atmosfär. Utanför fönstret finns utsikt mot kulturreservatet och ståtliga Masthuggskyrkans torn. Kronan på verket i detta rum är den vackra, fungerande kakelugnen. Vardagsrummet är lättmöblerat och här finns det gott om plats för en stor soffgrupp med tillhörande möblemang. Väggarna här, är även dem, nymålade i Jotuns behagliga färg "Sand". Rummet inramas fint tack vare specialbeställda Allmoge-lister som går fint ihop med det bevarade och vitmålade plankgolvet.

I fil med vardagsrummet, bakom en vacker spegeldörr, nås det rymliga sovrummet. Utanför fönstret återfinns även här utsikt mot kulturreservatet och Masthuggskyrkans torn. Här ryms med lätthet en stor säng med tillhörande möblemang och med läget mot Kommendörsgatans lugn sover ni gott och ostört om natten. Klädförvaringen tar tre inbyggda garderober hand om. Taket besmyckas med stuckatur och en central takrosett. I ett av hörnen ståtar ännu en vacker kakelugn som skänker än mer charm (ej i bruk). Väggarna är målade i "Lady Treasure" från Jotun som är en vacker grön kulör och ger en sober och dämpad känsla i rummet. Original plankgolvet är slipat och vitmålat.

Bostadens kök bjuder på gott om umgängesyta och goda förutsättningar för matlagning. Framme vid fönstret med utsikt över gården och takåsarna, finns utrymme för en ljus och trivsam matplats som rymmer ett matbord för sex personer. Härifrån kan man följa växtligheternas skiftningar med årstiderna, och på våren blommar gårdens vackra körsbärsträd i rosa. Skåpinredningen från Ikea har vita släta luckor och lådor, och bänkskivan är i mörkgrått kompaktlaminat med underlimmad diskho och infälld induktionshäll. Ovanför diskbänken sitter vit mosaik som harmonierar fint med resten av inredningen. Ugnen, micron och kylen/frysen är i rostfri design medan diskmaskinen är integrerad i skåpsinteriören. Samtliga vitvaror är av märket Siemens och sattes in i samband med att den tidigare ägaren renoverade köket under 2012. Golvet pryds även här av original plankgolv.

Det nyrenoverade och fräscha badrummet (2021) nås från hallen. Inredningen går i neutrala färger med vitt, falsat kakel i halvstensförband, som möter carraramarmor i oktogoner på golvet. Underliggande golvvärme bidrar med extra komfort. Här finns wc, dusch med vikbar glasvägg med fönster och handfat med ovanhängande belyst spegel. Förvarning tas hand om i en kommod och högskåp från Ballingslöv. Mattsvarta detaljer och dimbar belysning förhöjer känslan ännu lite till!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
843 kr/månad
Elektricitet
200 kr/månad
Försäkring
180 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten "Övrigt" avser uppvärmning.

Byggnad

Byggår
1897-1900
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
93

Förening

Namn
Brf Kolumbus
Om föreningen
Brf Kolumbus är en av Majornas populäraste bostadsrättsföreningar. Husen stod färdiga ca 1897 och i föreningen som bildades 1980 finns det sammanlagt 174 bostadsrätter samt 2 affärslokaler som hyrs ut. Föreningens ekonomi är att anses som mycket god. Lite kuriosa är att kvarteret är ett av Göteborgs äldsta kvarvarande sammanhängande landshövdingshus och att innergården 2004 blev utsedd till Göteborgs grönaste gård. Föreningen har en anställd fastighetsskötare som bemannar fastighetsexpeditionen på Kaptensgatan 20 D varje dag mellan 7-16. Han är mycket hjälpsam och omtyckt av de boende. För mer information om föreningen, gå in på föreningens hemsida www.brfkolumbus.se Föreningens ekonomi är god och vid flera tillfällen har avgifterna till och med sänkts. Till det har de också en otroligt låg belåningsgrad. Avgiftshöjning om 5 % vid årsskiftet 23/24 som följd av ökade driftskostnader.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Utförda renoveringar:
1979- 1982 Fastigheten totalrenoverades. Då byttes VA-stammar, el, ventilation och fönster.
2003-2007 Nya kulörer i såväl i trappuppgångar som fasader i ett försök att återskapa den färgsättning och känsla som kvarteret en gång hade vid uppförandet. Trapphusen och alla dörrar är ommålade. Gymmet renoverades.
2009-2013 renoverades och dränerades gårdarna. Till detta tog man hjälp av White arkitektbyrå för att få dem finare. 2013 renoverades trapphusen och gymmet.
2014-2018 Fasad- och takmålning (ett pågående projekt som pågår någonstans hela tiden).
2015 Renovering av bastuavdelning.
2020 Uppdaterat låssystemen
2020 Övergått till digitalt bokningssystem i tvättstugan

I underhållsplanen låg ett stambyte 2022. Föreningen tillsatte en projektgrupp som utredde omfattningen. Den visade att de horisontella stammarna (i källaren) behövs bytas men ej de vertikala. Detta innebär alltså att inga badrum behövde brytas upp och en relining genomfördes under våren 2020.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2007 och sträcker sig fram till 2044. Den uppdaterades under 2023.
Andel Av Årsavgift
0.48781 %
Andel i BRF
0.48824 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till kabelnät via Tele 2 och fiberbredband via Bredband2 (100MB ingår i avgiften).
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek