Såld

GöTEBORG / MAJORNA - KOMMENDöRSGATAN 25A

Kommendörsgatan 25A

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
4 500 000 kr
Boarea
77.5 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
Brf Kolumbus

Landshövdingecharm möter modern funktion på allra bästa sätt

Renoverad landshövdingepärla med tilltalande planlösning och vackra, bevarade detaljer!

Planlösning

Landshövdingecharm möter modern funktion på allra bästa sätt

Varmt välkomna till Brf Kolumbus beläget i en fastighet anno 1890 med en lång och unik historia. Föreningens mysiga och speciella innergårdar med grönska, sittplatser och grillmöjligheter skapar en idyllisk och genuin känsla.

Två trappor upp välkomnas ni in i detta otroligt charmfulla hem. Fastigheten är varsamt renoverad och här uppstår det perfekta mötet mellan varsamt bevarade detaljer från förra sekelskiftet och modern funktion. Bostaden har ett tyst och rofyllt läge och ni möts av en varm och inbjudande atmosfär med vackra vinklar. De vackra stuckaturerna, två bevarade kakelugnar, höga fotlisterna, spegelpardörrar och brädgolven utgör ett smycke i sig. Härligt rymliga rum med generöst ljusinsläpp. Köket är klassiskt och med hög standard och goda arbetsytor. Badrummet är bekvämt med dusch och tvättmaskin. Vardagsrummet ligger intill köket vilket skapar härliga umgängesytor. Det största av de två sovrummen har gott om plats för dubbelsäng och klädförvaring och det andra sovrummet passar perfekt som barn-, arbets- eller gästrum. För den som vill finns möjligheten att göra om det större sovrummet till två mindre (se alternativ planskiss).

De sju grönskande innergårdarna utgör en lugn och skyddad oas sommartid. Utanför gårdarna finns ett sjudande småstadsliv med mataffärer, apotek, caféer, restauranger, förskolor och skolor inom nära räckhåll. Att bo i Kolumbus är att ta del av en hel livsstil baserad på gemenskap, trygghet och glädje.

Välkommen till ett hem och en förening att trivas i!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
4 500 000 kr
Månadsavgift
4 589 kr, Inkl vatten, kabel-TV och bredband. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 649 kr/mån för bränsletillägg (värme).3940
Boarea
77.5 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
2/3
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
136 626 kr.

Interiör

Interiör
Interiör: Två trappor upp från Kolumbus grönskande gårdsliv välkomnas ni in i den rymliga hallen med gott om plats för avhängning och förvaring. Redan här slås du av känslan att detta hem är något utöver det vanliga. Ljusgråa väggar kombineras med ett framtaget och nyslipat trägolv.

Brädgolvet fortsätter vidare in i köket, här är det målat i en svart blank färg. Köket är väl tilltaget med bänkyta och förvaring. Köket har vita luckor och lådor med tidstypiska beslag, en klassisk grå bänkskiva i laminat och över köksbänken har ni ett parti med vitt kakel. Köket är i gott skick och diskmaskinen är ifrån Miele. Köket har ett vackert gårdsläge och går väl ihop med den målade gröna nyansen på väggarna.

Vardagsrummet nås från hallen och köket. Rummet präglas av välbevarade detaljer så som vacker stuckatur, takrosett och i ena hörnet står en vacker kakelugn (ej i bruk). Höga fönsterpartier släpper in rikligt med ljus och tillsammans med den väl tilltagna takhöjden skapas en rymlig känsla. Vardagsrummet är lättmöblerat och här finns det gott om plats för en stor soffgrupp. Trägolvet är nyslipat och väggarna går i en ljusgrå nyans.

Genom vackert bevarade parspegeldörrar, nås det större av de två sovrummen. Samma framtagna trägolv även här, vitmålade väggar och en smakfullt mönstrad tapet på en fondvägg. Detta generösa sovrum ger plats till dubbelsäng med tillhörande möblemang och med det lugna läget sover man gott om natten. Det är ett vackert sovrum och även här smyckas rummet med en kakelugn (ej i bruk) samt takrosett.

Badrummet är bekvämt och här finns det man kan önska. Här har ni handdukstork, dusch och tvättmaskin, kommoden är ny och även förvaring för de mindre sakerna ryms i spegelskåpet.

Det mindre av de två sovrummen har ett lugnt läge mot innergårdens grönska. Det framtagna brädgolvet och väggarna är målat i vitt. Detta rum nyttjas till fördel som barnrum eller arbetsrum men inrymmer även dubbelsäng för de som önskar det.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
1 159 kr/månad
Elektricitet
350 kr/månad
Försäkring
160 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg (värme/bränsle).

Byggnad

Byggår
1897-1900
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
93

Förening

Namn
Brf Kolumbus
Om föreningen
Brf Kolumbus är en av Majornas populäraste bostadsrättsföreningar. Husen stod färdiga ca 1897 och i föreningen som bildades 1980 finns det sammanlagt 174 bostadsrätter samt 2 affärslokaler som hyrs ut. Föreningens ekonomi är att anses som mycket god. Lite kuriosa är att kvarteret är ett av Göteborgs äldsta kvarvarande sammanhängande landshövdingshus och att innergården 2004 blev utsedd till Göteborgs grönaste gård. Föreningen har en anställd fastighetsskötare som bemannar fastighetsexpeditionen på Kaptensgatan 20 D varje dag mellan 7-16. Han är mycket hjälpsam och omtyckt av de boende. För mer information om föreningen, gå in på föreningens hemsida www.brfkolumbus.se Föreningens ekonomi är god och vid flera tillfällen har avgifterna till och med sänkts. Till det har de också en otroligt låg belåningsgrad. Avgiftshöjning om 5 % vid årsskiftet 22/23 som följd av ökade driftskostnader.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Utförda renoveringar:
1979- 1982 Fastigheten totalrenoverades. Då byttes VA-stammar, el, ventilation och fönster.
2003-2007 Nya kulörer i såväl i trappuppgångar som fasader i ett försök att återskapa den färgsättning och känsla som kvarteret en gång hade vid uppförandet. Trapphusen och alla dörrar är ommålade. Gymmet renoverades.
2009-2013 renoverades och dränerades gårdarna. Till detta tog man hjälp av White arkitektbyrå för att få dem finare. 2013 renoverades trapphusen och gymmet.
2014-2018 Fasad- och takmålning (ett pågående projekt som pågår någonstans hela tiden).
2015 Renovering av bastuavdelning.

I underhållsplanen låg ett stambyte 2022. Föreningen tillsatte en projektgrupp som utredde omfattningen. Den visade att de horisontella stammarna (i källaren) behövs bytas men ej de vertikala. Detta innebär alltså att inga badrum behövde brytas upp och en relining genomfördes under våren 2020.

2020 Uppdaterat låssystemen
2020 Övergått till digitalt bokningssystem i tvättstugan

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2007 och sträcker sig fram till 2044. Den uppdaterades under 2013.
Andel Av Årsavgift
0.62778 %
Andel i BRF
0.62727 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Gemensamma ytor
De gemensamhetsutrymmen som finns är gym, bastu, barnvagnsrum/cykelrum och två gästlägenheter. Tvättstugor finns på varje innergård, med undantag för den stora gården som vetter mot Allmänna vägen.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till kabelnät via Tele 2 och fiberbredband via Bredband2 (100MB ingår i avgiften).
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson