Såld

GÖTEBORG / MAJORNA - KOMMENDöRSGATAN 21E

Kommendörsgatan 21E

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 200 000 kr
Boarea
56.5 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Brf Kolumbus

Högst upp i huset ligger denna landshövdingepärla med kakelugn!

Tvåa i fint skick, högst upp i ljuva Kolumbus! Härligt ljusinsläpp från två håll med modernt kök och bad.

Planlösning

Högst upp i huset ligger denna landshövdingepärla med kakelugn!

Mitt i hjärtat av Majorna, i ljuvliga Brf Kolumbus, som omges av prunkande grönska och ett underbart lugn, hittar ni detta rofyllda hem. De sju grönskande innergårdarna utgör en lugn och skyddad oas sommartid. Utanför gårdarna finns ett sjudande småstadsliv med mataffärer, apotek, vinbarer, caféer och restauranger.

Högst upp i huset välkomnas ni in i detta välbevarade och charmfulla hem. Här uppstår det perfekta mötet mellan varsamt bevarade detaljer från förra sekelskiftet och modern funktionalism. Bostaden har ett tyst och rofyllt läge och ni möts av en varm och inbjudande atmosfär. Den vackra och kakelugnen, de höga fotlisterna, spegeldörrarna och original brädgolven utgör ett smycke i sig.

Genomgångsläget med fönster åt två håll ger ett behagligt ljusgenomsläpp i hemmet som även ligger i ett ostört läge och bjuder på en fantastisk utsikt över Masthuggskyrkan. Kök och badrum är smakfullt renoverat och har hög komfort, bland annat golvvärme. Vardagsrummet är väl tilltaget vilket skapar härliga umgängesytor. Här ryms både soffgrupp och matsalsmöbel om så önskas Härligt rymliga rum med generöst ljusinsläpp. Köket är klassiskt och erbjuder både bra förvaring och goda arbetsytor.

Varmt välkomna till ett hem att trivas i!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 200 000 kr
Månadsavgift
3 253 kr, Inklusive vatten, kabel-tv och bredband. Föreningen har ett obligatoriskt tillägg på 472 kr som avser bränsle/uppvärmning. Total månadsavgift om 3725 kr/mån.
Boarea
56.5 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
3/3
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
100 168 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Allmän beskrivning av interiör: Redan i hallen märker ni av hemmets generösa ytor och det ljuva ljusinsläppet. Utmärkta förvarings- och avhängningsmöjligheter erbjuds i form av fyra inbyggda garderober till höger. Väggarna och garderoberna är nymålade i en varm okragul ton, och golvet kläs av ett mörkgrått praktiskt golv vid entrén och plankgolv i original som fortsätter vidare in i hemmet. Hallen är rymlig, och här finns gott om plats för en arbetsplats eller varför inte en byrå?

Bostadens rymliga vardagsrum nås rakt fram från hallen och här avspeglas byggårets orginaldetaljer i varje hörn i form av höga fotlister, vackra dörrfoder och välbevarade plankgolv. Två stora fönster med djup fönsternisch ger ljuset gott om spelrum och tillsammans med den generösa takhöjden skapas en härlig atmosfär. Utanför fönstret finns utsikt mot kulturreservatet och ståtliga Masthuggskyrkans torn. Kronan på verket i detta rum är den vackra och kakelugnen. Vardagsrummet är lättmöblerat och här finns det gott om plats för en stor soffgrupp med tillhörande möblemang. Väggarna här, är även dem, nymålade i en varm beige ton. Rummet inramas vackert av listerna som går fint ihop med det bevarade plankgolvet.

I fil med vardagsrummet, bakom en vacker spegeldörr, nås det rymliga sovrummet. Utanför fönstret återfinns även här utsikt mot kulturreservatet och Masthuggskyrkans torn. Här ryms med lätthet en stor säng med tillhörande möblemang och med läget mot Kommendörsgatans lugn sover ni gott och ostört om natten. Klädförvaringen tar en dubbelgarderob hand om. Väggarna är målade i varm beige ton som ger en sober och dämpad känsla i rummet. Original plankgolvet ligger även här.

Bostadens kök bjuder på gott om umgängesyta och goda förutsättningar för matlagning. Framme vid fönstret med utsikt över gården och takåsarna, finns utrymme för en ljus och trivsam matplats som rymmer ett matbord för många. Härifrån kan man följa växtligheternas skiftningar med årstiderna, och på våren blommar gårdens vackra körsbärsträd i rosa. Skåpinredningen har profilerade träluckor och lådor, och bänkskivan är laminat med diskho och infälld induktionshäll. Ovanför diskbänken sitter ljust kakel som harmonierar fint med resten av inredningen. Utrustat med kyl/frys (2019), ugn och spishäll (2024) och en diskmaskin (2019). Golvet pryds även här av original plankgolv och väggarna går i en ljusbeige ton.

Det fräscha badrummet nås från hallen. Inredningen går i neutrala färger med vitt kakel som möter marrakech i vackra toner på golvet. Här finns wc, dusch med glasvägg och handfat i kommod med ovanhängande spegelskåp. Förvarning tas hand om i en platsbyggd hylla, tre praktiska och stilrena hyllplan i en inbyggd nisch. Golvvärme bidrar till komfort. Mattsvarta detaljer och dimbar belysning förhöjer känslan ännu lite till!

Varmt välkomna på visning!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
922 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Kommentar
Driftkostnaderna är en uppskattad schablon. Posten "Övrigt" avser uppvärmning. Den kostnaden är inkluderad i avgiften.

Byggnad

Byggår
1897-1900
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
93

Förening

Namn
Brf Kolumbus
Om föreningen
Brf Kolumbus är en av Majornas populäraste bostadsrättsföreningar. Husen stod färdiga ca 1897 och i föreningen som bildades 1980 finns det sammanlagt 174 bostadsrätter samt 2 affärslokaler som hyrs ut. Föreningens ekonomi är att anses som mycket god. Lite kuriosa är att kvarteret är ett av Göteborgs äldsta kvarvarande sammanhängande landshövdingshus och att innergården 2004 blev utsedd till Göteborgs grönaste gård. Föreningen har en anställd fastighetsskötare som bemannar fastighetsexpeditionen på Kaptensgatan 20 D varje dag mellan 7-16. Han är mycket hjälpsam och omtyckt av de boende. För mer information om föreningen, gå in på föreningens hemsida www.brfkolumbus.se Föreningens ekonomi är god och vid flera tillfällen har avgifterna till och med sänkts. Till det har de också en otroligt låg belåningsgrad. Avgiftshöjning om 5 % vid årsskiftet 23/24 som följd av ökade driftskostnader.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Utförda renoveringar:
1979- 1982 Fastigheten totalrenoverades. Då byttes VA-stammar, el, ventilation och fönster.
2003-2007 Nya kulörer i såväl i trappuppgångar som fasader i ett försök att återskapa den färgsättning och känsla som kvarteret en gång hade vid uppförandet. Trapphusen och alla dörrar är ommålade. Gymmet renoverades.
2009-2013 renoverades och dränerades gårdarna. Till detta tog man hjälp av White arkitektbyrå för att få dem finare. 2013 renoverades trapphusen och gymmet.
2014-2018 Fasad- och takmålning (ett pågående projekt som pågår någonstans hela tiden).
2015 Renovering av bastuavdelning.
2020 Uppdaterat låssystemen
2020 Övergått till digitalt bokningssystem i tvättstugan

I underhållsplanen låg ett stambyte 2022. Föreningen tillsatte en projektgrupp som utredde omfattningen. Den visade att de horisontella stammarna (i källaren) behövs bytas men ej de vertikala. Detta innebär alltså att inga badrum behövde brytas upp och en relining genomfördes under våren 2020.

Kommande renoveringar:
Föreningen kommer göra om en hyreslokal till en samlingslokal med ett litet kök och toalett som medlemmarna kan nyttja för t.ex. kalas, studiecirklar eller liknande.
Beräknas stå klart i maj 2024.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2007 och sträcker sig fram till 2044. Den uppdaterades under 2023.
Andel Av Årsavgift
0.49331 %
Andel i BRF
0.49331 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till kabelnät via Tele 2 och fiberbredband via Bredband2 (100MB ingår i avgiften).
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken