Såld

GÖTEBORG / MAJORNA - KOMMENDöRSGATAN 19G

Kommendörsgatan 19G

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 350 000 kr
Boarea
62 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Brf Kolumbus

Lägenhet med radhuskänsla, kan enkelt göras om till en trea!

Äntligen en gårdslägenhet i ljuva Kolumbus! Idag disponerad som en tvåa, men kan enkelt göras om till trea. fint ljusinsläpp från två håll.

Planlösning

Lägenhet med radhuskänsla, kan enkelt göras om till en trea!

Varmt välkomna till ljuvliga Brf Kolumbus, som omges av prunkande grönska och ett underbart lugn, här välkomnas du till en underbar gårdslägenhet som ger radhuskänsla i ett centralt boende mitt inne i stan. Idag disponerad som en tvåa, men kan enkelt göras om till trea. Se alternativ planskiss.

De sju grönskande innergårdarna utgör en lugn och skyddad oas sommartid. Utanför gårdarna finns ett sjudande småstadsliv med mataffärer, apotek, caféer, restauranger, förskolor och skolor inom nära räckhåll.

Med egen ingång direkt från gården välkomnas du in i ett välplanerat hem med generösa ytor för umgänge och gemenskap.

Genomgångsläget med fönster åt två håll skänker ett behagligt ljusgenomsläpp i hemmet. Kök och badrum är renoverade i klassiska toner.

Det rymliga sovrummet ligger innanför köket och har ett härligt ljusinsläpp.

Här finns gott om plats för dubbelsäng och klädförvaring och även hemmakontor om önskas.

Det luftiga vardagsrummet nås via ett par trappsteg från hallen. Det är stort och rymmer både soffgrupp och matsalsmöbel om så önskas. Om man vill disponera hemmet som en trea kan två sovrum skapas här -och istället ha vardagsrummet där sovrummet är idag.

Varmt välkomna till ett hem att trivas i!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 350 000 kr
Månadsavgift
3 518 kr, Inkl vatten, kabel-TV och bredband. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 522 kr som avser bränsle/uppvärmning. Total månadsavgift 4 040 kr/mån.
Boarea
62 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
1/3
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
97 137 kr.

Interiör

Interiör
Interiör: Med egen ingång direkt från Kolumbus rofyllda gårdar välkomnas ni in i detta hem. I hallen finns avhängning direkt till vänster. Väggarna är ljusa och golvet kläs av klinker i naturtoner. Här finns gott om förvaringsmöjligheter i garderober.

Köket är ljust och går i klassisk stil. Invid fönstret får matbordet sin naturliga plats. Slå er ner här eller sträck ut maten genom fönstret och avnjut den på någon av föreningens många uteplatser i grönskande omgivningar. Köket är utrustat med kyl/frys, ugn, hällspis och fläkt. Ovan bänkskivan i trä sitter ett vitt kakel.

Innanför köket ligger bostadens den privata del med det ljusa och rymliga sovrummet. Gott om plats för förvaring samt hemmakontor i detta stora och härliga rum. Här möter plankgolv ljusa väggar. Ni sover rofyllt om natten tack vare den lugna innergården utanför.

Några trappsteg från hallen nås det rymliga vardagsrummet. Här finns generöst med utrymme för både soffa med tillhörande möblemang och matsalsmöbel om så önskas. Två fönster bidrar med fint ljusinsläpp även här. Ekparkett möter ljusa väggar. Se alternativ planskiss hur detta rum kan delas till två sovrum för att skapa en trea. Då flyttas vardagsrummet och ligger i fil med köket.

Bostadens badrum nås från hallen. Det är helkaklat där naturfärgat klinkers på golvet, blir en snygg kontrast mot det vita kaklet. Ett fönster välkomnar ljuset och möjliggör vädring. Badrummet är utrustat med handfat och ovanhängande spegelskåp, wc och dusch.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
672 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten "Övrigt" avser uppvärmning. Den kostnaden är inkluderad i avgiften.

Byggnad

Byggår
1897-1900
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
93

Förening

Namn
Brf Kolumbus
Om föreningen
Brf Kolumbus är en av Majornas populäraste bostadsrättsföreningar. Husen stod färdiga ca 1897 och i föreningen som bildades 1980 finns det sammanlagt 174 bostadsrätter samt 2 affärslokaler som hyrs ut. Föreningens ekonomi är att anses som mycket god. Lite kuriosa är att kvarteret är ett av Göteborgs äldsta kvarvarande sammanhängande landshövdingshus och att innergården 2004 blev utsedd till Göteborgs grönaste gård. Föreningen har en anställd fastighetsskötare som bemannar fastighetsexpeditionen på Kaptensgatan 20 D varje dag mellan 7-16. Han är mycket hjälpsam och omtyckt av de boende. För mer information om föreningen, gå in på föreningens hemsida www.brfkolumbus.se Föreningens ekonomi är god och vid flera tillfällen har avgifterna till och med sänkts. Till det har de också en otroligt låg belåningsgrad. Avgiftshöjning om 5 % vid årsskiftet 23/24 som följd av ökade driftskostnader.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Utförda renoveringar:
1979- 1982 Fastigheten totalrenoverades. Då byttes VA-stammar, el, ventilation och fönster.
2003-2007 Nya kulörer i såväl i trappuppgångar som fasader i ett försök att återskapa den färgsättning och känsla som kvarteret en gång hade vid uppförandet. Trapphusen och alla dörrar är ommålade. Gymmet renoverades.
2009-2013 renoverades och dränerades gårdarna. Till detta tog man hjälp av White arkitektbyrå för att få dem finare. 2013 renoverades trapphusen och gymmet.
2014-2018 Fasad- och takmålning (ett pågående projekt som pågår någonstans hela tiden).
2015 Renovering av bastuavdelning.
2020 Uppdaterat låssystemen
2020 Övergått till digitalt bokningssystem i tvättstugan

I underhållsplanen låg ett stambyte 2022. Föreningen tillsatte en projektgrupp som utredde omfattningen. Den visade att de horisontella stammarna (i källaren) behövs bytas men ej de vertikala. Detta innebär alltså att inga badrum behövde brytas upp och en relining genomfördes under våren 2020.

Kommande renoveringar:
Föreningen kommer göra om en hyreslokal till en samlingslokal med ett litet kök och toalett som medlemmarna kan nyttja för t.ex. kalas, studiecirklar eller liknande.
Beräknas stå klart i maj 2024.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2007 och sträcker sig fram till 2044. Den uppdaterades under 2023.
Andel Av Årsavgift
0.53336 %
Andel i BRF
0.53335 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till kabelnät via Tele 2 och fiberbredband via Bredband2 (100MB ingår i avgiften).
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken