Såld

GÖTEBORG / MAJORNA - KOMMENDöRSGATAN 19A

Kommendörsgatan 19A

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 695 000 kr
Boarea
49 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Brf Kolumbus

Tvåa i fint skick i populära Brf Kolumbus! Föreningens ekonomi är god, 1862 kr lån/kvm.

Tvåa i fint skick i ljuva Kolumbus! Föreningens ekonomi är god, 1862 kr lån/kvm. Härligt ljusinsläpp från två håll samt modernt kök och bad.

Planlösning

Tvåa i fint skick i populära Brf Kolumbus! Föreningens ekonomi är god, 1862 kr lån/kvm.

En mysig och välplanerad landshövdingehuslägenhet om två rum och kök. Ett hem i fint skick i välskötta Brf Kolumbus! Föreningens ekonomi är god, 1862 kr lån/kvm.

Varmt välkomna till ljuvliga Brf Kolumbus, som omges av prunkande grönska och ett underbart lugn, här välkomnas du till en landshövdingetvåa med modernt renoverat kök och badrum. De sju grönskande innergårdarna utgör en lugn och skyddad oas sommartid. Utanför gårdarna finns ett sjudande småstadsliv med mataffärer, apotek, caféer och restauranger. En halv trappa upp från gården välkomnas du in i ett välplanerat hem med generösa ytor för umgänge och gemenskap. Takhöjden är generös, och ljuset strömmar in genom höga fönsterpartier som liksom dörröppningarna ramas in av breda och vackert profilerade foder. Från köket blickar man ut över en av kvarteret Kolumbus sju underbara inner­ gårdar. Man har satt in nya fönstervred, dörrhandtag och strömbrytare i tidsenligstil från Byggfabriken.

Genomgångsläget med fönster åt två håll skänker ett behagligt ljus i hemmet. Gott om förvaring i klädkammare samt två garderober i sovrummet. Lägenheten har ett mycket trevligt läge i hjärtat av Majorna och runt hörnet hittar man såväl Söderlingska Trädgården som Stigbergstorgets sjudande kafe- och restaurangliv. Det är även nära till Slottsskogens natur, och med spårvagn tar man sig snabbt och enkelt till både havet och innerstan.

Varmt välkomna till ett hem att trivas i!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 695 000 kr
Månadsavgift
3 454 kr, Inkl vatten, kabel-TV och bredband. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 413 kr som avser bränsle/uppvärmning. Total månadsavgift 3 309 kr/mån.
Boarea
49 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
1/3
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
96 029 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Kliv in genom porten till de sällsynt välskötta och lummigt grönskande gårdarna. En halvtrappa upp via gården nås detta hem. Ljus och välkomnande hall välkomnar dig in, och härifrån når man alla rum. Hallen har grafitgrått golv från Pergo, och väggarna är målade i vitt. Dörren till den rymliga klädkammaren, som erbjuder utmärkta förvaringsmöjligheter, pryds av en vacker tapet från Lim & Handtryck.

Vardagsrummet har fint ljusinsläpp, och liksom i öv­riga hemmet skapar den generösa takhöjden en luftig atmosfär. Rummet är rymligt och det finns gott om plats för soffa, TV-bänk, bokhylla, läsfåtölj med mera. Väggar, tak och foder är målade i vitt och golvet belagt med ekparkett. En takrosett pryder taket.

Sovrummet har plats för en dubbelsäng med nattduksbord, och tack vare läget mot lugna Kommendörsgatan sover man gott om natten. Sängplatsen flankeras av två dubbelgarderober som sväljer allt i klädväg. Liksom i vardagsrummet är väggar, tak och foder målade i vitt och golvet belagt med ekparkett. Taket är besmyckat med en
takrosett.

I köket, varifrån man har en trevlig utsikt mot den lummiga gården, rymmer med lätthet ett matbord för fyra personer. Det är väl tilltaget med bänkyta och förvaring, och skåpen har vita släta luckor med stilrena handtag. Partiet ovanför den svarta arbetsbänken, med in­ fälld induktionshäll och underlimmad diskho, är klätt med vitt rektangulärt kakel. Samtliga vitvaror - häll, fläkt, kyl/frys, varmluftsugn, inbyggd micro och integrerad diskmaskin. Köket har vitmål­ade väggar, och schackrutigt vinylgolv.

Badrummet är modernt renoverat i klassiska toner. Väggarna är helkaklade i vitt och golvet belagt med svart klinker. Kommoden, hand­ fatet, duscharmaturen och duschdörrarna i glas kommer från Athena Nordic. Ovanför handfatet finns ett spegelskåp med inbyggd belysning, och badrummet är även utrustat med handdukstork.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
813 kr/månad
Elektricitet
220 kr/månad
Försäkring
180 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten, övrigt, avser uppvärmning.

Byggnad

Byggår
1897-1900
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
93

Förening

Namn
Brf Kolumbus
Om föreningen
Brf Kolumbus är en av Majornas populäraste bostadsrättsföreningar. Husen stod färdiga ca 1897 och i föreningen som bildades 1980 finns det sammanlagt 174 bostadsrätter samt 2 affärslokaler som hyrs ut. Föreningens ekonomi är att anses som mycket god. Lite kuriosa är att kvarteret är ett av Göteborgs äldsta kvarvarande sammanhängande landshövdingshus och att innergården 2004 blev utsedd till Göteborgs grönaste gård. Föreningen har en anställd fastighetsskötare som bemannar fastighetsexpeditionen på Kaptensgatan 20 D varje dag mellan 7-16. Han är mycket hjälpsam och omtyckt av de boende. För mer information om föreningen, gå in på föreningens hemsida www.brfkolumbus.se Föreningens ekonomi är god och vid flera tillfällen har avgifterna till och med sänkts. Till det har de också en otroligt låg belåningsgrad. Avgiftshöjning om 5 % vid årsskiftet 23/24 som följd av ökade driftskostnader.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Utförda renoveringar:
1979- 1982 Fastigheten totalrenoverades. Då byttes VA-stammar, el, ventilation och fönster.
2003-2007 Nya kulörer i såväl i trappuppgångar som fasader i ett försök att återskapa den färgsättning och känsla som kvarteret en gång hade vid uppförandet. Trapphusen och alla dörrar är ommålade. Gymmet renoverades.
2009-2013 renoverades och dränerades gårdarna. Till detta tog man hjälp av White arkitektbyrå för att få dem finare. 2013 renoverades trapphusen och gymmet.
2014-2018 Fasad- och takmålning (ett pågående projekt som pågår någonstans hela tiden).
2015 Renovering av bastuavdelning.
2020 Uppdaterat låssystemen
2020 Övergått till digitalt bokningssystem i tvättstugan

I underhållsplanen låg ett stambyte 2022. Föreningen tillsatte en projektgrupp som utredde omfattningen. Den visade att de horisontella stammarna (i källaren) behövs bytas men ej de vertikala. Detta innebär alltså att inga badrum behövde brytas upp och en relining genomfördes under våren 2020.

Kommande renoveringar:
Föreningen kommer göra om en hyreslokal till en samlingslokal med ett litet kök och toalett som medlemmarna kan nyttja för t.ex. kalas, studiecirklar eller liknande.
Beräknas stå klart i maj 2024.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2007 och sträcker sig fram till 2044. Den uppdaterades under 2023.
Andel Av Årsavgift
0.46071 %
Andel i BRF
0.46107 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till kabelnät via Tele 2 och fiberbredband via Bredband2 (100MB ingår i avgiften).
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken