Såld

GÖTEBORG / MAJORNA - KOMMENDöRSGATAN 12B

Kommendörsgatan 12B

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 995 000 kr
Boarea
60 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Brf Hängmattan

Charmfull tvåa med balkong och hiss

En härlig funkistvåa med generöst ljusinsläpp, modernt renoverat kök och bad, solig balkong samt hiss!

Planlösning

Charmfull tvåa med balkong och hiss

I hjärtat av Majorna återfinns denna fina funkistvåa med härlig balkong. Här erbjuds ni ett hem som präglas av ljus och rymd tack vare generösa ytor och en bra planlösning. Tidstypiska detaljer och högt i tak präglar bostaden. Stort kök som renoverats oerhört smakfullt med sinne för detaljer som också har plats för en stor matplats. Luftigt vardagsrum varifrån den härliga balkongen nås. Stort sovrum med bra klädförvaring. Badrummet är ännu ett resultat av en lyckad och genomtänkt renovering. En omtyckt förening med fina omgivningar. Närheten till Söderlingska parken, kulturminnet Röda Sten och Slottsskogen bidrar också till att detta är ett mycket trevligt område att bo i. På ett par minuters promenad nås även det myllrande Stigbergstorget och hängmattan flera härliga Majornafavoriter såsom Kampanilen, Diket, Oceanen och Hoze.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 995 000 kr
Månadsavgift
5 204 kr, I månadsavgiften ingår värme, vatten och Bredband/TV.
Boarea
60 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
2/5
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
1 060 357 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2021.

Interiör

Interiör
Interiör: Ni välkomnas in i en stor möblerbar hall med bra plats för avhängning och ytterligare förvaring i en garderob. Hallen övergår i en inre hall som säljarna inrett som ett arbetsrum med ett smart hyllsystem för förvaring samt överskåp ovanför badrumsdörren. Vita väggar möter ekparkett.

Hemmets kök är ett resultat av en smakfull renovering ljusa luckor pryds av tidstypiska beslag i mässing från Byggfabriken. Ovan bänkskivan i virrvarr-mönster sitter ett kvadratiskt vitt kakel med svart fog. Det märks att varje detalj är noga utvald. Här finns induktionshäll, ugn, integrerad diskmaskin, integrerad kyl/frys och fläkt. Två stora fönster med djupa fönsterbrädor sprider ett härligt ljus i rummet och här har ett stort matbord för många gäster sin givna plats. Väggarna är vitmålade och golvet kläs av ett schackrutigt marmoleumgolv i färgerna ljusblå/grå och vit/beige.

Vardagsrummet är ett trevligt sällskapsrum med plats för soffa med tillhörande möblemang, tv-möbel och läshörna. Väggarna är vita och golvet kläs av en ekparkett. Härifrån nås också bostadens balkong. Längs ena väggen finns en platsbyggd hylla, som följer med lägenheten.

Balkongen ligger i ett trevligt läge ut mot kullerstensbelagda Allmänna vägen. Längre bort syns Söderlingska parkens grönska. Här finns plats för sittgrupp och odlingar. Söderläget ger många soltimmar.

Sovrummet inrymmer dubbelsäng med tillhörande möblemang och fyra garderober tar hand om klädförvaringen. Ekparkett möter målade väggar i en harmonisk, blå ton.

Badrummet är även det ett resultat av en lyckad renovering. Vitt kakel med ljusgrå fog möter grå klinkers med grå fog. Här finns wc, handfat med kommod och ovanhängande belyst spegel, dusch med vikbara glasväggar och tvättmaskin. Golvvärme skänker skön komfort. Spotlights ger bra belysning.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
450 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal.

Byggnad

Byggår
1930
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
158

Förening

Namn
Brf Hängmattan
Om föreningen
Brf Hängmattan är en äkta bostadsrättsförening med 14 bostadsrättslägenheter i Göteborg. Till föreningen hör adresserna Kommendörsgatan 12A och B. Föreningen har även en dold tillgång i form av en hyresrätt som är en av husets största lägenheter. Denna kommer att säljas när hyresgästen flyttar- köpeskillingen går direkt in till föreningen. Detta medför både sänkt belåning per kvadratmeter samt en eventuell möjlighet att sänka avgifterna. Föreningen har i början av 2023 beslutat att höja avgifterna med 30% för att möta inflation, höjda räntor och driftskostnader. Under året jobbar styrelsen på att sänka andra kostnader. Detta har bland annat gjorts genom att man har sagt upp fastighetsförvaltningen som nu sköts i egen regi. Föreningen har även bytt ekonomisk förvaltare till en lägre kostnad än tidigare. Dessutom har samtliga hyresgästers hyror höjts i början på året vilket har ökat de stora intäkterna ytterligare. Förhoppningen är att framöver kunna sänka avgifterna något igen. SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. Föreningen har gemensam höst- och vårstädning, vilket är väldigt uppskattat av medlemmarna och det avslutas oftast med fika.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
2017 - Genomfördes en OVK
2017 - Sophanteringen utökades med återvinningsmöjligheter
2018 - Genomfördes renovering där hissen byttes ut.
2020 - Renovering och målning av fasad samt renovering av de gamla balkongerna och byggnation av nya balkonger (bekostades av enskilda medlemmar)

Föreningen följer en underhållsplan. Stambyte ligger planerat 2045. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.
Andel Av Årsavgift
7.23483 %
Andel i BRF
7.40424 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Gårdplats
Föreningen har en gemensam innergård med utemöbler.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till digital-TV och Internet via Tele 2. Hastigheten är 500 MB.
Övrigt
Verksamhet i lokalerna: Skomakeri med kontor och försäljning av skor samt skrädderi Frisörsalong Restaurang
Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken