Såld

GöTEBORG / MAJORNA - KOMMENDöRSGATAN 12

Kommendörsgatan 12

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 595 000 kr
Boarea
56 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Brf Hängmattan

Fin funkistvåa med möjlighet att skapa en trea!

En härlig funkistvåa med generöst ljusinsläpp, modernt renoverat kök och bad, solig balkong samt hiss! Möjlighet att skapa en trea.

Planlösning

Fin funkistvåa med möjlighet att skapa en trea!

I hjärtat av Majorna på klassiska Kommendörsgatan är detta hem beläget! Här möts ni av renoverat kök och badrum, stort vardagsrum med ett otroligt ljusinsläpp och möjlighet att dela av till ett extra sovrum och ett rofyllt sovrum mot gården. Utanför kvarterets portar finner vi mysiga caféer, restauranger, små charmiga butiker samt närhet till kommunikationer och Slottsskogen. Möjlighet till förhandsvisning - kontakta mäklaren för att boka tid.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 595 000 kr
Månadsavgift
4 821 kr, I månadsavgiften ingår värme, vatten och Bredband/TV.
Boarea
56 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
2/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
957 166 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Hall
Ta hissen upp till våning två och ni välkomnas in i detta hem. Avhängning finns rakt fram samt ytterligare generöst med förvaring i klädkammare till vänster och tre garderober rakt fram. Ekparkett möter ljusa väggar.

Vardagsrum
In till vänster nås vardagsrummet med ett fantastiskt ljusinsläpp och många möjligheter. Tre fönsterpartier ger ljuset de allra bästa förutsättningarna! Det ger också möjlighet att skapa ett till sovrum för de som vill det (se alternativ planlösning). Rummet som det är rymmer utan problem stor soffa med tillhörande möblemang, matsalsmöbel, bokhyllor och även en arbetsplats om så önskas. Ljust tapetserade väggar och originalparkett i ek. En annan eventuell möjlighet är att öppna upp in mot köket som gjorts av grannar i huset om önskemål finns om en mer öppen och social planlösning.

Balkong
Från vardagsrummet nås också den nybyggda, rymliga balkongen i tidsenlig ljusgrön funkisstil med smidesräcke. Här ryms loungegrupp och odlingar. Sol från mitt på dagen till sen kväll! Blicka ut över de vackra landshövdingehusen längre upp på Kommendörsgatan eller bort mot Hisingen åt andra hållet.

Kök
Ett modernt renoverat kök (2015) med gott om förvaring bakom vita luckor i arbetsdel längs högersidan. Ovan den svarta bänkskivan har säljaren låtit kakla med vitt kakel i halvstensförband med ljusgrå fog hela vägen upp till taket vilket skapar en luftig och industriell känsla. Till vänster finns en mindre avlastningsyta samt kyl/frys och ett högskåp integrerat. Köket är utrustat med micro och varmluftsugn i högskåp, induktionshäll, fläktkåpa och integrerad diskmaskin. Spotlights ovan arbetsytan skänker bra arbetsbelysning. Vita väggar möter ett laminatgolv i träimitation. Matbord för 2-3 personer ryms framme vid fönstret.

Sovrum
I rofyllt läge mot gården ligger det rymliga sovrummet som målats i en harmonisk grön färg (Jotun Minty Breeze). Här finns gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Vissa grannar har valt att låta installera en hel garderobsvägg till höger så det finns det också utrymme för. Ekparkett (ej slipbar).

Badrum
Även badrummet är smakfullt renoverat 2015 i klassiska färger med vitt, matt kakel med en mörkgrå pelare i duschen som möter det ljusgrå klinkergolvet. Här finns wc, handfat med kommod och ovanhängande spegelskåp, dusch med takdusch samt golvvärme och handdukstork.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
656 kr/månad
Elektricitet
537 kr/månad
Försäkring
119 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal.

Byggnad

Byggår
1930
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
158

Förening

Namn
Brf Hängmattan
Om föreningen
Brf Hängmattan är en äkta bostadsrättsförening med 14 bostadsrättslägenheter i Göteborg. Till föreningen hör adresserna Kommendörsgatan 12A och B. Föreningen har gemensam höst- och vårstädning, vilket är väldigt uppskattat av medlemmarna och det avslutas oftast med fika.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Urval av tidigare renoveringar:
2017 - Genomfördes en OVK
2017 - Sophanteringen utökades med återvinningsmöjligheter
2018 - Genomfördes renovering där hissen byttes ut.
2020 - Renovering och målning av fasad samt renovering av de gamla balkongerna och byggnation av nya balkonger (bekostades av enskilda medlemmar)

Föreningen följer en underhållsplan. Stambyte ligger planerat 2045. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.
Andel Av Årsavgift
6.70256 %
Andel i BRF
6.65867 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Gemensamma ytor
Föreningen har en gemensam innergård med möbler och cykelställ, cykelförråd i källaren samt tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner varav en är helt ny, två torkskåp och en torktumlare.
Gårdplats
Föreningen har en gemensam innergård med utemöbler.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till digital-TV och Internet via Tele 2. Hastigheten är 500 MB.
Övrigt
Verksamhet i lokalerna: Skomakeri med kontor och försäljning av skor samt skrädderi, frisörsalong och restaurang. Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson