Såld

GÖTEBORG / KLIPPAN - KLIPPAN 1E

Klippan 1E

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 150 000 kr
Boarea
80 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Brf Silon Göteborg

Rymlig hörntvåa med stor balkong i soligt och lummigt läge

En rymlig hörntvåa med balkong mot den lummiga grönskan. Bo i en havsnära miljö med goda kommunikationer till stadens puls eller hav och klippor!

Planlösning

Rymlig hörntvåa med stor balkong i soligt och lummigt läge

Vid brofästet av Älvsborgsbron i ett havsnära och kulturhistoriskt område erbjuds denna ljusa och luftiga bostad byggd år 2008 om ca 80 kvm med en ljus och öppen planlösning. Stor balkong med en härlig utsikt över gamla Älvsborgs fästning. Fönster från golv till tak samt hörnläge ger ett oslagbart ljusinsläpp i hemmet. Fräscht kök med rostfri kyl och frys samt integrerad diskmaskin. Stort helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare. Brf Silon är ritad av arkitektfirman Wingårdh och utgör med sitt karakteristiska spetsiga tak och fasad i brunt danskt tegel ett landmärke vid älvens inlopp och Älvsborgsbron. Här kan ni utanför dörren strosa på bryggorna längs kajen, fika, ta en kall öl eller besöka Röda Stens konsthall. Att ha den välkända restaurangen Sjömagasinet som kvarterskrog är få förunnat. Promenera annars över till stadsdelen Majorna/Kungsladugård som ligger alldeles intill med sitt rika utbud!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 150 000 kr
Månadsavgift
5 904 kr, Inkl vatten, värme. Utöver avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 230 kr/mån som avser Bredband. Total månadsavgift är 6 134 kr/mån.
Boarea
80 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
6/15
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
956 274 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: När ni kliver in i denna ljusa lägenhet möts ni av en stor och välkomnande hall. Hallen är möblerbar, med en stor garderob med skjutdörrar från HTH och här finns god plats för avhängning av ytterkläder. Hallen binder ihop lägenheten och tar er till köket och de övriga rummen.
Bostaden har genomgående ekparkett och vita väggar. Lägenheten har spotlights med dimmerfunktion i hall, vardagsrum, badrum samt kök.

Den stora klädkammaren som finns i anslutning till hallen inrymmer bra förvaring.

Det rymliga och stilrena vardagsrummet med öppen planlösning mot köket ger ett hemtrevligt intryck. Genom de stora fönsterpartierna som ger mycket ljus har rummet
en fantastisk utsikt över Kungsladugård och Majorna åt ena hållet. åt det andra hållet blickar man över gamla Älvsborgs fästning samt toppen av Älvsborgsbron. Här finns plats för soffgrupp, tv-möbel och bokhyllor. Ett ljusinsläpp utöver det vanliga i och med att rummet har ett vackert burspråk som omsluts av panoramafönster. Från vardagsrummet nås även balkongen.

Generöst tilltagen balkong högt upp i huset med plats för utemöbler så att man kan sitta och njuta av områdets vackra kontraster mellan industri och bostäder. Balkongen är belägen i soligt söderläge.

Vidare in i bostaden kommer Ni till det moderna HTH köket. Matplats för 8-10 personer intill fönstren som skänker bra ljus. Ovanför diskbänken sitter ett vitt kakel som matchar de vita skåpsluckorna. En exklusiv diskho i granit från BLANCO bryter av snyggt mot den massiva ekbänken. Köket är välförsett med skåp för förvaring såsom hörnskåp samt sockellådor för extra förvaring. Den maskinella utrustningen är från Electrolux och består av tystgående diskmaskin med LED-belysning, rostfria och fullstora kyl och frys, extra bred induktionshäll (72 cm) med fyra plattor med boost funktion, inbyggd ång-och varmluftsugn samt mikro. Även här finns dimmers för att skapa rätt stämning.

Trevligt och rymligt sovrum med lugnt läge med fönster ut mot Älvsborgsbron. Sovrummet har en praktisk garderobsvägg bakom skjutdörrar med komplett inredning, även detta från HTH. Idag har ägarna valt att ha sitt hemmakontor där, vilket är en smart lösning då skrivbordet och hyllorna döljs när man drar för skjutdörren.

Lägenheten innehåller ett stort badrum med helkaklade väggar i vitt som matchar det svarta klinkergolvet.
Badrummet är utrustat med dusch som har stilren vägg av glas, handdukstork, vägghängd toalett, tvättmaskin från Electrolux och torktumlare av samma fabrikat med ångfunktion. Ovanför tvättmaskinen och torktumlaren finns en rymlig arbetsyta och ovan den väggfasta skåp från HTH i samma serie som köksluckorna.


Ett ljust och härligt hem som måste ses, varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
580 kr/månad
Elektricitet
380 kr/månad
Försäkring
200 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten "övrigt" avser obligatoriskt tillägg bredband.

Byggnad

Byggår
2006-2008
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
85

Förening

Namn
Brf Silon Göteborg
Om föreningen
Brf Silon. Bostadsrättsföreningen Silon upplåter 56 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Fastigheten bebyggdes 2006-2008 och består av ett flerbostadshus i 15 våningar samt källare. Ekonomisk förvaltning sköts av SBC, Sveriges Bostadsrättscentrum. Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Klippan kulturfastigheter. Föreningens andel är 8,7 procent. Samfälligheten förvaltar parkeringsplatser och därtill hörande anslutningsvägar. Föreningens ekonomi är stabil enligt senaste årsredovisningen. Styrelsen ser över möjligheter till ett långsiktigt sparande. För att långsiktigt planera föreningens ekonomi upprättades 2023 en långtidsbudget som sträcker sig fram till 2028. Föreningen höjde årsavgifterna med 3 % den 2023-01-01 och kommer att göras detsamma 2024-01-01.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2021 och sträcker sig fram till 2050.

Urval av tidigare renoveringar:
2022 - Byte av porttelefoni 2022
2021 - Utbyte av husets samtliga vattenrör (Fabrikationsfel redan när huset
byggdes. Uppdagades under året
vilket ledde till att alla rör byttes)

Föreningen planerar målning av tak och vägg i källaren 2024 och målning av tak och väggar i
soprummet 2026.

För mer information om ytterligare planerade renoveringar, se senaste årsredovisning.
Andel Av Årsavgift
1.83609 %
Andel i BRF
1.42292 %
Parkeringar
Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Parkering för bil och båt finns att hyra i mån av plats av Klippans Kulturfastigheter eller av Parkering Göteborg. För besökande till huset finns besöksparkeringar vid bland annat Klippans konstkafé, framför hotellet och vid Sjömagasinet. För information om, och för att ansöka om p-tillstånd, kontakta Klippans Kulturfastigheter AB. Mejla, ewa@klippan-kulturfastigheter.se eller ring 031-720 22 82. Garageplats bil: 1 428 kr/mån Garageplats MC: 590 kr/mån P-plats bil utomhus: 628 kr/mån Om du vill ha en p-plats i garaget eller utomhus kontaktar du info@klippan-kulturfastigheter.se.
Gårdplats
Föreningen har en gemensam gård.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken