Snart till salu

GöTEBORG / MAJORNA - KLAREBORGSGATAN 34A

Klareborgsgatan 34A

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
6 450 000 kr
Boarea
89 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
4 R.O.K.
Förening
Brf Glömskan 15

Charmfull etagefyra med balkong och låg avgift i obelånad förening!

Förhandsvisas 26/6! Etagelägenhet där bevarade detaljer möter modern funktion. Härlig planlösning med två badrum. Ljuvlig balkong och låg avgift.

Boka visning

Förbokning krävs, boka en tid här på hemsidan eller kontakta din mäklare om du
vill ha hjälp.

Privat visning

Om du föredrar en privat visning, på plats eller digitalt, vänligen kontakta
mäklaren för att boka en tid.

Visning

Klareborgsgatan 34A, Göteborg

Planlösning

Charmfull etagefyra med balkong och låg avgift i obelånad förening!

Förhandsvisning 26 juni kl. 17:00-17.30

Planerad säljstart august!

Varmt välkomna till en underbar etagelägenhet i det solgula huset på Klareborgsgatan 34!

En engagerad och välskött bostadsrättsförening med låga avgifter, som dessutom är obelånad.

Denna unika fyrarumslägenhet ligger i ett av Majornas charmiga landshövdingehus. När ni kliver in möts ni av välplanerade ytor, en lugn atmosfär och en alldeles speciell känsla. Stora fönster i motsatta väderstreck ger ett härligt ljusinsläpp och utsikt mot den grönskande och rofyllda omgivningen.

2022 köptes råvinden loss av nuvarande ägare och ovanvåningen byggdes. En varsam renovering för att bevara så mycket original som möjligt men samtidigt tillföra modern funktion.

Planlösningen är idealisk för en familj med sina två våningar, där de sociala ytorna och ett av sovrummen ligger på första våningen. Här finns även en fantastisk balkong med utsikt över lummig grönska. På första våningen har vi framtagna brädgolv, medan övervåningen pryds av nylagda brädgolv. Flera av taken är dekorerade med vackra takrosetter från tiden då huset byggdes.

Badrum på vardera våning och tre bra sovrum gör detta hem idealiskt för familjen.

Bostadsföreningen är en av de bästa i Majorna med en mycket välskött ekonomi. På den mysiga och välskötta gården finns flera sittplatser, lummig grönska, grill, välmående rabatter och ett uppvärmt orangeri. Inne i orangeriet klättrar vinrankor, och här finns även odlingslådor och ett stort matbord för trevliga stunden med familj och vänner från tidig vår till sen höst.

Detta är ett mycket trivsamt boende, beläget bara ett stenkast från Slottsskogen. Dessutom är det nära till Stigbergstorget och Mariaplan, som båda bjuder på ett rikt kafé- och restaurangliv med flera Majornafavoriter såsom Kampanilen, Diket, Robb och Tapasbaren. Med spårvagn 11, från hållplats Majvallen, tar man sig snabbt både till innerstan och havet. Från Kaptensgatans hållplats hoppar du enkelt på linje 3 eller 9.

Varmt välkomna till detta familjevänliga hem!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
6 450 000 kr
Månadsavgift
2 401 kr, Inkl värme, vatten. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 165 kr/mån för bredband och TV.
Boarea
89 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
4 R.O.K.
Våningsplan
3/3

Interiör

Interiör
Välkomna till en charmfull etagevåning i populära Brf Glömskan!
Högst upp i uppgång A ligger detta hem.

Ni möts av en ljus hall med plats för avhängning till vänster. Väggarna är målade i varm beige och på golvet ligger brädgolv i original.

Från hallen nås det första badrummet. Både praktiskt och stilfullt. Badrummet erbjuder duschutrymme , kommod, spegel, handdukstork och wc. 2024 genomgick detta rum en renovering med ny inredning och microcement samt klinker. Tätskikten är intakta sedan innan.

Till höger nås bostadens kök. Utsikt mot den fina gården när man njuter av frukosten vid matplatsen. Här finns gott om förvaring och arbetsytor. Skåpinredningen går i rosabeige. Vitt kakel ovan bänkskivan i marmormönstrad laminat som harmoniserar mjukt med varandra. Köket är utrustat med spishäll, mikro samt ugn, fläkt och kyl/frys och diskmaskin. Här ryms med enkelhet ett matsalsbord för ca 4 personer vid fönstret. Även här är ett härligt ljusinsläpp. På väggarna sitter bröstpanel med pärlspont med ljust mönstrad tapet från Lim & Handtryck som framhäver de originaldetaljer som hemmet har bevarat. Brädgolv i original även här.

Mitt emot köket ligger första sovrummet, detta rum kan även användas som hemmakontor eller gästrum. Det finns gott om plats för säng, skrivbord samt förvaring om önskas. Här finns även en praktisk klädkammare. Brädgolv i original blir vackert tillsammans med väggfärgen old rose. Detta rum har fönster mot föreningens grönskande baksida och utgång till hemmets balkong. En lugn oas, perfekt för en stunds avkoppling.

I fil med sovrummet nås vardagsrummet. Rummet har brädgolv i original och väggarna är målade i en lugn beige ton. Det är ljust och lätt möblerat med stora fönsterpartier som vackert bjuder in naturen i rummet. Här finns bevarade originaldetaljer såsom listverk och takrosett som påminner om historiens vingslag.

Från vardagsrummet nås via den vackra trappan upp till vindsvåningen. Denna våning byggdes till 2022. Här finns takkupor åt två väderstreck för att vackert ljussätta denna mer privata våning. Charmen är bevarad och de vackra brädgolven har samma mjuka känsla som första våningen även om de är nylagda. Här finns två sovrum och ett lyxigt badrum med dusch, tvättmaskin och en fantastisk utsikt över omgivningens takåsar. Gott om arbetsyta samt förvaring. Väggarna är kaklade i vitt och golvet är belagt med klinker i naturtoner, samma som återfinns på första våningen. Golvvärme skapar extra komfort.

Det större sovrummet används som föräldrasovrum och är ett charmfullt rum med harmoniska färger, plockat från naturens färgskala tillsammans med ett nytt brädgolv. Sovrummet har ett härligt ljusinsläpp från två takkupor vilket tillsammans med snedtaket ger en praktfull rymd. I rummet finns det plats för både hemmakontor samt läshörna om önskas.

Det andra sovrummet används som barnrum. Här är väggarna målade i en lugn grön och på golvet ligger samma brädgolv som det större sovrummet. Dessa löper tröskelfritt mellan rummen och skapar en härlig känsla . Även här är ett fint ljusinsläpp från takkupa. Plats för säng, skrivbord och myshörna.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
615 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg bredband och TV. Driftkostnaderna är en uppskattad schablon.

Byggnad

Byggår
1934
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
68

Förening

Namn
Brf Glömskan 15
Om föreningen
BRF Glömskan 15 är en äkta bostadsrättsförening med 17 lägenheter i Göteborg. Föreningen bildades år 1984. Föreningen äger sin egen mark. Fastigheten ligger i ett lugnt läge och med grönområde som granne. Ca 5 minuters promenad till Majvallens spårvagnshållplats och 8 minuter till Kaptensgatans spårvagnsgållplats. Föreningen höjde avgifterna 11% inför 2024, en inflationsjustering. Föreningens goda ekonomi och låga avgifter bygger på att medlemmarna utför så mycket gemensamt som möjligtl En mycket välskött förening som även är obelånad. Lånen som ligger i årsredovisning för 2022 är avbetalda. Föreningen har en gemensam tvättstuga. 2022 sattes en ny torktumlare in. Två tvättmaskiner och ett torkskåp finns att tillgå, dessa från 20025/2006. Det finns även en mangel. I källaren finns det en lokal som föreningens medlemmar kan låna. Denna lokal används även för föreningens egna möten. Även ett övernattningsrum finns. Detta kan hyras av medlemmarna för 50 kr/natt. I källaren finns även snickarrum, cykelförråd samt möjlighet att ställa barnvagn. Trappstädning och snöskottning utförs av föreningens medlemmar enligt schema. Bostadsföreningen är en av de bästa i Majorna med en mycket välskött ekonomi. På den mysiga och välskötta gården finns flera sittplatser, lummig grönska, grill, välmående rabatter och ett uppvärmt orangeri. Inne i orangeriet klättrar vinrankor, och här finns även odlingslådor och ett stort matbord för trevliga stunden med familj och vänner från tidig vår till sen höst.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 000 kr Betalas av köpare
Renoveringar
2009 målades fasaden mot innergården.
2010 byggdes trädäcket på gården.
2011 målades fasaden mot skogspartiet.
2012 renoverades samtliga trappuppgångar och nya säkerhetsdörrar och postboxar installerades.
2013 lades ny stenläggning på gården.
2014 har fiberkablar för TV, bredband och IP-telefoni dragits in i fastigheten.
2015 föreningens mysiga orangeri står klart, precis utanför huset.
2020 ett rör renoverades i ett av garagen
2021 nya källarförråd oktober
2021 byte av inkommande vattenledningen från gatan
2022 lades nytt tak
2022 ny torktumlare till tvättstugan.
2023 renoverades trapphuset i A.

Kommande underhåll;
Föreningen har inga planerade renoveringar utöver underhållsplanen. Där ligger underhåll av balkonger och målning av fastighet som nästa större projekt, planerat någon gång mellan 2027-2031 Eventuellt stambyte 2032-2036.
Andel Av Årsavgift
7.88 %
Andel i BRF
7.88 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se. Föreningen har även två st garageplatser och två st parkeringsplatser. De som har bott i föreningen längst får förfrågan om ledig plats först enligt föreningens policy.
Tv och Bredband
Föreningen har ett gemensamt gruppavtal via Telenor gällande bredband, TV och IP-telefoni. 264 kr/månad (100/100 bredband + grundutbud TV + IP-telefoni). Snabbare bredband går att köpa till.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*