Till salu

GÖTEBORG / MASTHUGGET - KJELLMANSGATAN 32

Kjellmansgatan 32

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
7 195 000 kr
Boarea
89 m²
Areauppgifter enligt ekonomisk plan.
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
4 R.O.K.
Förening
Brf Sverigehuset Stigbergshyllan 26-32

Fyra med väldisponerade kvadratmeter och social planlösning, härlig balkong & uteplats!

Fyra med extra allt!

Boka visning

Förbokning krävs, boka en tid här på hemsidan eller kontakta din mäklare om du
vill ha hjälp.

Privat visning

Om du föredrar en privat visning, på plats eller digitalt, vänligen kontakta
mäklaren för att boka en tid.

Visning

Kjellmansgatan 32, GÖTEBORG

Planlösning

Fyra med väldisponerade kvadratmeter och social planlösning, härlig balkong & uteplats!

Mittemellan myllrande Linné och lugna Majorna hittar ni hem till denna sällsynta fyrarummare! Ett ytterst kvalitativt boende i populära kvarter där stadskärnan och havet enkelt nås via en kortare cykeltur eller genom kollektivtrafiken. Här erbjuds sociala umgängesytor och modern funktion!

Kök och vardagsrum i sin halvöppna disposition blir tillsammans en härlig social del där ljuset kan röra sig fritt mellan de två väderstreck. Samtliga tre sovrum ligger i rofyllda lägen och har bra förvaringsmöjligheter. Två rymliga badrum i fräscht utförande, där den största av de två, har en egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare. Hemmets balkong och uteplats blir två extra rum att spendera kvalitetstid på. Kort och gott, ett praktiskt och unikt boende - Perfekt för barnfamiljen eller er som flyttar från huset.

I denna förening kan ni andas ut och känna er trygga. Föreningen har redan från första dagen säkerställt sina lån med en ränteförsäkring som ger stabila räntekostnader i upp till 3-5 år. Det innebär att er månadsavgift kommer att förbli stabil även om räntorna ökar. Föreningen har säkrat en genomsnittlig räntesats på cirka 2,10 %, vilket utgör grunden för månadsavgiften. Utöver detta har man dessutom sett till att medlemmarna har något så sällsynt som en hel takterrass att nyttja. På takterrassen, som är uppdelad i två separata lokaler, återfinns bland annat en egen spaavdelning med jacuzzi, bastu och relaxavdelning samt en stor fest/samlingslokal med kök där möjlighet att duka upp för 30 personer (både inomhus och utomhus) finns. Här finns också ett tacksamt övernattningsrum för gäster. Se planlösning över takterrassen under bilder i annonsen.

Runt Stigbergshyllan finns något för alla - från marina museer till modern "fun dining". Här varvas stora, gröna ytor med uteserveringar, konsertlokaler och franska bagerier. Här kan man hitta både anrik arkitektur och nyskapande ungdomskultur. Men också bryggerier, konstgallerier och mat från världens alla hörs. En trivselplats, med något för alla! Här bor ni mittemellan myllrande Linné och lugna Majorna. Slottsskogen och Sjöbergen ligger nära till hands och likaså älvinloppet där Klippan och Röda Sten är populära promenadområden.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
7 195 000 kr
Månadsavgift
5 053 kr, Inkl. Tv, bredband (fiber) & telefoni. Föreningen har individuell mätning och debitering.
Boarea
89 m² Areauppgifter enligt ekonomisk plan.
Rum
4 R.O.K.
Våningsplan
5/9
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
1 147 566 kr. Beräknad utifrån föreningens ekonomiska plan.

Interiör

Interiör
Interiör: Ni välkomnas in, via det praktiska elektroniska låset från Yale Doorman, till bostadens rymliga hall där gott om avhängningsmöjligheter finns direkt till höger. Ytterligare tacksam förvaring finns att hitta bakom släta luckor från Marbodal, i form av tre garderober. På golvet i hallen ligger klinkers i mörkgrått från Höganäs – Mycket praktiskt vid regn och rusk! Resterande delar av lägenheten har genomgående mattlackad ekparkett (bortsett från i Master Bedroom) och vita väggar, som blir en bra bas att inreda efter.

Vidare in nås kök- och vardagsrum i en halvöppen och luftig planlösning. Det är en härlig sällskapsyta med stora inslag av ljus och en utsikt som kan ses som en levande tavla. En köksö skapar en naturlig avgränsning och blir också en social plats att umgås vid när middagen puttrar på spisen. Varför inte ta fram en flaska vin från den inbyggda vinkylen? Invid fönstren får en större matgrupp sin naturliga plats. Slå er ner här eller bär ut frukosten till den anslutande balkongen med ljuvlig förmiddagssol. Kökets maskinella utrustningen består av induktionshäll med power boost funktion (Electrolux), helintegrerad diskmaskin (Electrolux), rostfri kyl och frys i fullhöjd (Electrolux), inbyggd svart/rostfri mikrovågsugn (Electrolux), multifunktionell ugn med varmluft (Electrolux) och inbyggd fläkt (LGG). Arbetsbänk och stänkskydd i kvartkomposit, signerat Silstone (Blanco Stellar), kompletteras fint tillsammans med den gröna och stilrena designen från Marbodal.

Det sammanlänkade vardagsrummet har fönster åt två håll som skänker rummet mycket ljus och skapar en härlig rymd. Här finns gott om plats för både soffgrupp och övrigt möblemang. Ett perfekt rum för umgänge med familj och vänner. Härifrån nås också bostadens ljuvliga balkong, beläget i ett härligt sydvästläge med fri utsikt. Här vilar ni blicken på Göta Älvs rofyllda vågor. Gott om plats finns för odlingar och sköna utemöbler. I detta hem är tystnaden verkligen påtaglig.

Hemmets största sovrum är rymligt och har gott om plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Tre inbyggda garderober, varav ett linneskåp tar hand om förvaringen på allra bästa sätt. Här pryds golvet av en 1-stavig vitpigmenterad ekparkett från Kährs (Ek Crisp). Från detta sovrum har du utgång till hemmet rymliga uteplats, beläget mot föreningens baksida. Utrymmet på hela 18,7 kvm, förlänger hemmet under sommarhalvåret. Här kan ni lapa sol i mängder tack vare söderläget. In & utgång från uteplatsen finns också från ett av de två mindre sovrummen.

Vidare finns ytterligare två sovrum. Väggarna är målade i samma vita nyans som övriga rum. Båda av de mindre sovrummen passar utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor. Utöver redan ditsatt klädförvaring, finns plats för säng och skrivhörna. I ett av sovrummen har också en stor klädkammare valts till för att se till att få plats med än mer förvaring.

I det större badrummet återfinns gråmelerat matt klinkergolv i rak läggning och med grå fog med underliggande golvvärme och på två av fyra väggar sitter ett hexagonmönstrat kakel i matt vitt med blågrå fog. Båda från märket Höganäs. Resterande väggar har målats in i en semi-matt kulör (nyanskod: NCS S 2005-Y20R). Här finns toalett, handfat med kommod (Svedbergs), spegelskåp med belysning och eluttag, takdusch med halvfrostade glasdörrar och handdukstork. Badrummet är även utrustat med en praktisk tvättavdelningen med fasta överskåp samt tvättmaskin och torktumlare från Electrolux. Mattsvarta detaljer och infällda dimbara spotlights förhöjer hotellkänslan ännu lite till!

Hemmets mindre badrum nås från hallen. Här ligger samma gråmelerade klinkergolv och väggarna har här målats i vitt. Utrustat med toalett, handfat med kommod (Svedbergs) och spegel med belysning.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
600 kr/månad
Elektricitet
400 kr/månad
Försäkring
200 kr/månad
Personer i hushåll
4
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Driftkostnaderna är en uppskattad schablon. Föreningen har individuell mätning och debitering.

Byggnad

Byggår
2024
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja

Förening

Namn
Brf Sverigehuset Stigbergshyllan 26-32
Om föreningen
Längst Stigbergsliden fanns, sedan innan, varierande tegelarkitektur av blandad ålder och karaktär. Här har nu Stigbergshyllans ljusgula tegelfasad kommit att blivit ett modernt tillskott. Bostadsrättsföreningen Brf Sverigehuset Stigbergshyllan 26-42 är den sista av två separata föreningar i området, som planeras att stå klart för inflytt under mars 2024. Föreningen kommer att bestå av totalt 157 bostadsrättslägenheter. Till föreningen hör adresserna Kjellmansgatan 26, 28, 30 & 32. Föreningen äger marken och påverkas därav inte av någon tomträttsavgäld. Föreningens ekonomi utgörs till stor del av räntekostnader för föreningens lån samt driftskostnader för föreningens fastighet. Dessa kostnader täcks av medlemmarnas månadsavgifter som betalas till föreningen. Föreningarna har säkrat räntekostnaden i ca 3-5 år från inflyttning genom räntetak, vilket ger en garanterad takkostnad för föreningens ränta. Den genomsnittliga räntesatsen ligger på cirka 2,10 %, vilket utgör grunden för månadsavgiften. I denna förening kan ni andas ut och känna er trygga. Föreningen har redan från första dagen säkerställt sina lån med en ränteförsäkring som ger stabila räntekostnader i upp till 3-5 år. Det innebär att er månadsavgift kommer att förbli stabil även om räntorna ökar. Föreningen har säkrat en genomsnittlig räntesats på cirka 2,10 %, vilket utgör grunden för månadsavgiften. För ytterligare information om området samt drönarbild med utsikt, besök: https://www.sverigehuset.se/projekt/stigbergsliden
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel Av Årsavgift
0.9345 %
Andel i BRF
0.9345 %
Parkeringar
Garageplatser finns i närliggande garage för cirka 1440 kr/månad. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Tv och Bredband
Digital-TV och bredband via fiber finns i varje lägenhet, samt hemtelefoni via mobilnätet. Telia.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är under entreprenadtiden försäkrad genom entreprenörens försorg. Vid slutbesiktning övertar föreningen ansvaret för att fastigheten är fullvärdesförsäkrad. Fastigheten kommer då fullvärdesförsäkras hos Länsförsäkringar.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*