Såld

GöTEBORG / MASTHUGGET - KJELLMANSGATAN 26

Kjellmansgatan 26

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 290 000 kr
Boarea
25 m²
Areauppgifter enligt ekonomisk plan.
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
1.5 R.O.K.
Förening
Brf Sverigehuset Stigbergshyllan 26-32

Sociala umgängesytor och balkong med stående utsikt

Ljus och välplanerad 1,5a med balkong och stående utsikt!

Planlösning

Sociala umgängesytor och balkong med stående utsikt

1,5a om 34 kvm i total area!

Varmt välkommen till ett ytterst kvalitativt boende i populära kvarter där stadskärnan och havet enkelt nås via en kortare promenad, cykeltur eller genom kollektivtrafiken. Här möts ni av ett hem med sociala umgängesytor, modern funktion och en härlig balkong med utsikt över Göta Älv. Kök och vardagsrum i sin halvöppna disposition blir tillsammans ett härligt utrymme där ljuset flödar fritt. I den rofyllda sovalkoven sover du gott om natten. Rymligt badrum med dusch och tvättavdelning. Allt man kan tänkas behöva med andra ord!

I ett suterränghus kan biarea, i vissa fall, värderas lika högt som boarea (dvs att det är samma typ av utrymme). Är det fråga om ett suterränghus, som det är i detta fall är, får man enbart räkna boarea 6 meter in vinkelrätt från ytterväggens insida. Det utrymmet i lägenheten som är efter 6 meter, får alltså inte räknas som boarea, utan blir då per automatik biarea - oavsett vilken typ av rum det är och hur högt/lågt i tak som det är. Med det sagt är det av vikt att känna till att ytan som enligt Boverkets mätregler, är 9 kvm biarea i lägenheten, alltså en yta som ser precis likadan ut som de resterande 25 kvm boarea i lägenheten.

I området runt Stigbergshyllan finns något för alla - från marina museer till modern "fun dining". Här varvas stora, gröna ytor med uteserveringar, konsertlokaler och franska bagerier. Här kan man hitta både anrik arkitektur och nyskapande ungdomskultur. Men också bryggerier, konstgallerier och mat från världens alla hörs. En trivselplats, med något för alla! Här bor ni mittemellan myllrande Linné och lugna Majorna. Slottsskogen och Sjöbergen ligger nära till hands och likaså älvinloppet där Klippan och Röda Sten är populära promenadområden.

Fakta
Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 290 000 kr
Månadsavgift
2 820 kr, Inkl. Tv, bredband (fiber) & telefoni. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 100 kr som avser vattenschablon. Total månadsavgift 2820 kr/mån.
Boarea
25 m² Areauppgifter enligt ekonomisk plan.
Rum
1.5 R.O.K.
Våningsplan
3/8
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
593 861 kr. Beräknad utifrån föreningens ekonomiska plan.
Interiör
Interiör: Ta hissen eller trapporna upp till husets tredje våning där ni hittar denna kvadratsmarta och sociala 1,5a. Knappa in koden på Yale Doorman och välkomnas in till en rymlig hall där avhängning finns direkt till vänster. Bakom släta luckor signerat Marbodal finns ytterligare förvaring i form av två rymliga garderober. Lägenheten har genomgående mattlackad ekparkett på golvet - förutom innanför entrén där klinkers i mörkgrått från Höganäs lagts, samt i sovalkoven där heltäckningsmatta värmer frusna fötter på morgonkvisten.

Rakt fram efter hallen når ni kök och vardagsrum i en halvöppen planlösning. Utrymmet bjuder på en härlig rymd och fint ljusinläpp tack vare stora fönster. Tillval som gjorts i köket bidrar med en extra känsla av komfort och funktionalism. Ljuset plockas fint upp tack vare vita väggarna och den släta, mossgröna (kulör NCS S 5005-G50Y) köksinredningen från Marbodal. Arbetsbänk och stänkskydd i kvartkomposit, signerat Silstone (nyans Blanco Steller), kompletteras tillsammans med den stilrena designen. Köket är utrustat med helintegrerad diskmaskin (Electrolux), mikro (Electrolux), induktionshäll med power boost funktion (Electrolux), multifunktionell ugn med varmluft (Electrolux), inbyggd fläkt (LGG) och rostfri kyl/frys (Electrolux). I allrummet finns gott om plats för en matgrupp. Här kan ni avnjuta långa middagar i goda vänners sällskap.

I vardagsrummet ryms soffa med tillhörande möblemang och tv-möbel. Från köket och vardagsrummet nås den ljuvliga balkongen där du njuter av förmiddagens solstrålar. Plats finns för både utemöbler och växtligheter. Vila blicken över Göta Älv samtidigt som du sippar på morgonkaffet.

Sovrummet ligger i ett rofyllt läge, i mitten av bostaden. Här ryms en större säng med tillhörande sängbord. Sovrummets väggar är ljusa, och på golvet ligger en mysig beige heltäckningsmatta som skapar lyxig hotellkänsla.

I det rymliga och stilfulla badrummet har det även här gjorts väl uttänkta tillval. Matt vitt kakel i hexagon går fint ihop med gråmelerad klinkers. Elburen komfortvärme värmer gott frusna tår på morgonen. Här finns wc, handfat med kommod och ovanhängande spegelskåp med beslysning och vägguttag, handdukstork (mattsvart) och dusch med glasvägg. En generös tvättavdelning finns även i ena hörnet med kombinerad tvättmaskin och torktumlare med vägghängt skåp och bänkskiva ovanför. Mattsvarta detaljer och dimbar belysning förhöjer känslan ännu lite till!

Välkommen till en 1,5a som har allt man behöver för att trivas gott och länge!
Total driftkostnad
450 kr/månad
Elektricitet
200 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Personer i hushåll
1
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten "Övrigt" avser vattenschablon. Föreningen individuell mätning och debitering. Driftkostnaderna är en uppskattad schablon.
Byggår
2024
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Övriga byggnader/Utrymmen
Till lägenheten till kommer ett förråd.
Namn
Brf Sverigehuset Stigbergshyllan 26-32
Om föreningen
Längst Stigbergsliden fanns, sedan innan, varierande tegelarkitektur av blandad ålder och karaktär. Här har nu Stigbergshyllans ljusgula tegelfasad kommit att blivit ett modernt tillskott. Bostadsrättsföreningen Brf Sverigehuset Stigbergshyllan 26-42 är den sista av två separata föreningar i området, som planeras att stå klart för inflytt under mars 2024. Föreningen kommer att bestå av totalt 157 bostadsrättslägenheter. Till föreningen hör adresserna Kjellmansgatan 26, 28, 30 & 32. Föreningen äger marken och påverkas därav inte av någon tomträttsavgäld. Föreningens ekonomi utgörs till stor del av räntekostnader för föreningens lån samt driftskostnader för föreningens fastighet. Dessa kostnader täcks av medlemmarnas månadsavgifter som betalas till föreningen. Föreningarna har säkrat räntekostnaden i ca 3-5 år från inflyttning genom räntetak, vilket ger en garanterad takkostnad för föreningens ränta. Den genomsnittliga räntesatsen ligger på cirka 2,10 %, vilket utgör grunden för månadsavgiften. I denna förening kan ni andas ut och känna er trygga. Föreningen har redan från första dagen säkerställt sina lån med en ränteförsäkring som ger stabila räntekostnader i upp till 3-5 år. Det innebär att er månadsavgift kommer att förbli stabil även om räntorna ökar. Föreningen har säkrat en genomsnittlig räntesats på cirka 2,10 %, vilket utgör grunden för månadsavgiften. För ytterligare information om området samt drönarbild med utsikt, besök: https://www.sverigehuset.se/projekt/stigbergsliden
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel i BRF
0.4836 %
Parkeringar
Garageplatser finns i närliggande garage för cirka 1440 kr/månad. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Tv och Bredband
Digital-TV och bredband via fiber finns i varje lägenhet, samt hemtelefoni via mobilnätet. Telia.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är under entreprenadtiden försäkrad genom entreprenörens försorg. Vid slutbesiktning övertar föreningen ansvaret för att fastigheten är fullvärdesförsäkrad. Fastigheten kommer då fullvärdesförsäkras hos Länsförsäkringar.

Karta

Om Masthugget

Antagligen är du redan förälskad i Majorna och Västra centrum. Vi klandrar dig inte, för som en av Göteborgs äldsta stadsdelar ligger området perfekt inbäddat mellan älven och den lummiga Slottsskogen. Men trots sin ålder har de gamla landshövdingehusen vackert bevarats – där en ny generation “Majbor” låtit kreativiteten och entreprenörskapet flytta in i gatuplan. Efter bara en kort promenad i området hittar du nämligen ett stort utbud av mysiga kaféer, spännande restauranger, små konceptbutiker och ett rikt kulturliv.
Men, måste man vara en hipster för att passa in? Inte alls. Livet här präglas snarare av en avslappnad och bohemisk miljö där mottot är att alla ska få vara sig själva. Det ger en härlig mix av sprudlande liv och rörelse i kombination med en lugn atmosfär. Och kanske är det just detta varma välkomnande som får området att snabbt kännas som hemma — oavsett vem du är eller var du kommer ifrån.
Som din senaste sökning på Hemnet redan avslöjat är Majorna populärt. Det som tidigare varit en traditionell arbetarstadsdel med flerbostadshus och små lägenheter har idag blandats upp med smakfullt ritade nyproduktioner. Har du barn finns också närliggande förskolor, grundskolor och vårdcentral att välja bland. Och så snart du lärt dig gatorna hittar du enkelt förbindelser med buss och spårvagn som snabbt tar dig till centrum för jobb eller ett kvällsdopp ute vid Saltholmen.
Alla gillar fika, och i Majorna hittar du flertalet caféer som håller hög nivå. För att nämna några favoriter som är värda ett besök finns den ekologiska bakverkstan Cum pane, det skönt inredda Kafé Gapet och lite längre bort ligger Matería – som med sina gröna växter blir en välkomnande oas vid Mariaplan.
Även i restaurangväg finns flera guldkorn, men för dig som finsmakare är kanske Hoze ett ställe som sticker ut lite extra. Hit vallfärdar såväl matfantaster som stjärnkockar för att få smaka på José Cerás perfekt komponerade sushibitar. I samma kvarter hittar du även vegetariska Ilse Grøn Krog och Moreno som råkar vara världens största pizzeria.
Är du snarare hungrig på kultur finns det alltid något att se, göra och uppleva. Varför inte besöka nyrenoverade Sjöfartsmuseet? Eller gå på utställning i Röda Sten eller en vernissage hos någon av områdets konstnärer? Varje helg spelar aktuella indieband på Oceanen, och gillar du vad du hör kan du säkert köpa deras första album tvärs över gatan på legendariska Bengans.
Området har även flertalet lummiga parker och grönområden. I öster kommer du snart in i Slottsskogen som med sina härliga picknickplatser, fina promenad- och löpstråk och sin mysiga djurpark passar göteborgare i alla åldrar. Inte långt från Stigbergstorget hittar du den vackra Gathenhielmska parken med anor från 1700-talet. Och borta vid Djurgårdsgatan ligger den Söderlingska trädgården som har en underbar lekplats för de små.

Vi tror det räcker så för stunden, men om det ändå är något du undrar över är det bara att höra av dig till någon av våra områdesexperter. Välkommen hem, till ditt Majorna.

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek