Såld

GöTEBORG / MASTHUGGET - KJELLMANSGATAN 26

Kjellmansgatan 26

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 195 000 kr
Boarea
25 m²
Areauppgifter enligt ekonomisk plan.
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
1.5 R.O.K.
Förening
Brf Sverigehuset Stigbergshyllan 26-32

Välplanerad 1,5a med generös balkong

Ljus och välplanerad 1,5a med balkong!

Planlösning

Välplanerad 1,5a med generös balkong

1,5a om 34 kvm i total area med en generös balkong om 6,8 kvm!

Mittemellan myllrande Linné och lugna Majorna välkomnas du till denna högkvalitativa och välplanerade 1,5a. Här möts ni av ett hem där sociala umgängesytor möter modern funktionalism på allra bästa sätt. Kök och vardagsrum i sin halvöppna disposition blir tillsammans ett härligt utrymme där ljuset flödar fritt. I den rofyllda sovalkoven finns plats för större säng och tillhörande sängbord, och det rymliga badrummet inkluderar både dusch och tvättavdelning. Från lägenheten nås både stadskärnan och havet enkelt genom en kort promenad, cykeltur eller med kollektivtrafik.

I ett suterränghus kan biarea, i vissa fall, värderas lika högt som boarea (dvs att det är samma typ av utrymme). Är det fråga om ett suterränghus, som det är i detta fall är, får man enbart räkna boarea 6 meter in vinkelrätt från ytterväggens insida. Det utrymmet i lägenheten som är efter 6 meter, får alltså inte räknas som boarea, utan blir då per automatik biarea - oavsett vilken typ av rum det är och hur högt/lågt i tak som det är. Med det sagt är det av vikt att känna till att ytan som enligt Boverkets mätregler, är 9 kvm biarea i lägenheten, alltså en yta som ser precis likadan ut som de resterande 25 kvm boarea i lägenheten.

I området runt Stigbergshyllan finns något för alla - från marina museer till modern "fun dining". Här varvas stora, gröna ytor med uteserveringar, konsertlokaler och franska bagerier. Här kan man hitta både anrik arkitektur och nyskapande ungdomskultur. Men också bryggerier, konstgallerier och mat från världens alla hörs. En trivselplats, med något för alla! Slottsskogen och Sjöbergen ligger nära till hands och likaså älvinloppet där Klippan och Röda Sten är populära promenadområden.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 195 000 kr
Månadsavgift
2 720 kr, Inkl. Tv, bredband (fiber) & telefoni. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 100 kr som avser vattenschablon. Total månadsavgift 2820 kr/mån.
Boarea
25 m² Areauppgifter enligt ekonomisk plan.
Rum
1.5 R.O.K.
Våningsplan
1/8
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
593 861 kr. Beräknad utifrån föreningens ekonomiska plan.

Interiör

Interiör
Interiör: Välkommen in till den rymliga hallen där avhängningsmöjligheter finns direkt till vänster. Två generösa garderober med släta luckor från Marbodal och stilfulla handtag erbjuder ytterligare förvaringsmöjligheter. På golvet innanför entrén ligger klinkers i mörkgrått från Höganäs. Resterande delar av lägenheten har genomgående mattlackad ekparkett och vita väggar, som blir en bra bas att inreda efter.

Vidare in i bostaden når du kök och vardagsrum i en halvöppen planlösning. Stora fönster bidrar med ljuvligt ljusinsläpp och skapar en känsla av rymd. Vita väggar och smakfull köksinredningen från Marbodal, med arbetsbänk och stänkskydd i kvartkomposit (Silstone, nyans Blanco Maple), kompletterar den över lag, stilrena designen perfekt. Köket är utrusat med helintegrerad diskmaskin (Electrolux), mikro (Electrolux), induktionshäll med power boost funktion (Electrolux), multifunktionell ugn med varmluft (Electrolux), inbyggd fläkt (LGG) och rostfri kyl/frys (Electrolux). I allrummet finns gott om plats för en matgrupp, perfekt för långa middagar i goda vänners lag.

Vardagsrummet rymmer en soffa med tillhörande möblemang och tv-möbel. Balkongen, som nås av förmiddagens solstrålar, når du från köket och vardagsrummet. Här finns plats för både utemöbler och gröna växter. Balkongen bjuder på rofyllda och fina vyer!

I sovrummet finns plats för en större säng med tillhörande sängbord. Ljusa väggar går fint ihop med det mattlackade ekparkett som pryder golvet.

Det rymliga badrummet finns att nå från hallen. Kaklade väggar i vitt som harmonierar fint tillsammans med klinkers i grått. Elburen komfortvärme värmer frusna fötterna på morgonkvisten. Här finns wc, handfat med kommod och ovanhängande spegelskåp, handdukstork och dusch med glasvägg. En generös tvättavdelning finns även i ena hörnet med kombinerad tvättmaskin och torktumlare med vägghängt skåp och bänkskiva ovanför.

Välkommen till denna kvadratsmarta lägenhet, som har allt du behöver för att trivas gott och länge!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
450 kr/månad
Elektricitet
200 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Personer i hushåll
1
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten "Övrigt" avser vattenschablon. Föreningen individuell mätning och debitering. Driftkostnaderna är en uppskattad schablon.

Byggnad

Byggår
2024
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja

Förening

Namn
Brf Sverigehuset Stigbergshyllan 26-32
Om föreningen
Längst Stigbergsliden fanns, sedan innan, varierande tegelarkitektur av blandad ålder och karaktär. Här har nu Stigbergshyllans ljusgula tegelfasad kommit att blivit ett modernt tillskott. Bostadsrättsföreningen Brf Sverigehuset Stigbergshyllan 26-42 är den sista av två separata föreningar i området, som planeras att stå klart för inflytt under mars 2024. Föreningen kommer att bestå av totalt 157 bostadsrättslägenheter. Till föreningen hör adresserna Kjellmansgatan 26, 28, 30 & 32. Föreningen äger marken och påverkas därav inte av någon tomträttsavgäld. Föreningens ekonomi utgörs till stor del av räntekostnader för föreningens lån samt driftskostnader för föreningens fastighet. Dessa kostnader täcks av medlemmarnas månadsavgifter som betalas till föreningen. Föreningarna har säkrat räntekostnaden i ca 3-5 år från inflyttning genom räntetak, vilket ger en garanterad takkostnad för föreningens ränta. Den genomsnittliga räntesatsen ligger på cirka 2,10 %, vilket utgör grunden för månadsavgiften. I denna förening kan ni andas ut och känna er trygga. Föreningen har redan från första dagen säkerställt sina lån med en ränteförsäkring som ger stabila räntekostnader i upp till 3-5 år. Det innebär att er månadsavgift kommer att förbli stabil även om räntorna ökar. Föreningen har säkrat en genomsnittlig räntesats på cirka 2,10 %, vilket utgör grunden för månadsavgiften. För ytterligare information om området samt drönarbild med utsikt, besök: https://www.sverigehuset.se/projekt/stigbergsliden
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel i BRF
0.4836 %
Parkeringar
Garageplatser finns i närliggande garage för cirka 1440 kr/månad. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Tv och Bredband
Digital-TV och bredband via fiber finns i varje lägenhet, samt hemtelefoni via mobilnätet. Telia.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är under entreprenadtiden försäkrad genom entreprenörens försorg. Vid slutbesiktning övertar föreningen ansvaret för att fastigheten är fullvärdesförsäkrad. Fastigheten kommer då fullvärdesförsäkras hos Länsförsäkringar.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek