Budgivning pågår

GÖTEBORG / KUNGSLADUGåRD - KJELLESTADSGATAN 3A

Kjellestadsgatan 3A

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
4 500 000 kr
Boarea
74.41 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
Brf Gullvivan nr 2

Budgivning pågår

Budgivare 1
tis 28 maj
4 500 000 kr
18:56:32

Drömmer du om brädgolv, högt i tak och bevarade originaldetaljer? Då kanske detta är ditt nya hem!

Landshövdingepärla med social planlösning och trevligt läge i hjärtat av Kungsladugård!

Planlösning

Drömmer du om brädgolv, högt i tak och bevarade originaldetaljer? Då kanske detta är ditt nya hem!

I en lugn och grönskande del av myllrande Kungsladugård välkomnas ni till detta rofyllda hem. Ni möts av vackra naturmaterial, generösa umgängesytor och en alldeles särskild atmosfär. Ljuset flödar in genom fönster i motsatta väderstreck. Dekorativa snickerier, spegeldörrar, takrosetter, plankgolv och vackra fönster som gör att själen och historien verkligen sitter kvar innanför dessa väggar.

Ni erbjuds rymliga rum med utsikt mot grönskan, ett stort och härligt kök och ett badrum i bra storlek. Dagsljuset flödar hela dagen, och från köket och det ena sovrummet blickar man ut över den lummiga innergården. Från vardagsrummet och det andra sovrummet är det utsikt över den välskötta koloniträdgården utanför. Brädgolven är framtagna, det ger hemmet en charmig inramning. Historien gör sig även påmind genom den generösa takhöjden som skapar en härligt luftig atmosfär.

Kungsladugård är en mycket populär stadsdel med många restauranger, caféer och små butiker. Här bor ni också med direkt närhet till skolor och förskolor. Spårvagnen tar er enkelt in till stan eller ut till Saltholmen.

Se både planlösning och alternativ planlösning.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
4 500 000 kr
Månadsavgift
3 769 kr, Inkl värme, varmvatten, TV och bredband.
Boarea
74.41 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
3/3

Interiör

Interiör
Allmän beskrivning av interiör: I pittoreska Kungsladugård och i en av de mest välskötta bostadsföreningarna i området finner ni nu detta charmiga hem. En ljust och charmfullt hem beläget högst upp i huset.

Hemmet har en klassisk landshövdingedisposition, och är ursprungligen två mindre hem som byggts samman till en stor och härlig lägenhet. Från hallen nås både kök och vardagsrum. Genomgångsläget gör att ljuset ständigt gör sig påmint tack vare fönsterpartier i två väderstreck. Ett välplanerat hem med de tidstypiska detaljerna i behåll som gör er påminda om tjugotalets charm. Välbevarade brädgolv i original sätter prägel.

För att komma till detta hem går du via föreningens välskötta och prunkande innergård, där man kan njuta av såväl kaffet på våren som en kall öl på sommaren. Från trapphuset nås även den gemensamma balkongen, perfekt för vårens första sol!

Detta hem ligger högst upp, på våning tre,
Välkommen in,

Hallen öppnar sig mot vardagsrummet. Det är en välkomnande entré med plats för avhängning och skor. Ljust målad pärlspont på väggarna och golvet belagt med schackrutigt linoleum. Här finns även en liten klädkammare, som inrymmer mycket.

Innanför hallen ligger köket, med utsikt mot kvarterets lummiga innergård. Här är det rymligt och det finns plats för ett matbord för sex till åtta middagsgäster. Den som gillar matlagning har gott om plats och köksbänkarna går i svart granit. Ett Marbodalkök i björkfaner går fint ihop med det gröna italienska kaklet. Det är rejält tilltaget med förvaring och takhöjden tas till vara genom dubbla rader överskåp. Bakom en spegeldörr döljer sig ett charmigt originalskafferi. Köket är utrustat med diskmaskin från Asko, Smeg gasspis med elektrisk varmluftsugn och kyl/frys är av märket Cylinda. Även här ligger linoleumgolvet och kökets väggar är klädda med målad grå pärlspont.

Lägenhetens vardagsrum är luftigt och lättmöblerat och det finns gott om utrymme för soffa, TV-bänk, bokhylla med mera. Fönstret fyller rummet med dagsljus och härifrån är det fin utsikt över den välskötta koloniträdgården. Brädgolvet är framtaget och väggarna är ljust tapetserade. Spegeldörren charmigt inslag, bakom denna döljer sig ytterligare än garderob i original.

Det första sovrummet ligger i fil med vardagsrummet, och även härifrån är det fin utsikt mot koloniträdgården utanför. Rummet har gott om plats för dubbelsäng och även plats för hemmakontoret. Ypperliga förvaringsmöjligheter för kläder, sänglinne med mera erbjuds i form av två garderober. Brädgolvet är framtaget och två av väggarna är ljusa.

En inre hall med en inbyggda garderob binder samman sovrummen och badrummet. Hallen har framtaget brädgolv och pärlsponten är målad i grått.

Lägenhetens andra sovrum vetter mot innergården. En dubbelsäng med nattduksbord ryms enkelt även här, och tack vare det rofyllda läget sover man gott om natten. Sovrummet har gott om förvaring i den inbyggda originalgarderoben samt en dubbelgarderob. Linoleummatta på golvet och väggarna är målade med en rogivande gråton.

Mellan sovrummen ligger hemmets badrum. Helkaklat i vitt med mörkblå och vita klinkers som pryder golvet. Utrustat med badkar och tvättställ. Infälld spegel med ovanhängande glashylla. Plats finns för ytterligare förvaring i badrummet, nuvarande ägare har en större hylla för handdukar mm.

Välkommen på visning!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
742 kr/månad
Elektricitet
350 kr/månad
Försäkring
200 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
Övrigt är kostnad för gasspis/månad. Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Driftkostnaderna är en uppskattad schablon.

Byggnad

Byggår
1924
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
79

Förening

Namn
Brf Gullvivan nr 2
Om föreningen
Brf Gullvivan nr 2 är en äkta bostadsrättsförening med 8 lägenheter i Göteborg, uppdelad på ettor, tvåor samt treor. Föreningen bildades år 1924. Föreningen har en väldigt god ekonomi då föreningen är obelånad. Föreningens belåningsgrad ligger på 0 kr/kvm. Under 2023 höjdes avgiften med 20 %, p g a att föreningen inte gjort någon höjning på väldigt många år (9 år). Inga fler avgiftshöjningar är planerade. (Kontrollerat den 12/3-2024). Varje lägenhet ansvarar för städning av det egna trapphuset för hela året samt att 1-2 gånger om året sköter varje lägenhet städning av gemensamma utrymmen i källaren samt ansvarar för gräsklippning och eventuell snöröjning. Föreningen anordnar varje år en gemensam vår- och höststädning i föreningen.
Äger föreningen marken
Ja
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Urval av tidigare renoveringar:
2023 - Ny energideklarationen genomfördes
2023 - Nytt golv i tvättstuga
2021 - Ommålning gårdssida
2017 - Ommålning gatufasad
2014 - Ommålning trapphus

För cirka två år sedan gjordes en inspektion och rengöring av avloppsstammarna, inspektionen visade att inget stambyte eller relining var aktuellt då.

Förutom mindre löpande underhåll så kommer taket behövas renoveras i framtiden.
Andel i BRF
16.7 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Gårdplats
Föreningen har en trevlig innergård som delas av andra föreningar omkring. Innergården är utrustad med utemöbler.
Tv och Bredband
Föreningen har gruppavtal med Halebop bredband (1000/1000), TV Telia Bas som ingår i månadsavgiften.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Föreningens fastighet är försäkrade hos Länsförsäkringar.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*