Såld

GöTEBORG / KUNGSLADUGåRD - KENNEDYGATAN 8

Kennedygatan 8

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 700 000 kr
Boarea
46 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Brf Majstången
Modern tvåa med social planlösning, klassiska val och en uteplats i härligt läge med sol stor del av dagen och kvällen!

Planlösning

Granne med grönskande Sannaparken, i populära Brf Majstången erbjuds nu äntligen en tvåa med härlig uteplats med sol från förmiddag till kväll! Lägenheten stod klar i slutet av 2017 och är i ett ypperligt skick. Här har Sweco arkitekter tillsammans med JM lyckats skapa en av de allra vackraste nyproduktioner med ett utmärkt läge i härliga Kungsladugård och ett kvalitetstänk utöver det vanliga. Fastigheten är, med en ytterst tilltalande arkitektur, sin trivsamma innergård, de vackra entréerna och föreningens egna parkeringsplatser under huset, unik i sitt slag. Här möts ni av ett hem med rymd och sociala umgängesytor, modern funktion och en solig uteplats! Kök och vardagsrum i sin öppna disposition blir tillsammans ett härligt rum att umgås i. Rofyllt sovrum i lugnt läge mot innergården med skjutdörrsgarderob längs ena väggen som tar hand om all klädförvaring. Rymligt badrum med dusch och tvättavdelning.

Här bor ni i mittemellan grönskande, lugna Sandarna och myllrande Kungsladugård, en stadsdel med sina pittoreska och mysiga kvarter med lokala handlare och butiker. Bara några minuter bort finns Mariaplan med sitt rika utbud av kaféer, restauranger och småbutiker. Småstadslivet gör sig påmint genom lokala fiskhandlaren Luckans fisk, charken hittar ni hos Saluhallen Majorna och fredagsblommorna hos Mariaplans florister. Slottsskogen och Sjöbergen ligger nära till hands och likaså älvinloppet där Klippan och Röda Sten är populära promenadområden. Närområdet har en blandad bebyggelse som utgörs av såväl moderna hus som äldre fastigheter från början av 1900-talet.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 700 000 kr
Månadsavgift
2 972 kr, Inkl värme. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 220 kr/mån för Triple Play. Föreningen har individuell mätning och debitering av el och vatten.
Boarea
46 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
1/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
574 325 kr.

Interiör

Interiör
Interiör: Med en egen entré från husets portal välkomnas ni in i detta fina hem! Här har ni avhängning direkt till höger samt ytterligare förvaring i praktisk skjutdörrsgarderob direkt till vänster. Väggarna är vita och golvet kläs av en askparkett vilket är genomgående för hela bostaden.

In till höger nås hemmets hjärta, kök och vardagsrum i en öppen och social disposition. Direkt till höger har matbordet sin givna plats och längre fram vid fönstret får soffan med tillhörande möblemang och tv-möbel gott om plats. Köket går i ljusa toner och är signerat Marbodal. Fullt maskinellt utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, fläkt, diskmaskin och kyl/frys. Arbetsbänk i mörkgrå laminat och vitt kakel ovan arbetsytan.

Från vardagsrummet nås den härliga uteplatsen! En träbelagd altan med plats för utemöbler och odlingar samt en liten anlagd rabatt för dina egna odlingar. Utanför altanen fortsätter en bit gräsmatta (föreningens) innan en skyddande häck gränsar av. Sol från förmiddag till kväll!

Sovrummet ligger i lugnt läge mot innergården. Ett rum i bra storlek med plats för både dubbelsäng med tillhörande sängbord och en hel skjutdörrsgarderob inredd med Elfa-system för förvaring.

Badrummet är inrett i klassiska färger med vita, kaklade väggar och grå klinkers. Här finns dusch med vikbar glasvägg, wc, handfat med kommod och ovanhängande spegel och till höger en kombimaskin med ovanhängande förvaringsskåp.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
838 kr/månad
Elektricitet
422 kr/månad
Försäkring
139 kr/månad
Personer i hushåll
1
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal.

Byggnad

Byggår
2017
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
56

Förening

Namn
Brf Majstången
Om föreningen
Brf Majstången är en äkta bostadsrättsförening i Kungsladugård, en av de mest populära stadsdelarna i Göteborg. Föreningen registrerades 2016 och består av ett flerbostadshus i fyra våningar med totalt 79 bostadsrättslägenheter. Fastighetetens adress är Kennedygatan 6A, Kennedygatan 6B, Kennedygatan 8, Majstångsgatan 5, Majstångsgatan 7A, Majstångsgatan 7B, och Majstångsgatan 7C. Föreningens ekonomi är mycket välskött och föreningen har fram till i år amorterat ca 700 000 kr extra per år gentemot deras ekonomiska plan. Så det finns goda marginaler inför kommande räntehöjningar. Men föreningen har i samråd med deras ekonomiska förvaltare tagit beslut om en avgiftshöjning om 5 % vid årsskiftet 22/23. Detta är första höjningen sedan inflytt 2017.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2020 och 2025.

Planerade renoveringar:
2022 - Slamsugning
2022 - Taksäkerhetsbesiktning
2023 - Obligatorisk ventilationskontroll
2025/2026 - Målning av träfasad
2025 - Behandling av entrépartier i trä

Utfört underhåll:
2021 - Behandling av entrépartier i trä
2020 - Obligatorisk ventilationskontroll
Andel Av Årsavgift
0.91275 %
Andel i BRF
0.9128 %
Gemensamma ytor
Föreningens gemensamma innergård blir en mötesplats för medlemmarna. Här finns lekytor, en pergola med utemöbler, gemensam grill samt odlingslådor för de med gröna fingrar. I varje uppgång finns cykel- och barnvagnsförråd i direkt anslutning till hissen. föreningen finns också soprum med sorteringskärl, kompostering, lägenhetsförråd och extra lägenhetsförråd för uthyrning som kan hyras för 100-200 kr/mån. (separat kö till dessa).

Karta

Hör av dig till oss

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken