Såld

GöTEBORG / KUNGSLADUGåRD - KENNEDYGATAN 6B

Kennedygatan 6B

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
4 750 000 kr
Boarea
79 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
Brf Majstången

Unikt boende med egen soldränkt uteplats

Bo i lugna kvarter med modern funktion, radhuskänsla med egen insynsskyddad altan i söderläge och Mariaplan runt hörnet! Garageplats under huset.

Unikt boende med egen soldränkt uteplats

Välkommen till detta trivsamma hem i populära Brf Majstången. Här bor ni på välplanerade kvadratmetrar i gemytliga kvarter med egen altan mot sydväst och gemensam gräsmatta utanför. Huset byggdes 2017 med ett öga för detaljer och varsam hand. Det blev under 2019 nominerat till SAVGs arkitekturpris och smälter fint in i de ljuvliga landshövdingekvarteren. Bo i en optimal mix av gammal charm och praktiskt boende. Här bjuds på stora sociala ytor, med kök och sällskapsytor sammanflätade. De två sovrummen är ljusa och väl tilltagna, med gott om plats för förvaring. Bostadens badrum är helkaklat med en komplett tvättavdelning som hjälper till med vardagens bestyr. Hemmet är insynsskyddat från Kennedygatan vid altanen med en uppvuxen häck och sovrummen ligger inte i markplan tack vare husets souterrängläge.

Välskött förening som är väl rustad i sin ekonomi för framtiden. Varje år har de amorterat 700.000 kr extra mot den ekonomiska planen så det finns gott om utrymme för kommande räntehöjningar. Huset har också energiklass B vilket bidrar till de låga elkostnaderna.

Kungsladugård är ett område för alla faser i livet. Här finns närhet till natur, kulturliv och skolor. Kvarteret består främst av vackra landshövdingehus och är beläget med gångavstånd till hamnstråket vid Klippan och Röda Sten. I direkt närhet ligger Mariaplan med mataffär, caféer och flera mysiga restauranger. Här finns många fina löp- och promenadstråk, och gym finns i närområdet. På fina cykelvägar tar du dig snabbt och enkelt till Slottsskogens grönska eller Göteborg city. Om du hellre vill ta spårvagnen går den strax utanför din nya lägenhet. Kommunikationerna i området är ypperliga. Spårvagnshållplats Ostindiegatan trafikeras av linje 3 och 9, och hållplats för linje 11 ligger även den bara ett stenkast bort.

Säljarnas egna ord om lägenheten:

"Det som vi har älskat med denna lägenhet, förutom planlösningen, är den varma ombonade uteplatsen och möjligheten att bara kunna öppna dörren och kliva ut till altan och gräsmatta. Tegelväggen på altanen gör att värmen hålls länge vilket gjort att vi kunnat njuta av många grillkvällar och frukostar där. Här har vi dessutom sol från morgon till kväll. Gräsmattan upplevs som vår egna då vi bor på hörnet men samtidigt slipper vi ansvaret att klippa den. Detta är ett fantastiskt boende med trevliga grannar i huset som vi kommer att sakna.

Det vi kommer att sakna med området är närheten till en variation av restauranger, att det är enkelt att åka ut till havet, nära flera spårvagnshållplatser, gång/cykelavstånd till Slottsskogen och Änggårdsbergen med mera! Fördel för oss som har barn är att förskola, skola, simhall och olika typer av sporter och massvis med lekplatser finns på gångavstånd."

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
4 750 000 kr
Månadsavgift
5 002 kr, Inkl värme. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 220 kr/mån för Triple Play. Föreningen har individuell mätning och debitering av el och vatten.
Boarea
79 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
1/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
811 108 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Välkommen in i den rymliga hallen med gott om plats för förvaring, bland annat direkt till höger där ni finner en skjutdörrsgarderob med spegeldörr. Golvet kläs av praktisk, nyinlagd klinkers som längre in övergår i askparkett soch väggarna är målade i vitt.

Direkt till vänster finner ni det stora badrummet, som går i klassiska toner med stora vita kakelplattor på väggarna och ljusgrå klinker på golvet. Tvättmaskin och torktumlare underlättar vardagen. Här finns handfat med kommod och ovanhängande spegel, wc samt dusch med vikbara glasväggar. Praktiska och väl tilltagna överskåp tar hand om förvaringen.

Från hallen nås hemmets sovrum i modell större som vetter mot en lugn gata mot kvarteret nedanför. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. En hel vägg med skjutdörrsgarderob inredd med Elfa-system döljer förvaringen. Väggarna är målade i en rogivande mörkgrå nyans. Tack vare husets souterrängläge hamnar båda sovrumsfönstren mer än två meter upp från gatuplan.

Det andra sovrummet används idag som barnrum, men passar även bra som kontor eller gästrum. På golvet ligger samma parkett i ask som övriga rum. Här finns både plats för större säng och arbetshörna.

Rakt fram väntar den härliga sällskapsdelen. Det luftiga vardagsrummet bidrar till den sociala känslan och går att möblera på flera olika sätt. Ljuset välkomnas in genom fönster och de dubbla altandörrarna. Här ryms soffgrupp, och med fördel även ett större matsalsbord för flera sittande gäster som harmoniskt knyter samman vardagsrum och kök.

Från vardagsrummet nås hemmets hjärta! Den härliga altanen som blir en förlängning av hemmet under större delen av året. Tack vare sydvästläge, vindskyddande häckar och tegelvägg är det barfotaväder från tidig vår. Plats finns för både utemöbler och odlingar. Den gemensamma gräsmattan utanför blir en perfekt lekyta för barnen och kubbspel för de vuxna. Här är solläget fantastiskt med sol från lunchtid till solnedgång borta över Älvsborgsbron.

I halvöppen planlösning mot vardagsrummet ligger bostadens kök som är resultat av genomtänkta materialval. Köksbänk i praktiskt laminat med gott om plats för kocken att arbeta. Även på kvällen skiner solen in här tack vare lägenhetens hörnläge med fönster mot både söder och väster. Ovan arbetsbänken sitter ett vitt kakel. Förvaring göms bakom ett generöst antal skåp. Köket är utrustat med vitvaror signerat Siemens i form av integrerad diskmaskin, dubbla kylar/frysar, induktionshäll, varmluftsugn och fläkt.

Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
918 kr/månad
Elektricitet
420 kr/månad
Försäkring
184 kr/månad
Personer i hushåll
5
Kommentar
5 personer varav 3 barn. Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg för Triple Play.

Byggnad

Byggår
2017
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
56

Förening

Namn
Brf Majstången
Om föreningen
Brf Majstången är en äkta bostadsrättsförening i Kungsladugård, en av de mest populära stadsdelarna i Göteborg. Föreningen registrerades 2016 och består av ett flerbostadshus i fyra våningar med totalt 79 bostadsrättslägenheter. Fastighetetens adress är Kennedygatan 6A, Kennedygatan 6B, Kennedygatan 8, Majstångsgatan 5, Majstångsgatan 7A, Majstångsgatan 7B, och Majstångsgatan 7C. Föreningens ekonomi är mycket välskött och föreningen har fram till i år amorterat ca 700 000 kr extra per år gentemot deras ekonomiska plan. Så det finns goda marginaler inför kommande räntehöjningar. Men föreningen har i samråd med deras ekonomiska förvaltare tagit beslut om en avgiftshöjning om 5 % vid årsskiftet 22/23. Detta är första höjningen sedan inflytt 2017.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2020 och 2025.

Planerade renoveringar:
2022 - Slamsugning
2022 - Taksäkerhetsbesiktning
2023 - Obligatorisk ventilationskontroll
2025/2026 - Målning av träfasad
2025 - Behandling av entrépartier i trä

Utfört underhåll:
2021 - Behandling av entrépartier i trä
2020 - Obligatorisk ventilationskontroll
Andel Av Årsavgift
1.33487 %
Andel i BRF
1.33489 %
Parkeringar
Föreningen disponerar över 34 garageplatser för bil som kan hyras till en kostnad om 1400kr/mån och 6 garageplatser för motorcykel. 16 av garageplatserna är utrustade med uttag för laddning av elbil. Föreningen har även p-platser utomhus som går att hyra för 700kr/mån. Föreningen har även några gästplatser som kan användas när familjen får besök.
Gemensamma ytor
Föreningens gemensamma innergård blir en mötesplats för medlemmarna. Här finns lekytor, en pergola med utemöbler, gemensam grill samt odlingslådor för de med gröna fingrar. I varje uppgång finns cykel- och barnvagnsförråd i direkt anslutning till hissen. föreningen finns också soprum med sorteringskärl, kompostering, lägenhetsförråd och extra lägenhetsförråd för uthyrning som kan hyras för 100-200 kr/mån. (separat kö till dessa).
Gårdplats
Uteplats med grill och odlingslådor.
Tv och Bredband
Föreningen är anslutna till Triple Play, Bredband, TV och Fast telefoni via Telia (100/100).
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren, årsredovisningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta
Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadstillägg för medlemmar samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson