Såld

GÖTEBORG / MAJORNA - KARL JOHANSGATAN 61

Karl johansgatan 61

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
4 195 000 kr
Boarea
85 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
BRF Nabbepiren

Sällsynt sekelskiftestrea med balkong och välbevarade detaljer från 1900-talet

Sällsynt sekelskiftestrea där vackra originaldetaljer möter ljus och rymd. Ståtlig fastighet på attraktiv adress med balkong i fritt läge!

Planlösning

Sällsynt sekelskiftestrea med balkong och välbevarade detaljer från 1900-talet

Mitt i hjärtat av Majorna, i mycket trivsamma kvarter välkomnas ni till denna sällsynta sekelskiftestrea med balkong. Stora fönsterpartier tillsammans med tre meter i takhöjd skapar en alldeles särskild atmosfär. De tidstypiska detaljerna är omsorgsfullt bevarade och varsamt renoverade samtidigt som den moderna funktionen i kök och bad inte lämnar något att önska. Den generös takhöjd ger en rymlig och luftig känsla samt ger ljuset fritt spelrum i samtliga av hemmets rum. Vackra stuckaturer, två bevarade kakelugnar, höga fotlister, takrosetter och spegelpardörrar utgör ett smycke i sig. Till det, något så ovanligt som en balkong i fritt läge!

Den här charmfulla trea ligger i ett av få sekelskifteshus i Majorna. Här bor ni i lugna, antika och vackra kvarter. Älven är ständigt närvarande och utanför erbjuds goda kommunikationer via två spårvagnsförbindelser, direktbussar till Brunnsparken, Västra Frölunda samt till färjeläget för dem som jobbar på Eriksberg. Utöver det lugna och omtyckta läget på bostaden är BRF Nabbepiren en välskött förening med god ekonomi. Kulturområden som Röda Sten samt bad, mataffärer, apotek, bank och restauranger ligger ett stenkast bort.

Varmt välkommen till ett hem att trivas i!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
4 195 000 kr
Månadsavgift
5 327 kr, Inkl. värme, vatten och kabel-TV (basutbud)
Boarea
85 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
3/6
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
1 196 179 kr. Baserad på senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Kliv in i trapphuset där ni direkt möts av den vackra sekelskiftesmiljön. Via den praktfulla stentrappan nås detta underbara hem på våning tre. Varmt välkommen in till denna representativa trea högt belägen i ett av Majornas få sekelskifteshus. Från hallen nås bostadens samtliga rum. Här finns gott om plats för avhängning och i den rymliga innerdelen av hallen, som binder samman rummen, finns plats för hallmöbel. På golvet ligger praktisk klinkers och samtliga väggar, förutom en som är klädd i tapet, är målade i vitt. Utöver det, finns här höga lister samt vackra snickerier bevarat.

Vardagsrummet nås rakt fram från hallen och här avspeglas byggårets originaldetaljer i varje hörn så som stuckaturer, takrosett samt höga listverk. Två stora fönster med djup fönsternisch ger ljuset gott om spelrum, och tillsammans med takhöjden på tre meter, skapas en härlig, och mycket sällsynt, atmosfär. Utanför ser ni långt längs med Karl Johansgatan. Kronan på verket i detta rum är den vackra kakelugn som går i en härliga sandfärgad nyans (ej i bruk). Här erbjuds flexibla möbleringslösningar och i dagsläget inryms här en soffgrupp med tillhörande möblemang. För den som önskar fungerar även vardagsrummet som kombinerad matsal med gott om plats för middagsgäster!

I rofyllt läge mot innergården, bakom en pampiga spegeldörr, i fil med vardagsrummet, ligger ett av de stora sovrummen. Här ljuset fritt från två stora fönster med djupa nischer. Likt vardagsrummet finns vackra detaljer så som stuckatur och höga fotlister bevarat. Väggarna är målade i en rogivande ljusare nyans som går fint ihop med samma målade tak. Kulören plockar effektfullt fram de vackra snickerierna. Golvet pryds av fint parkettgolv. Längs ena väggen finns mycket goda förvaringsmöjligheter i form av flertalet garderober.

Lägenhetens andra rymliga sovrum nås från hallen. Här inryms en dubbelsäng, tillhörande nattduksbord samt ett större hörnskrivbord. Pricken över i:et är den vackra och såväl fungerande ljusblåa kakelugn som smyckar ena hörnet. Längs ena väggen finns mycket goda förvaringsmöjligheter i form av flertalet garderober med skjutdörrar. I detta rum är en vägg tapetserade i en blommig tapet, medans resterande väggar är målade i en lugn blå färg. Likt resterande väggar är även taket målat i samma blåa färg- Mycket effektfullt! På golvet ligger parkettgolv. Det hela går fint ihop med de höga golvlisterna samt stuckatur i vitt. Från detta sovrum nås bostadens ljuvliga balkong!

Hemmets rymliga balkong ligger i ett högt och fritt läge längs Karl Johansgatan. På golvet finns oljad trätrall. Här finns plats för både sittmöbler och odlingar. Njut av solens förmiddagsstrålar!

Det rymliga köket är placerat i ett tyst läge mot innergården. Köket har en perfekt kombination av välbevarade detaljer och modern komfort då det totalrenoverades under 2008. Ljusa köksluckor och vitt kakel bryts av fint med en mörk arbetsbänk. Utrustat med diskmaskin, kyl/frys, induktionshäll och ugn. En rymlig matplats för 4-6 sittande middagsgäster får plats framme vid det höga fönstret. Golvet är belagt med klinkers och väggarna är tapetserade med en blommig tapet.

Det helkaklade badrummet som renoverades under 2008, nås från hallen. Allt går i ett stilrent utförande med grå klinker på golvet och vitt kakel som klär väggarna. Här inne återfinns en vägghänd wc, handfat med kommod, handdukstork, dusch med glasvägg samt bekvämligheten med kombinerad tvättmaskin.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
671 kr/månad
Elektricitet
400 kr/månad
Försäkring
271 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal.

Byggnad

Byggår
1909
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
192

Förening

Namn
BRF Nabbepiren
Om föreningen
Brf Nabbepiren äger fastigheten Majorna 215:17 i Göteborg med 11 bostadsrättslägenheter, 2 hyreslägenheter samt 1 lokal. Byggnaden är uppförd 1909. Fastighetens adress är Karl Johansgatan 61. Föreningen äger sin egen mark som förvärvades 2007 och påverkas såldes inte av förhöjd tomträttsavgäld. Beslut om 5 % avgiftshöjning vid årsskiftet 2023/2024. Det pratas i föreningen om att ytterligare höjningar kan komma att behövas framåt beroende på hur föreningens ekonomiska läge och världsläget överlag utvecklas.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Föreningen följer sin underhållsplan som upprättades 2020.

Föreningen planerar ett större underhållsarbete med fastighetens fasad då samtliga fönster och balkongdörrar mot gatan kommer att bytas ut till modernare varianter.

Urval av tidigare renoveringar:
2022 - OVK gjord, brandkontroll, sotning samt ventilationsrensning för hela fastigheten
2021 - Byte av stuprör på fasadens framsida
2021 - Injustering av värmesystemet
2020 - Energideklaration utfördes
2019/2020 - Tre nya vindslägenheter
2019 - Nya källarförråd
2019 - Vattenblästring och målning av plåttak
2018 - Nytt gårdsbjälklag
2018 - Nytt sop- och cykelhus
2018 - Ny värmecirkulationspump
2016 - OVK-besiktning
2013 - Renovering av tvättstuga
2012/2013 - Omfattande lokalrenovering
2007/2009 - Renovering badrum
1994 - Nya balkonger
1980 - Elstambyte
1980 - Rörstambyte
Andel Av Årsavgift
12.57645 %
Andel i BRF
10.911 %
Tv och Bredband
Föreningen är anslutna till Bredband och Tv via Tele2.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek