Såld

GÖTEBORG / MAJORNA - KARL JOHANSGATAN 61

Karl Johansgatan 61

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 250 000 kr
Boarea
51 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
BRF Nabbepiren

Sällsynt sekelskiftestvåa med balkong och välbevarade detaljer från 1900-talet

Rymd, ljus och bevarade detaljer präglar detta unika hem!

Sällsynt sekelskiftestvåa med balkong och välbevarade detaljer från 1900-talet

I populära Majorna kan vi nu stolt presentera detta vackra och sällsynta sekelskifteshem. Kök och vardagsrum i fil, stora fönsterpartier och tre meter i takhöjd är bara några av de sällsynta faktorerna ni möts av i detta hem. Generösa umgängesytor möter sekelskiftesdetaljer i form av bred stuckatur, takrosetter och kakelugn. Till det, något så ovanligt som en balkong i fritt läge!

Här bor ni i lugna, antika och vackra kvarter. Citynära men ändå lugnt. Älven är ständigt närvarande och utanför erbjuds goda kommunikationer via två spårvagnsförbindelser, direktbussar till Brunnsparken, Västra Frölunda samt till färjeläget för dem som jobbar på Eriksberg. Majorna är en rofylld oas mitt i händelsernas centrum och samtidigt endast ett stenkast från shopping, caféer och restauranger. På kort promenadavstånd når ni Slottsskogen, pittoreska Kungsladugård och kulturella Klippan.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 250 000 kr
Månadsavgift
3 219 kr, Inkl. värme, vatten och kabel-TV (basutbud)
Boarea
51 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
2/6
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
767 186 kr. Baserad på senaste årsredovisning 2021.

Interiör

Interiör
Interiör: När ni kliver in i trapphuset möts ni direkt av den vackra sekelskiftesmiljön. Två trappor upp välkomnas ni in i detta hem. I hallen slås ni av det ljus och den rymd som präglar hemmet tack vare en takhöjd om tre meter och generösa fönsterpartier. I hallen finns avhängning rakt fram i en väggnisch där också en hallmöbel får plats. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger en schackrutig klinkerimitation i tåligt laminat, perfekt för de smutsiga och blöta skorna.

Rakt fram från hallen uppenbaras det ljuvliga vardagsrummet. Här finns en underbar stuckatur, unik i sitt slag, och takrosett som vackert möter väggar som målats i "Grön Rosenholm" från Auro för att riktigt lyfta fram detaljerna. Två stora fönster med djupa fönsternischer ger rikligt med ljus till rummet och tillsammans med takhöjden på tre meter skapas en härlig atmosfär. Kronan på verket i detta hem, är rummets fungerande kakelugn. Rummet har plats för soffgrupp med tillhörande möblemang, bokhyllor och arbets- eller läshörna. På golvet ligger vackert vitlaserat brädgolv.

I fil med detta rum, via två bevarade skjutdörrar med speglar, ligger köket som likt vardagsrummet har vacker stuckatur, takrosett och höga fotlister. Köket är stort och ljust, med plats för ett matbord för minst 6 personer. Bakom vita luckor döljer sig bra med skåpförvaring och en bänkskiva i mörkgrå sten ger bra arbetsytor. Här finns induktionshäll, ugn, fläkt och kylskåp från märket "Smeg", samt integrerad diskmaskin och frys. Väggarna är målade i vitt och golvet kläs av vitlaserat brädgolv - Mycket smakfullt!

Härifrån nås bostadens ljuvliga balkong som ligger i ett högt och fritt läge längs Karl Johansgatan. På golvet finns gråoljad trätrall. Balkongen har plats för både sittmöbler och odlingar. Njut av solens förmiddagsstrålar!

Bostadens sovrum ligger med lugnt läge mot innergården. Förutom dubbelsäng med tillhörande sängbord, kläs en del av väggen av en platsbyggd garderob i fullhöjd som smälter in bra i sekelskiftesstilen. Här finns även en smakfull väggnisch som tar hand om ytterligare förvaring. Väggarna går i en mörkt grön ton och på golvet ligger vitmålat brädgolv. Ena väggen mot trapphuset har en spännande rund form som sätter ytterligare prägel på rummet.

Från hallen nås det helkaklade badrummet. Här finns handfat med kommod och ovanhängande spegel, duschhörna, handdukstorkar och spotlights. Givetvis också golvvärme!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
435 kr/månad
Elektricitet
350 kr/månad
Försäkring
85 kr/månad
Personer i hushåll
1
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal.

Byggnad

Byggår
1909
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
192

Förening

Namn
BRF Nabbepiren
Om föreningen
Brf Nabbepiren äger fastigheten Majorna 215:17 i Göteborg med 11 bostadsrättslägenheter, 2 hyreslägenheter samt 1 lokal. Byggnaden är uppförd 1909. Fastighetens adress är Karl Johansgatan 61. Föreningen äger sin egen mark som förvärvades 2007 och påverkas såldes inte av förhöjd tomträttsavgäld. Föreningen lämnade årsavgifterna oförändrade inför 2022. Beslut om 1 % avgiftshöjning vid årsskiftet 2022/2023.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Föreningen följer sin underhållsplan som upprättades 2020.

Föreningen planerar ett större underhållsarbete med fastighetens fasad då samtliga fönster och balkongdörrar mot gatan kommer att bytas ut till modernare varianter.

Urval av tidigare renoveringar:
2022 - OVK gjord, brandkontroll, sotning samt ventilationsrensning för hela fastigheten
2021 - Byte av stuprör på fasadens framsida
2021 - Injustering av värmesystemet
2020 - Energideklaration utfördes
2019/2020 - Tre nya vindslägenheter
2019 - Nya källarförråd
2019 - Vattenblästring och målning av plåttak
2018 - Nytt gårdsbjälklag
2018 - Nytt sop- och cykelhus
2018 - Ny värmecirkulationspump
2016 - OVK-besiktning
2013 - Renovering av tvättstuga
2012/2013 - Omfattande lokalrenovering
2007/2009 - Renovering badrum
1994 - Nya balkonger
1980 - Elstambyte
1980 - Rörstambyte
Andel Av Årsavgift
7.97943 %
Andel i BRF
6.923 %
Gemensamma ytor
Föreningen har en tvättstuga belägen i gårdshuset som är utrustad med tvättmaskin och torktumlare. I föreningen finns även cykelförvaring.
Tv och Bredband
Föreningen är anslutna till Bredband och Tv via Tele2.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek