Snart till salu

GÖTEBORG / SANDARNA - KARL JOHANSGATAN 164A

Karl Johansgatan 164A

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 495 000 kr
Boarea
45.9 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Brf Hyppeln nr 5

Vacker 40-tals charm med balkong i högt & fritt läge. Renoverat kök!

Charmfull funkistvåa med renoverat kök & solig balkong!

Planlösning

Vacker 40-tals charm med balkong i högt & fritt läge. Renoverat kök!

I ett av Sandarnas smäckra funkishus hittar ni denna smakfullt renoverade och charmfulla tvåa. Hemmet förgylls av bevarade funkisattribut och tillsammans med den generösa takhöjden och ljusinsläppet från två väderstreck upplevs bostaden betydligt större än sina kvadratmeter. I det sociala vardagsrummet finns gott om plats för både soffgrupp och ett större matsalsbord. Från vardagsrummet nås den ljuvliga balkongen beläget i ett högt och fritt västerläge. Hemmets kök är ett resultat av en renovering som gjordes så sent som under 2019. Smakfull design möter optimal funktion, gott om arbetsyta och massvis av förvaring. Smutta på morgonkaffet och vila samtidigt blicken över den vackra grönskan utanför fönstret. I det rofyllda sovrummet finns plats för dubbelsäng, tillhörande sängbord och mängder av tacksam klädförvaring. Helkaklat badrum med kombinerad tvättmaskin!

Sandarna är en levande stadsdel med sina pittoreska och mysiga kvarter med lokala handlare och butiker. Bara några minuter bort finns levande Mariaplans myllrande folkliv. Röda Sten och Slottsskogen ligger på bekvämt promenadavstånd, och det stora utbudet av lokala handlare gör behovet av innerstaden ytterst litet. För den som ändå vill ta sig dit finns spårvagnarna alldeles i närheten. Spårvagnshållplatsen Sandarna leder dig snabbt in till Göteborgs stadskärna åt ena hållet och Göteborgs skärgård åt andra hållet. Vid busshållsplatsen Orustgatan går bussar till Frölunda Torg, Gråberget och in till stan. Hållplatsen Kungsten ligger på några minuters promenadavstånd, där går bussen till bl a Volvo.

Varmt välkomna till ett hem och område att trivas i!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 495 000 kr
Månadsavgift
2 951 kr, Inkl värme, vatten och kabel-TV. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 195 kr/mån för bredband.
Boarea
45.9 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
3/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
96 898 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2023.

Interiör

Interiör
Interiör: På våning 3 kliver ni in till detta ljusa och inbjudande hem. I hallen finns goda förvaringsmöjligheter för ytterkläder via garderober och direkt till vänster, finns plats för hatthylla. Hallen är lägenhetens nav och leder er vidare till hemmets alla rum. Väggarna i samtliga rum, förutom i köket, är målade i en ljus och behaglig nyans, mer konkret Jotuns "Froströk". Dörrkarmar och lister har målats i Jotuns "Treasure" och ramas fint in. På golvet ligger parkett i original.

Vardagsrummet är stort och luftigt med härligt ljusflöde från fönsterparti och balkongdörr. Ute på hemmets balkong bjuds det på härliga soltimmar tack vare ett ljuvligt västerläge. Möblera med sittplatser och låt vännerna komma över på ett glas i solen och blicka samtidigt ut mot solnedgången över Älvsborgsbron. I vardagsrummet finns utrymme för olika möbleringsalternativ som inkluderar både soffa, bord, tv-möbel och ett matsalsbord där minst 6 sittande gäster får plats. Fin parkett möter väggar i samma nyans från Jotun som i hallen.

Hemmets kök är ett resultat av en renovering som gjordes så sent som under 2019. Smakfull design möter optimal funktion, gott om arbetsyta och förvaring i mängder. Ovan bänkskivan i massiv ek sitter vitt kakel med mörk fog. Köket är utrustat med kyl/frys, spishäll, ugn, fläkt och integrerad diskmaskin. Framme vid fönstret har ett matbord för 2-4 personer sin givna plats. Slipat originalplankgolv som bidrar med mängder av charm pryder golvet.

Det rofyllda sovrummet nås, även det, från hallen och är i bra storlek. Dubbelsängen med tillhörande sängbord ryms med lätthet. Klädförvaringen tas hand om i tre inbyggda garderober. Det vackra brädgolvet återfinns även här, och väggarna är målade i en ljus & varm kulör. Utanför fönstret återfinns grönskan – här sover ni gott och ostört om natten.

I hemmets badrum möter kaklade väggar i vitt klinkers i en blå nyans. Inredningen består av WC, dusch, handfat med kommod, ovansittande spegelskåp med belysning, och en tacksam kombinerad tvättmaskin med ovanhängande skåpsförvaring. Ett badrum där allt man behöver finns, med andra ord.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
765 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
270 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser ett obligatoriskt tillägg för bredband.

Byggnad

Byggår
1945
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
134

Förening

Namn
Brf Hyppeln nr 5
Om föreningen
Brf Hyppeln nr 5 består av 32 st lägenheter som är vackert belägen i grönskande omgivningar med närhet till kommunikation och hav. Fastigheten bebyggdes 1945 och består av 1 flerbostadshus med 24 stycken 2:or och 8 stycken 3:or. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC. Föreningen ekonomi anses som mycket god och stabil. Belåningsgrad per kvadratmeter ligger på 2 769 lån/kvm. För mer information om föreningens ekonomi, se årsredovisning. Avgiftshöjning om 4,7% under februari 2024 gjordes som följd av ökade driftskostnader.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
753 kr
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2014 och 2043.

Tidigare renoveringar som gjorts i föreningen är:
1994 Takomläggning
1997 Stambyten, badrumsrenovering
1998 Insättning av nya fönster (3-glas) samt balkongrenoveringar
2001 Byte till säkerhetsdörrar
2003 Elstammar bytta
2005 Kök föreningslokal
2006 Bredbandsinstallation (fiber)
2009 Mur- och cykelställ
2009 Installation av el-spisar i samtliga lägenheter
2010 Basturenovering
2016/2017 - taken, måla fasader och eventuellt fräscha balkongkanterna.
2017/2018 Spolning av avloppsledningar i källarplanet.
2018 Besiktning balkonger
2018 Byte av cirkulationspump
2018 Takomläggning, fasadmålning
2020 / 2022 OVK
2022 Inbrottssäkrat vindsdörr
2022 Genomfört brandtillsyn av öppna spisar


Inga större underhåll är planerade de närmsta åren. Medel reserveras årligen till de planerade underhållet, och amortering på föreningens lån sker enligt plan. För mer information, se fondnoten och lånenoten i årsredovisningen.
Andel Av Årsavgift
2.99247 %
Andel i BRF
2.91626 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se
Tv och Bredband
Föreningen har fiber i huset visa Ownit som medlemmarna kan ansluta sig till och betala via månadsavgiften.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren, årsredovisningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*