Kommande

GÖTEBORG / MAJORNA - KARL JOHANSGATAN 15B

Karl johansgatan 15B

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 995 000 kr
Boarea
61 m²
Areauppgift enligt
Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
BRF Åttakanten

Välplanerad tvåa med stor balkong och hiss!

Modern tvåa på våning 3 i huset med hög standard, stor solig balkong och hiss mitt i Majorna

Välplanerad tvåa med stor balkong och hiss!

På tredje våningen i huset på Karl Johansgatan 15B finner ni denna stilrena tvåa med rymlig inglasad balkong och kvällssol! Hemmet präglas av hög standard, ljusa materialval och genomgående parkettgolv. Den öppna och sociala planlösningen skänker ljus och rymd till lägenheten och med utsikt mot Älvsborgsbron och mot Eriksberg . De stora ytorna förlängs dessutom av den rymliga balkongen där ni kan se solen går ned bakom Älvsborgsbron. På hemmets motsatta sida har ni även balkongytor på loftgången där ni kan dricka morgonkaffet i soluppgången över föreningens gröna innergård. Här finner ni ett generöst badrum med golvvärme och egen tvättutrustning samt utmärkta förvaringsmöjligheter i form av flertal garderober.

Från sovrumsfönstret i lugnt läge kan man blicka ut över den mysiga innergården med sina kullerstenar och planteringar. Innergården är möblerad av föreningen och tillhandahåller även grillmöjligheter. Detta hem ligger i hjärtat av Majorna, med bekvämt avstånd till stadens puls. Här bor ni med närhet till det mesta såsom affärer, restauranger, gym, caféer, apotek, bank och goda kommunikationer.

I Brf Åttakanten bor ni bekvämt och tryggt med en driven styrelse som tar väl hand om fastigheten. Fin gemenskap och tillgång till stor gästlägenhet samt gemensam grillplats på den omtyckta gården. Varmt välkomna på förhandvisning!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 995 000 kr
Månadsavgift
3 656 kr, I avgiften ingår värme, vatten samt bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg om 219 kr/mån tillkommer för Telia triple play. Total månadsavgift 3 875 kr/mån.
Boarea
61 m² Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
3/5
Areauppgift enligt
Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
446 488 kr

Interiör

Interiör
Allmän beskrivning av interiör: Om du tar dig in genom porten korsar innergården och via hiss eller trappor tar dig till husets tredje våning så ligger den här rymliga tvåan som präglas av hög standard, ljusa materialval och smarta lösningar. Genom hela bostaden ligger snygg ekparkett och väggarna har fina ytskikt. Rakt fram finns den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum. Den här ytan är perfekt för sociala tillställningar. Köket är välutrustat med allt från spishäll, varmluftsugn och diskmaskin. Intill köket finns en stor matplats för upp till åtta personer. Vardagsrum med ljusinsläpp från två håll och utgång till balkong med kvällssol och utsikt mot Älvsborgsbron.

Köket är ljust och öppet, med en härlig köksö som skapar en naturlig avdelning mellan kök och vardagsrum. Vita köksluckor matchas stilfullt av den grå arbetsbänken och det grå kaklet.

Från hallen nås det helkaklade badrummet är stort och rymmer utöver bra förvaring även en egen tvättdel med tvättmaskin och torktumlare. Goda arbetsytor ovan maskinerna. Vitt kakel och grått klinker på golvet, praktisk tvättställ med kommod samt en spegel med bra belysning. Rymlig dusch samt wc.

I sovrummet ryms en dubbelsäng utan problem och en rymlig skjutgarderob står för förvaringen. Ett rofyllt lugn ligger över rummet, med sina gråmelerade väggar. Från sovrummet och loftgången med den lilla uteplatsen vid entrén kan man blicka ut över Majornas takåsar och kända landmärken som Masthuggskyrkan.

Föreningen har möblerat upp gården och tillhandahåller även en grill. Det här är utan tvekan ett boende för er som uppskattar praktiska lösningar och vill bo enkelt. Detta härliga boende ligger centralt i Majorna, med bekvämt avstånd till stadens puls. Här bor ni med närhet till det mesta såsom affärer, restauranger, caféer, apotek, bank.mm. Väldigt goda kommunikationer via kommunaltrafik och vid behov av bil ligger Oscarsleden utanför som tar er in och ut ur city på nära avstånd.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
689 kr/månad
Elektricitet
350 kr/månad
Försäkring
120 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera, beror på förbrukning och avtal

Byggnad

Byggår
2008
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja

Förening

Namn
BRF Åttakanten
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Åttakanten är en äkta bostadsrättsförening. Den ligger i ”Hängmattan” på Karl Johansgatan/Kaptensgatan i Majorna. Byggmästaren som byggde det gamla huset byggde många hus i Majorna under slutet av 1800- talet men detta är det enda hus som finns bevarat. Huset är skyddat av ett antal varsamhets- och skyddsbestämmelser som finns redovisade i detaljplanen. Här blandas gammalt och nytt, 37 bostäder som byggdes 2008 och 10 restaurerade. Dessa 47 lägenheter bildar tillsammans Bostadsrättsföreningen Åttakanten. De 47 bostäder som finns inom Åttakanten är uppdelade i tre huskroppar med en gästlägenhet som de boende kan hyra till sina gäster (max 5 gäster kan sova där, 250 kr/natt att hyra). Här finns även två lokaler som bostadsrättsföreningen hyr ut till affärsverksamhet. Den ekonomiska förvaltning administreras av Riksbyggen. 2015 antogs nya stadgar. Avgiften höjden med 5% 2023-01-01. Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej Föreningen tillåter delat ägande: Nej. Föreningen äger marken: Ja Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen.
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan.
Planerade renoveringar:
Föreningen är mitt uppe i en renovering av en lokal om 61 kvm (och en eventuell ombildning till bostadsrätt).

Husgrunden i landshövdingehuset behöver renoveras och påbörjas under 2022.
Urval av genomförda renoveringar, se mer i årsredovisningarna:
2011 Genomfördes en garantibesiktning
2012 Genomfördes en OVK av ventilationen.
2013 Trähusfasaden mot gatan målades om.
2015 Spolades avloppsstammarna.
2016 har vissa åtgärder gjorts på balkongerna.
2017 utfördes en analys samt åtgärder av balkongtaken på femte våningen av hus 1
2018 målades hus 3 i föreningen
2019 spolades avloppssystemet samt en OVK-besiktning genomfördes
2021 målning av trapphus, entréer & fönster, uppdatering av ventilation, byte av ytterdörrar i trapphus 15B.
Andel Av Årsavgift
2.02544 %
Andel i BRF
2.02498 %

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*