Såld

GÖTEBORG / MAJORNA - KAPTENSGATAN 28B

Kaptensgatan 28B

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 150 000 kr
Boarea
55 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2.5 R.O.K.
Förening
Brf Kolumbus

Välplanerad 2,5:a högst upp i ett vackert landshövdingekvarter

En välplanerad 2,5:a i ljuva Brf Kolumbus! Fint ljusinsläpp från två håll, smart planlösning. Hemmet är i fint skick.

Planlösning

Välplanerad 2,5:a högst upp i ett vackert landshövdingekvarter

Varmt välkomna till ljuvliga Brf Kolumbus, som omges av prunkande grönska och ett underbart lugn, här välkomnas du till en underbart unikt hem med otroligt välplanerade kvadratmetrar. De sju grönskande innergårdarna utgör en lugn och skyddad oas sommartid. Utanför gårdarna finns ett sjudande småstadsliv med mataffärer, apotek, caféer, restauranger, förskolor och skolor inom nära räckhåll. Att bo i Kolumbus är att ta del av en hel livsstil baserad på gemenskap, trygghet och glädje. Tre trappor upp från den ljuvliga gården välkomnas du in i ett välplanerat hem med generösa ytor för umgänge och gemenskap.

Högst upp i huset ligger denna hemtrevliga bostad. Genomgångsläget med fönster åt två håll skänker ett behagligt ljusgenomsläpp i hemmet. Kök och badrum är smakfullt renoverat i klassiska toner. Badrummet har plats för en mindre tvättmaskin. Vardagsrummet är rymligt och bjuder på härliga umgängesytor. Det är stort och rymmer både soffgrupp och matsalsbord om önskas. Vidare in kommer sovrummen, avskilda med en vägg med ett fönster i för att släppa igenom ljuset. Kan antingen användas som två sovrum alternativt som hemmakontor. Plats för större säng finns. Här finns gott om förvaring, både i hallen samt utanför sovrummen finns garderober.

Varmt välkomna till ett hem att trivas i!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 150 000 kr
Månadsavgift
3 067 kr, Inkl vatten, kabel-TV och bredband. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 463 kr som avser bränsle/uppvärmning. Total månadskostnad 3 530 kr.
Boarea
55 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2.5 R.O.K.
Våningsplan
3/3
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
101 767 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
I ett lugnt läge, på en av Kolumbus sju grönskande gårdar välkomnas ni in till detta hem. Läget högst upp i huset gör att är Redan i hallen märker ni av hemmets generösa ytor, gott om plats för avhängning. En dubbelgarderob står för förvaringen. En mönstrad tapet möter schackrutigt golv som löper vidare in i köket.

I det härliga köket finner ni ljus köksinredning i en klassisk stil son kontrasterar fint mot varmgrått kakel. Maskinell utrustning i form av kyl/frys, diskmaskin, hällspis, ugn och fläkt. Invid fönstret kan ni placera en matgrupp med plats för fyra till sex personer och avnjuta frukosten blickandes över föreningens lummiga och välskötta innergård.


Rakt fram från hallen nås det ljusa vardagsrummet. Två höga, gedigna fönster skänker ljus över sällskapsytorna som kan möbleras med soffgrupp, matplats, TV-möbel såväl som en mysig läshörna. Ljusa väggar möter det gedigna parkettgolvet.

I fil med vardagsrummet ligger det stora sovrummet. Idag är det avdelat till två mindre sovrum, som binds samman via en hall med två garderober. Det första sovrummet har en platsbyggd nisch för mindre förvaring. Väggarna är målade i en grön nyans som skapar en hemtrevlig och ombonad känsla i rummet tillsammans med den blommiga tapeten. Parkettgolvet ligger i båda sovrummen. Rummen är avdelade med en vägg med ett mindre fönster i, för att släppa emellan ljuset. Det andra sovrummet är målat i ljusgrått och har en garderob för förvaring. Fönster mot den lugna Kaptensgatan.


Bostadens badrum är fräscht renoverat med smakfulla färgval. Vitt kakel möter mörkgrå klinkers med behaglig golvvärme. Här finns dusch, wc, handfat med kommod och ovanhängande spegel samt förvaringsskåp. Dusch med vikväggar i glas.

Varmt välkomna på visning!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
844 kr/månad
Elektricitet
200 kr/månad
Försäkring
181 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten "Övrigt" avser uppvärmning.

Byggnad

Byggår
1897-1900
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
93

Förening

Namn
Brf Kolumbus
Om föreningen
Brf Kolumbus är en av Majornas populäraste bostadsrättsföreningar. Husen stod färdiga ca 1897 och i föreningen som bildades 1980 finns det sammanlagt 174 bostadsrätter samt 2 affärslokaler som hyrs ut. Föreningens ekonomi är att anses som mycket god. Lite kuriosa är att kvarteret är ett av Göteborgs äldsta kvarvarande sammanhängande landshövdingshus och att innergården 2004 blev utsedd till Göteborgs grönaste gård. Föreningen har en anställd fastighetsskötare som bemannar fastighetsexpeditionen på Kaptensgatan 20 D varje dag mellan 7-16. Han är mycket hjälpsam och omtyckt av de boende. För mer information om föreningen, gå in på föreningens hemsida www.brfkolumbus.se Föreningens ekonomi är god och vid flera tillfällen har avgifterna till och med sänkts. Till det har de också en otroligt låg belåningsgrad. Avgiftshöjning om 5 % vid årsskiftet 23/24 som följd av ökade driftskostnader.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Utförda renoveringar:
1979- 1982 Fastigheten totalrenoverades. Då byttes VA-stammar, el, ventilation och fönster.
2003-2007 Nya kulörer i såväl i trappuppgångar som fasader i ett försök att återskapa den färgsättning och känsla som kvarteret en gång hade vid uppförandet. Trapphusen och alla dörrar är ommålade. Gymmet renoverades.
2009-2013 renoverades och dränerades gårdarna. Till detta tog man hjälp av White arkitektbyrå för att få dem finare. 2013 renoverades trapphusen och gymmet.
2014-2018 Fasad- och takmålning (ett pågående projekt som pågår någonstans hela tiden).
2015 Renovering av bastuavdelning.
2020 Uppdaterat låssystemen
2020 Övergått till digitalt bokningssystem i tvättstugan

I underhållsplanen låg ett stambyte 2022. Föreningen tillsatte en projektgrupp som utredde omfattningen. Den visade att de horisontella stammarna (i källaren) behövs bytas men ej de vertikala. Detta innebär alltså att inga badrum behövde brytas upp och en relining genomfördes under våren 2020.

Kommande renoveringar:
Föreningen kommer göra om en hyreslokal till en samlingslokal med ett litet kök och toalett som medlemmarna kan nyttja för t.ex. kalas, studiecirklar eller liknande.
Beräknas stå klart i maj 2024.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2007 och sträcker sig fram till 2044. Den uppdaterades under 2023.
Andel Av Årsavgift
0.48781 %
Andel i BRF
0.48824 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till kabelnät via Tele 2 och fiberbredband via Bredband2 (100MB ingår i avgiften).
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek