Såld

GÖTEBORG / MAJORNA - KAPTENSGATAN 24B

Kaptensgatan 24B

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Boarea
55 m²
Areauppgift enligt
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Brf Kolumbus

Välbevarad landshövdingepärla mitt i hjärtat av Majorna

Tvåa i fint skick i ljuva Kolumbus! Härligt ljusinsläpp från två håll och renoverat kök och bad.

Planlösning

Välbevarad landshövdingepärla mitt i hjärtat av Majorna

Mitt i hjärtat av Majorna, i ljuvliga Brf Kolumbus, som omges av prunkande grönska och ett underbart lugn, hittar ni detta rofyllda hem. De sju grönskande innergårdarna utgör en lugn och skyddad oas sommartid. Utanför gårdarna finns ett sjudande småstadsliv med mataffärer, apotek, caféer, restauranger, förskolor och skolor inom nära räckhåll. Att bo i Kolumbus är att ta del av en hel livsstil baserad på gemenskap, trygghet och glädje.

Genomgångsläget med fönster åt två håll ger ett behagligt ljusgenomsläpp i hemmet som även ligger i ett ostört läge. Kök och badrum är smakfullt renoverat i klassiska färger. Vardagsrummet är väl tilltaget vilket skapar härliga umgängesytor. Här rymms både soffgrupp och matsalsmöbel om så önskas. Sovrummet ligger innanför vardagsrummet och är även det i bra storlek.

Varmt välkomna till ett hem att trivas i!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 067 kr, Inkl vatten, kabel-TV och bredband. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 463 kr som avser bränsle/uppvärmning. Total månadskostnad 3 530 kr.
Boarea
55 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
2/3
Areauppgift enligt
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
101 678 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: I ett lugnt läge, på en av Kolumbus grönskande gårdar välkomnas ni in till detta hem. Redan i hallen märker ni av hemmets generösa ytor. En platsbyggd skjutdörrsgarderob med belysning står för utmärkt förvaring. Ljusa väggar möter gedigert brädgolv som löper vidare in i bostaden.

Rakt fram från hallen nås det välplanerade vardagsrummet. Två höga, gedigna fönster skänker ljus över sällskapsytorna som kan möbleras med soffgrupp, matplats, TV-möbel såväl som en mysig läshörna. Ljusgråa väggar möter även här det charmiga brädgolvet.

Innanför vardagsrummet ligger nästa rymliga rum - sovrummet. Gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och bakom skjutdörrar finns här en hel vägg med klädförvaring. Väggarna är målade i en grågrön nyans som skapar en hemtrevlig och ombonad känsla i rummet. Brädgolvet vilar fint även i detta rum.

I det härliga köket finner ni ljus köksinredning i lantlig stil son kontrasterar fint mot en tegelvägg som bidrar med en rustik känsla. Maskinell utrustning signerat "Siemens" finns här i form av kyl/frys, diskmaskin, spis, ugn och fläkt. Invid fönstret kan ni placera en matgrupp med plats för fyra till sex personer och avnjuta frukosten blickandes över föreningens lummiga innergård.

Bostadens badrum renoverades av tidigare ägare under 2015 i smakfulla färgval. Vitt kakel möter mörkgrå klinkers med härlig golvvärme. Här finns dusch, wc, handfat med kommod och ovanhängande spegelskåp.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
913 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten "övrigt" avser uppvärmning.

Byggnad

Byggår
1897-1900
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
93

Förening

Namn
Brf Kolumbus
Om föreningen
Brf Kolumbus är en av Majornas populäraste bostadsrättsföreningar. Husen stod färdiga ca 1897 och i föreningen som bildades 1980 finns det sammanlagt 174 bostadsrätter samt 2 affärslokaler som hyrs ut. Föreningens ekonomi är att anses som mycket god. Lite kuriosa är att kvarteret är ett av Göteborgs äldsta kvarvarande sammanhängande landshövdingshus och att innergården 2004 blev utsedd till Göteborgs grönaste gård. Föreningen har en anställd fastighetsskötare som bemannar fastighetsexpeditionen på Kaptensgatan 20 D varje dag mellan 7-16. Han är mycket hjälpsam och omtyckt av de boende. För mer information om föreningen, gå in på föreningens hemsida www.brfkolumbus.se Föreningens ekonomi är god och vid flera tillfällen har avgifterna till och med sänkts. Till det har de också en otroligt låg belåningsgrad. Avgiftshöjning om 5 % vid årsskiftet 23/24 som följd av ökade driftskostnader.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Utförda renoveringar:
1979- 1982 Fastigheten totalrenoverades. Då byttes VA-stammar, el, ventilation och fönster.
2003-2007 Nya kulörer i såväl i trappuppgångar som fasader i ett försök att återskapa den färgsättning och känsla som kvarteret en gång hade vid uppförandet. Trapphusen och alla dörrar är ommålade. Gymmet renoverades.
2009-2013 renoverades och dränerades gårdarna. Till detta tog man hjälp av White arkitektbyrå för att få dem finare. 2013 renoverades trapphusen och gymmet.
2014-2018 Fasad- och takmålning (ett pågående projekt som pågår någonstans hela tiden).
2015 Renovering av bastuavdelning.

I underhållsplanen låg ett stambyte 2022. Föreningen tillsatte en projektgrupp som utredde omfattningen. Den visade att de horisontella stammarna (i källaren) behövs bytas men ej de vertikala. Detta innebär alltså att inga badrum behövde brytas upp och en relining genomfördes under våren 2020.

2020 Uppdaterat låssystemen
2020 Övergått till digitalt bokningssystem i tvättstugan

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2007 och sträcker sig fram till 2044. Den uppdaterades under 2023.
Andel Av Årsavgift
0.48781 %
Andel i BRF
0.48824 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till kabelnät via Tele 2 och fiberbredband via Bredband2 (100MB ingår i avgiften).
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson