Snart till salu

GÖTEBORG / MAJORNA - KAPTENSGATAN 20E

Kaptensgatan 20E

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
4 980 000 kr
Boarea
73.5 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
Brf Kolumbus

Charmfull landshövdingejuvel med otroligt genomgångsljus!

Rofylld gårdstrea i populära Kolumbus! Genomgångsljus, rymd och sociala ytor möter charm och modern funktion! Renoverat badrum med tvättmaskin.

Planlösning

Charmfull landshövdingejuvel med otroligt genomgångsljus!

Varmt välkomna till en ljus och härlig trea i populära Kolumbus som renoverats med varsam hand de senaste åren. Här finner ni ett rofyllt hem som tronar mellan två av föreningens välskötta innergårdar. I en genomtänkt planlösning med charmig nivåskillnad hittas sovrummen i ett avskilt läge från de sociala ytorna. Ljuset bjuds in från sex stora fönster i två väderstreck. Byggåret gör sig påmint i samtliga rum, med landshövdingedetaljer i form av härlig takhöjd, vackra spegeldörrar och stuckatur. Vänder du istället blicken mot kök och bad möts du av funktion och modernitet. Här gifter sig nutid med dåtid i en smakfull balans.

Önskar ni bo centralt beläget men ändå befinna er långt undan stadens brus i vad som närmast kan liknas vid en pittoresk småstad? Då vill jag presentera Brf Kolumbus. Med sina sju skyddade innergårdar, alla grindlöst sammanflätade och lummiga av grönska, utgör detta en fredad plats med en kär och hemtrevlig atmosfär där barnen kan springa fritt helt utan biltrafik. Ni bjuds på en resa bakåt i tiden till ett äldre Göteborg där varje vrå är värd att betrakta med sin snickarglädje och utsirade detaljer, bevarade genom medlemmarnas genuina intresse och vurm för byggnadsvård.

Utanför gårdarna finns ett generöst utbud av små restauranger och kaféer samt matbutiker. Närheten till Söderlingska parken, kaféerna runt Mariaplan, kulturminnet Röda Sten och Slottsskogen bidrar också till att detta är ett mycket trevligt område att bo i. Varmt välkomna till denna charmiga bostad!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
4 980 000 kr
Månadsavgift
3 883 kr, Inkl vatten, kabel-TV och bredband. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 615 kr som avser bränsle/uppvärmning.
Boarea
73.5 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
2/3
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
119 543 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Välkommen in i den rymliga hallen. Redan här sätter generös takhöjd och ett härligt ljusinsläpp stämningen för bostaden. Direkt till vänster finns plats för avhängning i en platsbyggd hatt-/skohylla. Det höga fönstret bjuder på en vacker vy över en av Kolumbus karaktäristiska innergårdar. Hallens storlek förenklar vardagsbestyren. De ljust beiga väggarna (Ginseng från Jotun) kontrasteras harmoniskt av vita snickerier. Golvet är belagt med ett ljust furugolv som löper enhetligt genom hela bostaden. Under 2020 blev hemmets golv slipade och pigmenterade, väggar, tak, fönster, lister och dörrar blev målade samt att alla eluttag och strömbrytare byttes.

Ta tre trappsteg upp till höger och möt hemmets umgängesytor. Här sträcker kök och vardagsrum ut sig i fil, sömlöst sammanlänkade av det ljusa golvet och tre praktfulla fönster på rad. Utanför ligger ännu en av föreningens välskötta innergårdar. Slå upp fönstren och njut av det lugna läget, eller håll ett öga på lekande barn.

Det L-formade köket går i vilsamma kulörer – väggarna är målade i en bruten vit kulör och ovanför arbetsbänken i rostfritt sitter ett praktiskt, vitt kakel. Bakom grå skåpluckor gömmer sig gott om förvaring, integrerad kyl och frys samt diskmaskin. Köket är även utrustat med spishäll, fläkt och ugn. Ytterligare förvaring finns i platsbyggda skåp i vitt samt ett inbyggt skafferi. Tack vare den sociala planlösningen är möbleringsalternativen många – en mindre matplats intill köksfönstret, ett matsalsbord i vardagsrummet eller ett dukat långbord genom båda rummen för stora middagar med nära och kära.

Vardagsrummet går även det i en ljus nyans. Här är känslan av rymd påtaglig tack vare takhöjden, ljusinsläppet, den diskreta stuckaturen och den ljuvliga takrosetten. Förutom matbord finns här plats för soffgrupp, tv-möbel, bokhyllor och läshörna.

Bostadens två sovrum ligger avskilda ett par trappsteg ner från vardagsrummet, med vackra spegeldörrar som framhäver landshövdingecharmen. Det rofyllda läget är det första som slår en, med innergårdens grönska direkt utanför fönstren.

Rummet till höger går i vitt och passar utmärkt som barn- gäst- eller arbetsrum.

Det större sovrummet är målat i en varm beige kulör där både väggar, golvlister, stuckatur, fönsterfoder och element är inmålade vilket skapar en mycket ombonad känsla. (Macchiato från Jotun). Det har plats för dubbelsäng och här finns inbyggd klädförvaring. En spegeldörr leder tillbaka till bostadens hall.

Från hallen nås hemmets helkaklade badrum från 2020. Väggarnas ljusa, matta kakelplattor bryts av med marmorerat klinkergolv med golvvärme. Bakom vikbara duschväggar i glas kan man välja mellan handhållen- och takdusch för extra lyxig känsla. Här finns vägghängd wc, förvaringsskåp, kombinerad tvättmaskin/torktumlare och under ett spegelskåp finns handfat med kommod från Ballingslöv.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
1 312 kr/månad
Elektricitet
450 kr/månad
Försäkring
247 kr/månad
Personer i hushåll
3
Kommentar
Varav ett barn. Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten "Övrigt" avser uppvärmning.

Byggnad

Byggår
1897-1900
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
93

Förening

Namn
Brf Kolumbus
Om föreningen
Brf Kolumbus är en av Majornas populäraste bostadsrättsföreningar. Husen stod färdiga ca 1897 och i föreningen som bildades 1980 finns det sammanlagt 174 bostadsrätter samt 2 affärslokaler som hyrs ut. Föreningens ekonomi är att anses som mycket god. Lite kuriosa är att kvarteret är ett av Göteborgs äldsta kvarvarande sammanhängande landshövdingshus och att innergården 2004 blev utsedd till Göteborgs grönaste gård. Föreningen har en anställd fastighetsskötare som bemannar fastighetsexpeditionen på Kaptensgatan 20 D varje dag mellan 7-16. Han är mycket hjälpsam och omtyckt av de boende. För mer information om föreningen, gå in på föreningens hemsida www.brfkolumbus.se Föreningens ekonomi är god och vid flera tillfällen har avgifterna till och med sänkts. Till det har de också en otroligt låg belåningsgrad. Avgiftshöjning om 5 % vid årsskiftet 23/24 som följd av ökade driftskostnader.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Utförda renoveringar:
1979- 1982 Fastigheten totalrenoverades. Då byttes VA-stammar, el, ventilation och fönster.
2003-2007 Nya kulörer i såväl i trappuppgångar som fasader i ett försök att återskapa den färgsättning och känsla som kvarteret en gång hade vid uppförandet. Trapphusen och alla dörrar är ommålade. Gymmet renoverades.
2009-2013 renoverades och dränerades gårdarna. Till detta tog man hjälp av White arkitektbyrå för att få dem finare. 2013 renoverades trapphusen och gymmet.
2014-2018 Fasad- och takmålning (ett pågående projekt som pågår någonstans hela tiden).
2015 Renovering av bastuavdelning.
2020 Uppdaterat låssystemen
2020 Övergått till digitalt bokningssystem i tvättstugan

I underhållsplanen låg ett stambyte 2022. Föreningen tillsatte en projektgrupp som utredde omfattningen. Den visade att de horisontella stammarna (i källaren) behövs bytas men ej de vertikala. Detta innebär alltså att inga badrum behövde brytas upp och en relining genomfördes under våren 2020.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2007 och sträcker sig fram till 2044. Den uppdaterades under 2023.
Andel Av Årsavgift
0.58873 %
Andel i BRF
0.58877 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till kabelnät via Tele 2 och fiberbredband via Bredband2 (100MB ingår i avgiften).
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Karta

Hör av dig till oss

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*