Såld

GÖTEBORG / MAJORNA - KAPTENSGATAN 20B

Kaptensgatan 20B

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
5 995 000 kr
Boarea
88 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
4 R.O.K.
Förening
Brf Kolumbus

Charmfull fyra i populära Brf Kolumbus

Underbar etagelägenhet där bevarade detaljer möter modern funktion. Härlig planlösning med två badrum.

Planlösning

Charmfull fyra i populära Brf Kolumbus

Varmt välkomna till en härlig etagefyra i populära Kolumbus. Ni möts av generösa ytor, ett rofyllt lugn och en alldeles särskild atmosfär. Lägenheten och hela fastigheten är varsamt renoverad och här uppstår det perfekta mötet mellan bevarade detaljer från förra sekelskiftet och modern funktion i kök och bad. Hemmet smyckas av dekorativa snickerier, furugolv, fungerande kakelugn, takkupor och träbjälkar som gör att själen och historien verkligen sitter kvar innanför dessa vackra väggar. Rymd, ljus och generösa ytor är andra egenskaper som speglar detta hem. Här bor ni i charmiga kvarter utan att behöva ge vika för kvalitet och funktion i form av två badrum, tvättmaskin, bra klädförvaring och två våningsplan vilket skapar möjlighet för storfamiljen.

Önskar ni bo centralt beläget men ändå befinna er långt undan stadens brus i vad som närmast kan liknas vid en pittoresk småstad? Låt oss presentera Brf Kolumbus. Med sina sju skyddade innergårdar, alla grindlöst sammanflätade-, och lummiga av grönska utgör detta en fredad plats med en kär och hemtrevlig atmosfär där barnen kan springa fritt helt utan biltrafik. Ni bjuds på en resa bakåt i tiden till ett äldre Göteborg där varje vrå är värd att betrakta med sin snickarglädje och utsirade detaljer, bevarade genom medlemmarnas genuina intresse och vurm för byggnadsvård. Utanför gårdarna finns ett generöst utbud av små restauranger och caféer samt matbutiker bland andra populära . Närheten till Söderlingska parken, caféerna runt Mariaplan, kulturminnet Röda Sten och Slottsskogen bidrar också till att detta är ett mycket trevligt område att bo i. På ett par minuters promenad nås även det myllrande Stigbergstorget och hängmattan flera härliga Majornafavoriter såsom Kampanilen, Diket, Oceanen och Hoze.

Varmt välkomna till denna familjevänliga bostad!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
5 995 000 kr
Månadsavgift
4 962 kr, Inkl vatten, kabel-TV och bredband. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 547 kr som avser bränsle/uppvärmning. Totala månadsavgift blir 4 962 kr.
Boarea
88 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
4 R.O.K.
Våningsplan
3/3
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
121 172 kr. Baserad på senaste årsredovisning 2021.

Interiör

Interiör
Allmän beskrivning av interiör: Välkomna till en charmfull etagevåning i populära Brf Kolumbus.
Ni möts av en rymlig hall och stora fönster som ger rikligt med ljus. Här finns gott om avhängning i garderober. Väggarna är målade i varm beigerosa ton och på golvet ligger en ekparkett.

Direkt till vänster ligger det helkaklade badrummet som erbjuder duschutrymme längst in, kommod, spegelskåp och wc.

Till vänster nås bostadens kök via ett par trappsteg, ett väldigt rymligt och härligt rum med gott om förvaring och arbetsytor. Köket genomgick en totalrenovering 2019. Skåpinredningen går i gråblåa släta luckor. Vitt kakel ovan bänkskivan i kalksten som harmoniserar mjukt med varandra. Köket är utrustat med spishäll, ugn, kolfilterfläkt och kyl/frys och diskmaskin. Här ryms med enkelhet ett matsalsbord för ca 6 personer vid fönstret. Även här är ett härligt ljusinsläpp med utsikt över Majornas takåsar och den lummiga gården. Väggarna är målade i harmonisk grön färg som möter ett vitlackerat plankgolv.

I anslutning till köket ligger första sovrummet som idag används som sällskapsrum.
Grönmålade väggar och vitlackerat plankgolv ligger även här. Ny öppning till vardagsrummet möjlig (startbesked krävs). Det finns gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och en hel vägg med klädförvaring. Vita väggar och ekparkett även här. Även detta rum har fönster mot en av föreningens grönskande gårdar.

Rakt fram från hallen nås det stora vardagsrummet, rummet har plankgolv i original och väggarna är målade i en lugn beige ton. Det är ljust och lätt möblerat med stora fönsterpartier som vackert bjuder in solens strålar. Här finns bevarade originaldetaljer såsom stuckatur, takrosett, och kakelugn.

Från vardagsrummet nås via den vackra trappan upp till vindsvåningen. Denna våning byggdes till 2019. Här finns takkupor och takfönster för att vackert ljussätta denna mer privata våning. Charmen är bevarad via den pampiga murstocken och de vackra brädgolven. Här finns två sovrum och ett badrum med dusch, kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Badrummet går i beige kakelfärg och klinker i grått från Höganäs.

Det större sovrummet används som föräldrasovrum och är ett charmfullt rum med harmoniska färger med målat tak i blått, och vitlaserat plankgolv. Sovrummet har ett härligt ljusinsläpp från takkupa vilket tillsammans med snedtaket ger en praktfull rymd. I rummet finns det klädförvaring i garderober.

Det andra sovrummet används som ett barnrum. Här är väggarna målade i rosa och på golvet ligger plankgolv vilket skapar lekfullhet. Även här är ett fint ljusinsläpp från takkupa. Plats för mer förvaring finns om önskas.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
1 097 kr/månad
Elektricitet
400 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Personer i hushåll
4
Kommentar
4 personer i hushållet varav 2 barn. Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten "Övrigt avser uppvärmning.

Byggnad

Byggår
1897-1900
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
93

Förening

Namn
Brf Kolumbus
Om föreningen
Brf Kolumbus är en av Majornas populäraste bostadsrättsföreningar. Husen stod färdiga ca 1897 och i föreningen som bildades 1980 finns det sammanlagt 174 bostadsrätter samt 2 affärslokaler som hyrs ut. Föreningens ekonomi är att anses som mycket god. Lite kuriosa är att kvarteret är ett av Göteborgs äldsta kvarvarande sammanhängande landshövdingshus och att innergården 2004 blev utsedd till Göteborgs grönaste gård. Föreningen har en anställd fastighetsskötare som bemannar fastighetsexpeditionen på Kaptensgatan 20 D varje dag mellan 7-16. Han är mycket hjälpsam och omtyckt av de boende. För mer information om föreningen, gå in på föreningens hemsida www.brfkolumbus.se Föreningens ekonomi är god och vid flera tillfällen har avgifterna till och med sänkts. Till det har de också en otroligt låg belåningsgrad. Avgiftshöjning om 5 % vid årsskiftet 22/23 som följd av ökade driftskostnader. Föreningen har inga ytterligare planerade avgiftsförändringar, kontrollerat 20/4-2023.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Utförda renoveringar:
1979- 1982 Fastigheten totalrenoverades. Då byttes VA-stammar, el, ventilation och fönster.
2003-2007 Nya kulörer i såväl i trappuppgångar som fasader i ett försök att återskapa den färgsättning och känsla som kvarteret en gång hade vid uppförandet. Trapphusen och alla dörrar är ommålade. Gymmet renoverades.
2009-2013 renoverades och dränerades gårdarna. Till detta tog man hjälp av White arkitektbyrå för att få dem finare. 2013 renoverades trapphusen och gymmet.
2014-2018 Fasad- och takmålning (ett pågående projekt som pågår någonstans hela tiden).
2015 Renovering av bastuavdelning.

I underhållsplanen låg ett stambyte 2022. Föreningen tillsatte en projektgrupp som utredde omfattningen. Den visade att de horisontella stammarna (i källaren) behövs bytas men ej de vertikala. Detta innebär alltså att inga badrum behövde brytas upp och en relining genomfördes under våren 2020.

2020 Uppdaterat låssystemen
2020 Övergått till digitalt bokningssystem i tvättstugan

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2007 och sträcker sig fram till 2044. Den uppdaterades under 2013.
Andel Av Årsavgift
0.55677 %
Andel i BRF
0.55627 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Gemensamma ytor
De gemensamhetsutrymmen som finns är gym, bastu, barnvagnsrum/cykelrum och två gästlägenheter. Tvättstugor finns på varje innergård, med undantag för den stora gården som vetter mot Allmänna vägen.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till kabelnät via Tele 2 och fiberbredband via Bredband2 (100MB ingår i avgiften).
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson