Såld

GöTEBORG / MAJORNA - KABELGATAN 15C

Kabelgatan 15C

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
4 450 000 kr
Boarea
103 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
4 R.O.K.
Förening
HSB Brf Blåsut i Göteborg

Rymlig fyra i fint skick. Garageplats ingår i avgiften.

Välplanerad fyra med härlig balkong i västerläge!

Planlösning

Rymlig fyra i fint skick. Garageplats ingår i avgiften.

Välkommen till denna välplanerade fyra. Detta boende är beläget på tredje våningen, mitt i hjärtat av Majorna. Passar för er som söker ett boende som är både praktiskt och rymligt, perfekt för familjen. Bostaden är mycket ljus och rymlig tack vare sina kvm och många stora fönster i motsatta väderstreck. Tre väl tilltagna sovrum med bra placering. Ett modernt och ljust kök med goda arbetsytor och bra förvaring. En härlig balkong med kvällssol, stort och fräscht badrum med tvättmaskin samt en separat gäst-wc. Bra förvaringsmöjligheter i många garderober samt tillhörande förråd.

Parkering i garage ingår i avgiften, platsen är utrustad med laddstolpe. Nära till Slottsskogen, salta bad i väster, mataffärer, restauranger och skolor/förskolor samt goda kommunikationer.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
4 450 000 kr
Månadsavgift
6 873 kr, Inkl värme, vatten och garageplats. Utöver månadsavgifter tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 200 kr/mån som avser bredband och TV. Total månadsavgift 7 073 kr/mån. Brf har individuell mätning och debitering av el. 1/7 höjs månadsavgiften med 8%, avgiften för denna lägenhet blir då 7423 kr/mån.
Boarea
103 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
4 R.O.K.
Våningsplan
3/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
538 566 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2023.

Interiör

Interiör
Allmän beskrivning av interiören: På husets tredje våning ligger detta familjevänliga hem. Ljuset är påtagligen i hela hemmet, med sitt genomgångsläge med både morgonsol och kvällssol.
I detta hem återfinns den perfekta kombinationen av praktiskt och modernt kök och badrum tillsammans med välbevarade detaljer såsom fiskbensparkett och fönsterbänkar i sten.

Familjen som bor här nu flyttade in 2016, och hemmet har sedan dess genomgått en totalrenovering. De har nu vuxit ur lägenheten, men eftersom de trivs så bra har de köpt ett större hem i samma förening.
Ett bra betyg till grannar och omgivning.

Välkommen in,

Hallen som möter dig är rymlig och välplanerad. Gott om förvaring bakom skjutdörrar med speglar, där allt familjen behöver inryms.
Praktiskt klinkergolv med golvvärme möter vacker William Morris tapet.

Från hallen nås hemmets gäst-wc. Fräscht renoverat i samband med föreningens stambyte 2016. Vitmålade väggar och klinkergolv i gråton. Utrustat med tvättställ och wc.

Vidare in i hemmet nås det stora och ljusa vardagsrummet. Fiskbensparketten är kanske hemmets vackraste detalj? Vita väggar gör att ljuset får ett vackert spelrum från det stora fönsterpartiet. Här finns gott om plats för större soffa, tv-möbel samt matsalsbord.
Från vardagsrummet nås den alldeles ljuvliga balkongen. Den vetter åt väster och har utsikt över den lummiga grönskan och föreningens gård. Utanför huset kan man med fördel äta middag vid ett av borden och grilla med vänner och familj. En skyddad oas från stadens myller.

Ett rymligt och ljust kök i L-formation. Köket renoverades 2017 och kommer från Vedum. Vita luckor skapar en klassisk elegans tillsammans med kompositsten och ekparkett på golvet. Väggarna är vitmålade och även kaklet går i vitt. Gott om arbetsyta men även förvaring. Ett kök där hemmakocken får gott om spelrum, speciellt eftersom köket har två ugnar i högskåp, en varmluftsugn med ångfunktion samt en kombinerad ugn/mikro. Här finns plats för matbord invid fönstret- perfekt för familjefrukostar. Större middagar avnjuts gärna vid matsalsgruppen i vardagsrummet.

Maskinparken består av: Fjäråskupan Alliancefläkt, Dubbel kyl/frys(Husqvarna 2017), diskmaskin (Electrolux 2017), ugn (Electrolux 2017), ugn/mikro (Electrolux 2017) samt Induktionshäll (Electrolux 2017).

Hemmet har tre bra sovrum. Två av rummen vetter mot husets framsida och det största av dem vetter mot den grönskande baksidan.
Det första sovrummet nås från vardagsrummet, hit löper den välbevarade fiskbensparketten och väggarna är vitmålade. I detta rum finns även en fransk balkong.

Det andra sovrummet nås från den inre hallen. Även här är väggarna vitmålade samt matchade med en fondvägg. På golvet ligger ekparkett för en enhetlig känsla. Här finns gott om förvaring i större garderob.

Badrummet nås mittemellan sovrummen. Det är rymligt och fräscht och renoverades även det i samband med föreningens stambyte 2016. Egen tvättstuga med både tvättmaskin och torktumlare. Goda förvaringsmöjligheter samt arbetsyta finns. Vitt kakel och klinkers i gråskala på golvet. Golvvärme samt handdukstork skapar komfort.

Master bedroom vetter mot baksidans lummiga grönska, en grönska som plockas upp i den dova tapeten. Övriga väggar är vitmålade och på golvet ligger ekparkett. Utgång till balkongen även härifrån. I sovrummet finns gott om plats för dubbelsäng samt bra förvaring i flera garderober.

Ett hem värt att besöka, välkommen på visning!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
763 kr/månad
Elektricitet
259 kr/månad
Försäkring
304 kr/månad
Personer i hushåll
5
Kommentar
Varav 3 barn. Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg som avser bredband och TV.

Byggnad

Byggår
1970
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
145

Förening

Namn
HSB Brf Blåsut i Göteborg
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Blåsut är en av Göteborgs största föreningar och förvaltas av HSB. I föreningen finns 580 stycken lägenheter, samtliga bostadsrätter, dessa är fördelade på elva olika fastigheter. Fastigheterna bebyggdes mellan 1967-1970. Brf kräver individuellt medlemskap i HSB-föreningen Föreningen äger husen med tomträtt, föreningen arrenderar alltså marken av Göteborgs kommun och betalar årlig tomträttsavgäld. Tomträttsavgälden omförhandlas 2025-2026 samt 2028-2029. Detta kan medföra avgiftshöjningar. Så att föreningen ska ha god beredskap inför detta. Föreningens ekonomi är god och stabil. Föreningen har 2023/2024 omvandlat tre lokaler till åtta nya bostadsrätter vilket gett extra intäkter till föreningen. Avgifterna kommer att höjas med 8% 1/7 2024. Avgiftshöjningen sker på grund stigande driftskostnader och förändrat ränteläge. Samt för att ha ett ansvarsfullt tänk och förekomma höjd tomträttsavgäld. För mer information om föreningen, besök då föreningens hemsida på: https://brfblasut.se
Äger föreningen marken
Nej
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Utförda renoveringar:
- 2016: Påbörjades ett vatten- och avloppsstambyte med efterföljande badrumsrenoveringar samt byte av el. Stambytet på Blåsutgatan stod klart 2018. Arbetet på Gröna gatan påbörjades i början av 2018.
- 2017: Renoverades stuprännor och hängrännor samt ny takbeläggning på Gröna gatan 41-71 och på Kabelgatan 15 A,B och C. OVK-besiktning genomfördes också.
- 2018/2019: Stambytet som har bekostats av föreningen blev klart. I samband med detta drogs även elen om i alla lägenheter (3-fas el). Bricklås samt porttelefoner installerades också.
- 2023: Ny övernattningslägenhet på Gröna Gatan 41 stod klar under 2023 med två bäddsoffor och plats för 4 personer. Samt en sprillans ny bastu på samma adress.
-2019-2024:Hissrenovering
-Installation för el-bilsladdning

Enligt årsredovisningen framgår det att föreningen utför och planerar följande åtgärder under de kommande 5 åren:

Allmän information som kan vara bra att känna till:
- Föreningen har individuell mätning och debitering av el. Detta innebär att bostadsrättsföreningen har tagit över ansvaret och leveransen av el till din lägenhet och varje medlem kommer därmed bli av med elnätsavgiften på ca 1 200kr per år. Upphandlingen pågår nu och detta planeras att vara igång till årsskiftet.
Andel Av Årsavgift
0.2143 %
Andel i BRF
0.2143 %
Parkeringar
Föreningen förfogar över ungefär lika många garage-/parkeringsplatser som det finns lägenheter. Till de lägenheter där det tillhör en parkerings-/garageplats till lägenheten ingår det i månadsavgiften, och man får lov att hyra ut sin plats om man ej nyttjar den. Utöver det disponerar föreningen över 28 garageplatser och 32 parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmarna och till hyresgäster i föreningens kommersiella lokaler. Utöver detta har föreningen 22 avgiftsbelagda gästparkeringsplatser på Blåsutgatan. Många garageplatser med laddplats. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se
Tv och Bredband
Föreningen har förmånligt gruppavtal med Telia. Bredband (500/500) och Telia Lagom läggs på avgiften som ett obligatoriskt tillägg om 200 kr/mån.
Övrigt
Föreningen har som policy att den som ska vara bosatt i lägenheten måste äga minst 1/10. Föreningen har en expedition med följande öppettider; måndagar kl 17:00 - 18:00 och torsdagar kl 12.00 - 13.00. Besöksadressen är Gröna Gatan 41. Telefonnummer till expeditionen är tel.nr: 031-147374. Telefontiderna som gäller är måndagar och torsdagar mellan kl 09:00 - 11:00. För att föreningen ska kunna behandla köparens medlemsansökan krävs att samtliga köpare blir medlemmar i HSB Göteborg. Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren, årsredovisningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken