Såld

GöTEBORG / MAJORNA - HARåSGATAN 5

Haråsgatan 5

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
4 495 000 kr
Boarea
76.4 m²
Areauppgift enligt
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
HSB Brf Ankaret

Välplanerade kvadratmeter högst upp i huset med balkong och underbar utsikt!

Välplanerad funkistrea med härliga umgängesytor och balkong i soligt västerläge med en underbar vy över Majornas takåsar. Bredband ingår i avgiften.

Planlösning

Välplanerade kvadratmeter högst upp i huset med balkong och underbar utsikt!

I hjärtat av Majorna, på lugna, gröna Haråsgatan välkomnas ni till en välplanerad och ljus trea, högst upp i huset, i populära och stabila HSB Brf Ankaret. Här erbjuds ni ett hem i funkisstil där högt i tak och stora fönsterpartier skänker hemmet rikligt med ljus och rymd. Ett ovanligt stort och luftigt kök med gott om förvaringsmöjligheter och stora sociala ytor, två sovrum i bra storlek och vardagsrum med utgång till hemmets ljuvliga balkong. Ett högt och insynsskyddat läge med sol från mitt på dagen till solnedgång och en vidsträckt vy över Majornas vackra takåsar. Här inryms förutom sittgrupp också planteringar för den som önskar. Helkaklat badrum med badkar. Bredband ingår i avgiften.

Här bor ni i hjärtat av Majorna men på en lugn återvändsgata i en stabil förening med god ekonomi, fin gård med gemensamma uteplatser och lekplatser för barnen. Mycket trevligt och populärt område med närhet till det mesta såsom Slottsskogen, mataffär, restauranger, bank, apotek samt kommunikationer.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
4 495 000 kr
Månadsavgift
4 948 kr, Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 125 som avser bredband. Totala månadskostnad blir 4 509kr/mån.
Boarea
76.4 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
4/4
Areauppgift enligt
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
132 772 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2021.

Interiör

Interiör
Interiör: Mitt i hjärtat av Majorna, på lugna återvändsgatan Haråsgatan, välkomnas ni till detta hem som präglas av ljus och utsikt! Högst upp i huset finner ni denna bostad.

Ni kliver in i hallen som har rikligt med förvaringsmöjligheter i garderober till vänster. Väggarna är ljust grå och på golvet ligger originalparkett i ek.

Om ni följer hallen, uppenbarar sig hemmets ljuvliga kök till höger. En storlek få förunnad skapar en öppen och synnerligen social atmosfär i rummet. Här bryts vita väggar av med det praktiska och snygga rutiga linoleummattan. Ett härligt fönster bjuder in dagsljuset och utanför blickar ni ut över föreningens grönskande gård och har också en vidsträckt vy över takåsar. Möblera gärna med det större bordet för 6-8 personer, här får nära och kära plats. Köksdelen av rummet går klassiska färgval, med välbevarade originalskåpluckor som är målade i ljusgrått och vitt kakel med mörk fog bryter av. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys, diskmaskin, induktionsspis, varmluftsugn samt fläkt. Förvaring och arbetsyta råder det ingen brist på. Köket blir en social plats för häng vid gemensamma matlagningen.

Mitt emot köket öppnar vardagsrummet upp sig. En stor och härlig sällskapsyta som präglas av ljus och rymd tack vare den generösa takhöjden och det stora fönsterpartiet. Här får ni med enkelhet plats med soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel. Väggarna är ljusa och en vacker fiskbensparkett i original pryder golvet.

Från vardagsrummet nås bostadens rymliga och ljuvliga balkong i ett högt och insynsskyddat läge. Härifrån bjuds på en spektakulär vy över Majornas vackra landshövdingefasader, takåsar och Älvsborgsbron därbortom. Västerläget ger många sköna soltimmar och på eftermiddagen kan ni njuta av den vackra solnedgången över horisonten. Förutom sittmöbler finns också utrymme för planteringar för den med gröna fingrar.

En praktisk inre hall binder samman vardagsrummet med hemmets ena sovrum. Härifrån nås också en stor klädkammare.
Från denna hall nås också det som idag disponeras som barnrum. Ljusa väggar möter parkettgolv.

Bostadens större sovrum ligger i lugnt läge mot gårdens grönska. Förutom dubbelsäng ges också plats för sängbord och praktisk garderobsförvaring. Garderoberna som återfinns i sovrummet idag pryds av tidstypiska ekdörrar. De härligt blå väggarna kompletteras av fiskbensparkett även här.

Det helkaklade badrummet nås även det från hallen. Väggarna går här i vitt och på golvet ligger mosaik i blåskala. Här finns handfat med överhängande spegelskåp, wc, förvaringsskåp, handdukstork och prydligt inkaklat badkar.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
375 kr/månad
Försäkring
250 kr/månad
Kommentar
Driftkostnaderna är en uppskattad schablon enligt ekonomisk plan och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg som avser bredband.

Byggnad

Byggår
1959
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
87

Förening

Namn
HSB Brf Ankaret
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Ankaret på Haråsgatan ligger i hjärtat av Majorna. Husen är uppförda på en av de allra äldsta delarna av stadsdelen med en vacker utsikt över hamnen och mot Masthuggskyrkan. Föreningen innehar 152 stycken bostadsrätter. Föreningen har en god och stabil ekonomi. Policyn är att upprätthålla en god, stabil och långsiktig ekonomi. Föreningen har en underhållsplan. Föreningen äger sin egen mark och påverkas därför inte av eventuell höjning av tomträttsavgälden. Föreningen har en god ekonomi med 2 248 kr i lån/kvm(enligt senaste årsredovisning) trots flera större och renoveringar utförda. Föreningen har under en längre tid höjt avgifterna med 1 - 3 % per år och kommer troligtvis fortsätta på samma spår. Föreningen är en HSB-förening så det krävs ett medlemskap för samtliga köpare i HSB Göteborg, för att överlåtelsen ska bli giltig och att ansökan ska skickas vidare till föreningen för godkännande. https://blimedlem.hsb.se/index.html Fastighetsförvaltare & administrativ förvaltning via HSB. Fastighetsskötsel/trädgårdsskötsel av MBA fastighetsservice. Lokalvård sköts av Ada Service partner. Samtlig information finns på föreningens mycket informativa hemsida: www.brfankaret.se
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Under senaste åren har bland annat följande genomförts:

1999: Takrenovering

2002 - 2003: Relining av avloppsstammar

2009 - 2011: Delar av fasaden renoveras

2013: Trapphusen renoveras

2018: Reling av avloppsstammar i bottenplattan samt byte av vattenledningar i garage och källare. Ny primäranslutning för fjärrvärme till B-huset.

2019: Renovering och utökning av tvättstugorna.

2020: Nytt passagesystem, installation av elbilsplatser.

2021: Fasadrenovering, översyn av balkonger samt förbättring av ventilation i A-huset (västra huset)

2022: Fasadrenovering, översyn av balkonger samt förbättring av ventilation i B-huset (östra huset).

Fastigheterna är i gott skick.
Stambyte ligger som nästa punkt i underhållsplanen. Detta arbete kommer tidigast att påbörjas 2025.
Andel Av Årsavgift
0.74895 %
Andel i BRF
0.74895 %

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken