Såld

GÖTEBORG / MAJORNA - HARåSGATAN 21

Haråsgatan 21

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 975 000 kr
Boarea
69.2 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
HSB Brf Ankaret

Välplanerade kvadratmeter högt upp i huset med balkong mot grönska och underbar utsikt!

Välplanerad funkistrea med härliga umgängesytor och balkong i soligt läge! Hemmet har underbar vy över Majornas takåsar. Bredband ingår i avgiften.

Planlösning

Välplanerade kvadratmeter högt upp i huset med balkong mot grönska och underbar utsikt!

I hjärtat av Majorna, på lugna, gröna Haråsgatan välkomnas ni till en välplanerad och ljus trea, högt upp i huset, i populära och stabila HSB Brf Ankaret. Här erbjuds ni ett hem i funkisstil där högt i tak och stora fönsterpartier skänker hemmet rikligt med ljus och rymd. Ett ljust och fint kök med gott om förvaringsmöjligheter och mysig matplats invid fönster, två sovrum i bra storlek och vardagsrum med utgång till hemmets ljuvliga balkong. Ett högt och insynsskyddat läge med gott om sol i söderläge. Här inryms förutom sittgrupp också planteringar för den som önskar. Hemmet bjuder på en vidsträckt vy över Majornas vackra takåsar. Helkaklat badrum med badkar. Bredband ingår i avgiften.

Här bor ni i hjärtat av Majorna men på en lugn återvändsgata i en stabil förening med god ekonomi, fin gård med gemensamma uteplatser och lekplatser för barnen. Mycket trevligt och populärt område med närhet till det mesta såsom Slottsskogen, mataffär, restauranger, bank, apotek samt kommunikationer.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 975 000 kr
Månadsavgift
4 627 kr, Inkl värme, vatten, kabel-TV. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 125 som avser bredband. Total månadsavgift 4 627 kr/mån.
Boarea
69.2 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
4/5
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
123 542 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Allmän beskrivning av interiören: Mitt i hjärtat av Majorna, på den lugna återvändsgatan Haråsgatan, välkomnas ni till detta hem som präglas av ljus och funkischarm. Denna bostad ligger med ett högt och fritt läge på våning 4. Här bor du helt fritt från insyn!
Haråsgatan har sin speciella charm, de som bor här brukar beskriva gården som en lummig oas, mitt i Majorna, med gott om möjligheter för umgänge med grannarna.

Hemmet är planerat enligt följande,
Ni kliver in i hallen som har rikligt med förvaringsmöjligheter i den intilliggande klädkammaren samt garderobsväggen som finns här. Plats även för avhängning. Väggarna är målade i ljusgrått och på golvet ligger ekparkett.

Om ni följer hallen, som går i vinkel uppenbarar sig hemmets ljusa kök till vänster. Här bryts sandfägade väggar av med det ljusa laminatgolvet. Ett härligt fönster bjuder in dagsljuset och utanför blickar ni ut över föreningens grönskande och välskötta gård. Perfekt yta för matplats invid fönstret, här får nära och kära plats. Köksdelen av rummet går i vitt och vitt kakel med mörk fog bryter av. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys, diskmaskin, hällspis, ugn samt fläkt. Förvaring och arbetsyta råder det ingen brist på. Köket blir en social plats för häng vid den gemensamma matlagningen.

Invid köket öppnar vardagsrummet upp sig, en del grannar har valt att skapa en öppning mellan de två rummen (något som behöver godkännas av bostadsrättsföreningen). En stor och härlig sällskapsyta som präglas av ljus och rymd tack vare den generösa takhöjden och det stora fönsterpartiet. Här får ni med enkelhet plats med soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel. Här finns även gott om plats för ett större matsalsbord. Väggarna är målade i en rofylld blågrön ton och en vacker fiskbensparkett i original pryder golvet.

Från hallen nås de två sovrummen. Båda vetter mot den fina utsikten- över Majornas takåsar, Karlatornet samt Masthuggskyrkan. Ljusa väggar möter laminatgolv. Det ena rummet nyttjas idag som barnrum. Här är väggarna grönblå och på golvet ligger parkett.

Bostadens andra sovrum har samma fria vy! Förutom dubbelsäng ges också plats för sängbord och praktisk garderobsförvaring. Väggarna är sandfärgade och på golvet ligger laminat.

Det helkaklade badrummet nås från hallen. Väggarna går här i beige och på golvet ligger ett klinker i jordtoner. Här finns kommod med överhängande spegelskåp, wc, handdukstork och ett härligt badkar.

Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
560 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
135 kr/månad
Personer i hushåll
3
Kommentar
Varav 1 barn. Driftkostnaderna kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg som avser bredband.

Byggnad

Byggår
1959
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
90

Förening

Namn
HSB Brf Ankaret
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Ankaret på Haråsgatan ligger i hjärtat av Majorna. Husen är uppförda på en av de allra äldsta delarna av stadsdelen med en vacker utsikt över hamnen och mot Masthuggskyrkan. Föreningen innehar 152 stycken bostadsrätter. Föreningen har en god och stabil ekonomi. Policyn är att upprätthålla en god, stabil och långsiktig ekonomi. Föreningen har en underhållsplan. Föreningen äger sin egen mark och påverkas därför inte av eventuell höjning av tomträttsavgälden. Föreningen har en god ekonomi med 2 248 kr i lån/kvm(enligt senaste årsredovisning) trots flera större och renoveringar utförda. Föreningen har under en längre tid höjt avgifterna med 1 - 3 % per år och kommer troligtvis fortsätta på samma spår. Föreningen är en HSB-förening så det krävs ett medlemskap för samtliga köpare i HSB Göteborg, för att överlåtelsen ska bli giltig och att ansökan ska skickas vidare till föreningen för godkännande. https://blimedlem.hsb.se/index.html Fastighetsförvaltare & administrativ förvaltning via HSB. Fastighetsskötsel/trädgårdsskötsel av MBA fastighetsservice. Lokalvård sköts av Ada Service partner. Samtlig information finns på föreningens mycket informativa hemsida: www.brfankaret.se
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Under senaste åren har bland annat följande genomförts:

1999: Takrenovering

2002 - 2003: Relining av avloppsstammar

2009 - 2011: Delar av fasaden renoveras

2013: Trapphusen renoveras

2018: Reling av avloppsstammar i bottenplattan samt byte av vattenledningar i garage och källare. Ny primäranslutning för fjärrvärme till B-huset.

2019: Renovering och utökning av tvättstugorna.

2020: Nytt passagesystem, installation av elbilsplatser.

2021: Fasadrenovering, översyn av balkonger samt förbättring av ventilation i A-huset (västra huset)

2022: Fasadrenovering, översyn av balkonger samt förbättring av ventilation i B-huset (östra huset).

Fastigheterna är i gott skick.
Stambyte ligger som nästa punkt i underhållsplanen. Detta arbete kommer tidigast att påbörjas 2025.
Andel Av Årsavgift
0.6987 %
Andel i BRF
0.6987 %
Parkeringar
I föreningen finns 29 garageplatser, 75 parkeringsplatser (varav 8 är gästparkeringar och 2 är 30 minuters-parkeringar) samt 11 garageplatser för motorcykel. Föreningen har nyligen försett ca 20 av dessa parkeringsplatser med laddstolpe för elbil. P-plats 215:-/månad. Garageplats 443:-/månad. MC-plats 85:-/månad. 14 st laddplatser för elbil ute, 317kr/mån + elkostnad och 4st inne med laddbox, 546 kr/mån + elkostnad samt gästparkering utomhus.
Gårdplats
På den lummiga innergården finns egen lekpark med gungor, rutschkana och sandlåda samt flera grupper av utemöbler. Föreningen har två permanenta (murade) grillar
Tv och Bredband
Bredband och TV levereras via ett gruppavtal från Telenor (250 MB hastighet).
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson